Wanita Afrika-Amerika pertama yang memiliki perniagaan bilion dolar menawarkan tip untuk berjaya

Janice Bryant Howroyd telah pergi dari salah satu daripada 11 anak yang membesar di North Carolina yang dipisahkan kepada wanita Afrika-Amerika yang pertama untuk memiliki perniagaan bernilai satu bilion dolar, menjadikan $ 900 dalam poketnya ketika dia meninggalkan kampung halamannya pada tahun 1976 menjadi nasib yang luas.

Pengasas Act1 Group, sebuah firma kakitangan bernilai berbilion dolar yang menjalankan perniagaan di 75 bandar di seluruh dunia, Howroyd telah menjalani empat prinsip untuk berjaya. Dia berkongsi perkara itu dan lebih banyak dengan wartawan khas HARI INI Jenna Bush Hager pada hari Rabu.

Temui wanita Afrika-Amerika yang pertama dengan perniagaan $ 1 bilion

15.1.201504:40

Empat prinsip terasnya ialah:

1. Pastikan anda bersedia.

2. Memahami apa tujuannya.

3. Memahami bahawa semua orang di sekeliling, terutamanya keluarga, adalah sebahagian daripada kejayaan itu.

4. Sentiasa cari momen syukur dan bersyukur sepanjang perjalanan.

Howroyd melancarkan perniagaan itu pada tahun 1978 dengan matlamat membantu orang lain mencari pekerjaan, dan cita-cita yang dia mulakan dengan masih bergema hampir 40 tahun kemudian. Act1 kini menjadi agensi pekerjaan wanita minoriti terbesar di negara ini.

“Saya tidak pernah membayangkan ini,” katanya kepada Hager. “Saya selalu membayangkan kejayaan. Anda melihat evolusi dalam teknologi, anda melihat ketelusan yang ditawarkan oleh dunia, tetapi perkara-perkara asas yang kami bina perniagaan dari ini tetap sama, dan saya benar-benar berfikir itu lebih rahsia kejayaan. “

Walaupun sekarang terdapat lebih daripada sembilan juta perniagaan yang dimiliki oleh wanita, iklimnya jauh berbeza ketika Howroyd melancarkannya pada tahun 1970-an.

“Mari kita jelaskan, iklim telah berubah, tetapi cuaca tidak cerah,” katanya. “Wanita masih mempunyai banyak keperluan untuk perubahan bagaimana dunia berfungsi.”

Kepelbagaian ibu bapanya semasa dia membesar juga memainkan peranan penting dalam kejayaannya.

“Saya mempunyai ingatan yang sangat menyenangkan dan sangat gembira pada zaman kanak-kanak saya, tetapi itu lebih kerana siapa ibu bapa saya,” katanya. “Ibu bapa kita begitu memelihara, dan masyarakat begitu memelihara bahawa kita bekerja lebih kepada potensi dan kemungkinan, daripada kita melakukan ancaman, atau penafian peluang. “

Ibubapa Howroyd mengajarnya untuk meninggikan iklim pemisahan yang sukar di North Carolina bahawa keluarga itu bertahan. Dia kini berusaha menanam optimisme dan pemberdayaan dalam dua anaknya sendiri.

“Saya suka duduk di sini dan terdengar cukup mengenainya, dan saya tidak mengeluarkan tali biola untuk orang ramai untuk menangis tentang bagaimana saya dibesarkan,” katanya. “Namun realiti itu adalah bahawa ia keras, ia adalah hodoh, dan ia tidak sepatutnya menjadi seperti itu. Ibu saya selalu memberitahu kami, ‘Untuk menjadi cemerlang, kadang-kadang anda hanya perlu menonjol,’ jadi saya tumbuh dari akar yang benar-benar bekerja ke hadapan, tidak ditahan. “

Walaupun semua kejayaannya, dia mempunyai kehausan yang berterusan untuk bertambah baik.

“Saya rasa dalam beberapa cara, lebih baru dan lebih segar daripada yang saya lakukan ketika pertama kali memulakan syarikat saya,” kata Howroyd. “Saya percaya itu kerana semakin banyak yang anda pelajari, semakin banyak yang anda ingin tahu.”

Howroyd juga berkongsi motto beliau untuk kehidupan peribadi dan matlamatnya dengan Hager.

“Jangan berkompromi dengan siapa anda menjadi yang anda mahu menjadi profesional,” katanya.

Bagi kerja, “Disiplin” bukan kata kotor. “