SpotHero: Aplikasi yang membuat tempahan tempat letak kereta

Tiada siapa yang suka tiket letak kereta atau tunda, dan sesiapa yang cuba memarkir di sebuah bandar besar tahu sakit kepala yang berkaitan dengan mencari tempat. Selepas membuat ribuan dolar dalam tiket, sepasang sahabat di Chicago memutuskan untuk menyalurkan kekecewaan mereka ke apa-apa lagi? -An aplikasi.

Mark Lawrence dan Jeremy Smith melancarkan SpotHero pada tahun 2011, yang membolehkan pengguna menempah ruang dalam garaj rakan kongsi di kawasan mereka dan mengunci diskaun. Pengasas bersama ketiga, Larry Kiss, menyertai syarikat itu tidak lama lagi. Pada tahun 2012 syarikat itu telah menyelesaikan TechStars, sebuah program yang memperkasakan usahawan untuk membawa teknologi baru ke pasaran, dan telah menaikkan $ 7 juta dalam pembiayaan setakat ini.

“Kami fikir perlu ada cara yang lebih baik,” kata Lawrence. “Kami mempunyai tumpuan berterusan untuk mengubah cara orang meletak kereta. Ini adalah sesuatu yang dilakukan setiap hari oleh berjuta-juta orang di seluruh negara, dan kami inovatif kerana kami mengambil sesuatu yang telah dilakukan dan kami membuatnya lebih baik . “

Garasi juga mendapat faedah, kerana mereka boleh mengunci pelanggan dan menyingkirkan lebihan inventori. Aplikasi ini percuma untuk digunakan oleh pengguna.

#RunforTODAY: Semak aplikasikan motivasi ini

Mac.07.201502:08

Baca Lagi di CNBC: 6 kunci untuk padang pembunuh modal usaha pembunuh anda

Syarikat itu mengambil komisen dari setiap jualan tempat letak kereta sebanyak 15 peratus, sambil menambah pengguna mengunci harga yang lebih rendah daripada yang biasanya mereka bayar. Sejak Julai 2011, syarikat itu telah menyiapkan 1 juta tempat letak kereta, sebahagian besarnya telah dilakukan pada tahun lepas dan setengah.

Diskaun itu boleh setinggi 80 peratus, tetapi Lawrence berkata ia bergantung pada waktu siang dan minggu dan jika ada peristiwa berlaku-sehingga ia dapat sama dengan kos pemacu dalam beberapa situasi.

Kini SpotHero berkawan dengan 200 syarikat letak kereta di 12 bandar pantai ke pantai, termasuk New York, Chicago dan San Francisco. Di masa depan, Lawrence berkata beliau dapat melihat perkembangan antarabangsa.

“Terdapat banyak bandar di peringkat antarabangsa yang pastinya boleh menggunakan aplikasinya seperti ini supaya anda tahu dengan tepat di mana anda akan meletak kereta dan berapa banyak yang akan anda bayar,” katanya. “Tetapi tumpuan kami sekarang ialah Amerika Utara.”

Walaupun populariti permulaan pengangkutan seperti Uber dan Lyft, yang pada akhirnya membuat pengguna memikirkan sama ada mereka benar-benar memerlukan sebuah kereta, Lawrence berkata dia tidak ragu-ragu bahawa tempat letak kereta akan terus menjadi komoditi panas.

Baca Lagi di CNBC: 7 syarikat paling inovatif di Chicago

4 apl mesti ada untuk cinta, dating

03.1.201502:38

“Matlamat kami adalah untuk memudahkan memandu dan memiliki kereta,” katanya. “Salah satu perkara yang paling penting untuk memiliki sebuah kereta adalah bagaimana tekanannya adalah untuk meletak kereta, jadi kami percaya bahawa jika kami dapat melegakannya, maka ia akan menjadi baik untuk terus memiliki kenderaan.”

Ketika SpotHero menyelesaikan masalah parkir untuk beberapa orang, Lawrence mengakui dia masih terkena denda.

“Saya suka mengatakan saya tidak mendapat tiket lagi, tetapi ia telah menurun dengan ketara,” katanya. “Saya akan mengatakan aplikasi telah menyelesaikan 90 peratus isu letak kereta saya.”