Sekiranya anda mengikat simpulan? Alasan kewangan mengapa perkahwinan mungkin salah

Mike Lynch menyaksikan sahabat baiknya yang sudah berkahwin dengan suaminya ketika dia menerima sampul surat dari ayah mertua barunya. Sampul surat itu mengandungi kertas kerja pinjaman pelajar untuk hutang isteri barunya.

Walaupun isyarat itu dipenuhi dengan humor, Lynch, naib presiden pasaran strategik di firma pengurusan wang Hartford Funds, menganggap ia satu langkah pintar.

“Apabila anda berkahwin, anda berdua bertanggungjawab atas hutang,” katanya. “Bila-bila masa anda menambah seseorang kepada keluarga – pasangan, kanak-kanak – perkara berubah dan penting untuk membincangkan implikasi kewangan.”

Sekiranya you get married?
Shutterstock

Itu mungkin benar apabila niat kewangan dianggap tetapi tidak dinyatakan secara sah.

Bergabung dalam Hayat dan Hutang

Berikutan musim penglibatan percutian dan Hari Valentine, anda atau seseorang yang anda tahu mungkin sedang bersiap untuk perjalanan ke lorong. Tetapi fikirkan dua kali – mungkin ada sebab kewangan yang kukuh untuk tetap menjadi rakan kongsi dalam negeri, terutama jika anda dan orang penting lainnya tidak melihat mata kewangan atau teragak-agak untuk membincangkan bagaimana anda akan mencapai perkiraan kewangan.

BERKAITAN: Pasangan mencuri rahsia untuk perkahwinan mereka yang berusia 82 tahun

“Pada permulaan pertama, satu perkara yang kelihatan begitu menarik dalam percintaan adalah mempercayai kata-kata lama bahawa ‘bertentangan menarik,'” kata Lynch. “Tetapi jika mereka bertentangan tentang simpanan yang boleh menjadi akhir perkahwinan sebelum ia bermula.”

Satu kajian yang diterbitkan pada tahun 2012 dalam jurnal Perhubungan Keluarga membuktikan maksudnya. Penyelidik menganalisis hubungan 4,500 pasangan dan mendapati argumen tentang wang adalah peramal perceraian teratas tanpa mengira pendapatan, hutang atau kekayaan bersih. Penemuan itu tidak terpencil. Satu analisis daripada penyelidik di Institusi Brookings, Lembaga Rizab Persekutuan dan UCLA mencatat mereka yang mempunyai skor FICO yang sama lebih cenderung untuk tetap bersama.

Jadi apakah faktor kewangan bermakna anda tidak boleh berkahwin? Ia bergantung.

Lebih Tidak Selalu Lebih Baik

“Ia benar-benar berlaku kepada banyak faktor individu,” kata Leslie Tayne, yang pakar dalam bidang undang-undang kewangan di Tayne Law Group di New York. “Ia bergantung pada pembolehubah termasuk pendapatan, faedah, kanak-kanak, (obligasi kewangan kepada) bekas rakan kongsi, kesihatan dan hutang. Penting untuk serius membincangkan semua aspek kehidupan kewangan anda dan mempertimbangkan pelbagai senario. Ia mungkin tidak kelihatan romantis, tetapi ia realiti. “

BERKAITAN: Bolehkah hubungan anda bertahan ‘Ujian Perkawinan’? Cuba eksperimen ini untuk melihat

Dia memetik seorang wanita yang tidak dapat mendapatkan bantuan awam apabila perkahwinannya dibubarkan kerana pendapatan pasangannya hilang kelayakannya. Sebagai pakar dalam penyelesaian hutang, Tayne berkata kes-kes seperti itu terlalu umum.

Pada satu masa, banyak pasangan berkahwin kerana ia membenarkan kedua-dua pasangan untuk mendapatkan faedah kesihatan dan apa yang dipercayai sebagai percukaian cukai yang baik. Faedah-faedah itu mungkin tidak begitu jelas seperti yang pernah mereka lakukan, kata Tayne, sambil menyatakan banyak syarikat kini menawarkan manfaat kesihatan kepada rakan kongsi domestik.

Dan sementara ada juga banyak kesimpulan untuk menggabungkan pendapatan melalui perkahwinan – termasuk ketersediaan tunai tunai kepada setiap orang, diskaun dan faedah yang mungkin termasuk kadar faedah yang lebih rendah, dan manfaat cukai yang mungkin – penting untuk mendapatkan nasihat kewangan.

“Terdapat kes yang terkenal di mana seorang isteri … tidak pernah menukar penerima dari kakaknya kepada pasangannya. Apabila dia meninggal (selepas 30 tahun perkahwinan), suaminya tidak mendapat sepeser pun, “kata Lynch. “Apabila orang berkahwin mereka biasanya mendapatkan nasihat dari seorang pendeta atau seorang rabbi. Ia juga penting untuk mendapatkan nasihat kewangan dari cukai atau profesional undang-undang. “

Penalti Perkahwinan Masih Ada

“Saya tidak fikir perkahwinan membuat banyak rasa seperti biasa,” kata Kim Shepherd, CEO Decision Toolbox, sebuah syarikat produk dan perkhidmatan pengambilan pekerja, dengan menyatakan bahawa dinamika pasangan suami isteri telah berubah beberapa dekad yang lalu dengan lebih banyak wanita bekerja berbanding sebelum ini. “Itu rasa malu, kerana saya suka idea perkahwinan, tetapi itu realiti.”

BERKAITAN: 10 rahsia daripada pasangan berkahwin selama beberapa dekad

Allison Alexander, penasihat kewangan dengan Savant Capital Management, berkata ramai pasangan yang terkejut mendapati bahawa “penalti” perkahwinan bukan hanya wujud tetapi boleh setinggi 12 peratus daripada pendapatan pasangan.

“Dua orang upah yang berpenghasilan tinggi (umumnya mereka yang masing-masing memperoleh $ 185,000 ditambah) sering tertakluk kepada Alternatif Minimum Cukai (AMT),” katanya. “Pada tahun 2015, pengecualian AMT untuk Penggajian Berkahwin Bersama (MFJ) adalah $ 83,400 dan pemfailan tunggal adalah $ 53,600. Sekiranya anda masih belum berkahwin, setiap rakan kongsi akan mendapat pengecualian $ 53,600. Menambahkan kanak-kanak kepada campuran menjadikannya lebih teruk lagi kerana tidak ada pengecualian bergantung kepada tujuan AMT. “

Sudah tentu terdapat banyak pertimbangan kewangan yang lain melampaui cukai.

Perkahwinan Boleh Memahami Melalui Dolar dan Cents

Shawn Gilfedder, presiden dan CEO di McGraw-Hill Federal Credit Union di East Windsor, New Jersey, bercakap mengenai pasangan suami isteri yang pendapatan gabungan dan skor kreditnya membolehkan mereka menurunkan kadar faedah pada $ 42,000 hutang gabungan pelajar dan kad kredit – dari kira-kira 12 peratus kepada lebih 3 peratus – yang satu rakan telah terakru. Pasangan itu telah melunaskan pinjaman itu dan meningkatkan penarafan kredit pasangannya ke tahap tertinggi, 850.

BERKAITAN: Rahsia Jay Leno untuk perkahwinan yang panjang: ‘Berkahwin dengan orang yang anda inginkan anda boleh’

Jenis perbualan dan perancangan terbuka semakin jarang berlaku, katanya. Sesungguhnya kajian terbaru oleh Northwestern Mutual mendapati bahawa 34 peratus orang dewasa Amerika tidak mempunyai rancangan kewangan untuk masa depan mereka.

“Ini semua tentang perbualan kewangan awal dan memutuskan apa yang berfungsi untuk kedua-dua pasangan,” kata Gilfedder, yang kemudiannya memetik istilah yang sering digunakan mengenai kesihatan kewangan. “Orang ramai tidak bercadang untuk gagal. Mereka gagal merancang. “

Pembetulan & Amplikasi: Artikel ini termasuk petikan dari Kim Shepherd. Dalam versi awal artikel ini, dia salah dikenal pasti sebagai Kimberley Bernatz.

Adakah hubungan anda bertahan ‘Ujian Perkawinan’?

Februari.03.201604:31