Tukar anda tidak boleh percaya? Mesin mengira duit syiling mungkin tidak berubah

Adakah anda dikurangkan oleh mesin pengiraan duit syiling??

Sangat mudah untuk mengambil semua syiling yang telah terkumpul di rumah anda dan meletakkannya di kaunter duit syiling di kedai runcit atau bank tempatan anda. Tetapi bolehkah anda menganggap mereka akan memberi anda jumlah yang tepat?

Laporan Rossen: Adakah anda dikurangkan oleh mesin pengiraan duit syiling??

Apr.06.201604:29

Untuk mengetahui, pasukan Rossen Reports dengan hati-hati memisahkan beratus-ratus nilai dolar, dimes, nickels dan sen ke dalam beg bernilai $ 300 setiap satu. Kemudian mereka memasukkannya ke mesin Coinstar di beberapa kedai, serta mesin Penny Arcade di pelbagai cabang TD Bank, salah satu bank terbesar di negara ini.

Rossen Reports
Pasukan Rossen berhati-hati memasang beg perubahan bernilai $ 300 setiap satu.HARI INI

Walaupun mesin Coinstar menyampaikan taksiran yang tepat, beberapa mesin bank telah menukar pasukan Rossen dengan pelbagai jumlah.

Edgar Dworsky, editor Consumer World, berkata dia “terkejut” hasil daripada mesin duit syiling di bank: “Jika anda seorang peniaga membayar gadai janji anda, mereka akan menampar anda dengan denda. memberi anda kurang untuk wang anda? Tidak betul. “

Dalam banyak kes, anda dikenakan bayaran untuk menggunakan mesin pengiraan duit syiling – di mana sahaja dari 8 hingga 10 peratus – jadi jika mesin itu tidak tepat, anda akan kehilangan lebih banyak lagi.

Laporan Rossen juga menghubungi korporat TD Bank, yang memberitahu NBC News: “Kami kecewa dengan pengalaman The Today Today dengan mesin pengira duit syiling Penny Arcade kami.” Mereka berkata mereka “meletakkan premium” ke atas integriti mereka dan “membersihkan dan menguji mereka dua kali sehari.”

Selepas apa yang ditemui oleh Rossen Reports, TD Bank memberitahu NBC News mereka menarik semua mesin duit syiling dari perkhidmatan di semua cawangan di seluruh negara untuk penilaian dan pengujian semula. Mesin tersebut akan kembali ke perkhidmatan hanya apabila bank berpuas hati mereka memenuhi keperluan prestasi. TD Bank juga memberitahu NBC News bahawa mereka meningkatkan program penyelenggaraan rutin mereka.

TD Bank menawarkan tip-tip ini untuk menggunakan mesin Arcade Penny mereka:

• Pastikan perubahan anda bebas daripada serat dan debu.

• Perhatikan bahawa mesin akan mengira sebarang duit syiling A.S. kecuali untuk duit Eisenhower atau syiling dolar perak.

• Secara konsisten tambahkan duit syiling anda ke kaunter sebaik sahaja anda memulakan, kerana mesin itu boleh menyelesaikan urus niaga anda jika berlalunya masa berlaku.

• Jika anda mempunyai sebarang soalan atau kebimbangan, salah seorang wakil pelanggan TD akan dengan senang hati membantu anda di tempat.

Untuk mencadangkan topik untuk penyiasatan yang akan datang, lawati halaman Facebook Rossen Reports.