Sarah Michelle Gellar membeli rumah baru untuk keluarga yang lebih besar

Dalam berita hartanah selebriti baru-baru ini, Sarah Michelle Gellar membeli sebuah rumah baru di Mandeville Canyon untuk keluarganya yang semakin berkembang, Mark Wahlberg menjual rumah Beverly Hills dan rumah Mischa Barton kembali ke pasaran.

Sarah Michelle Gellar's new home in Brentwood has six bedrooms, a full playroom, gym and media room.
Rumah baru Sarah Michelle Gellar di Brentwood mempunyai enam bilik tidur, bilik permainan penuh, gim dan bilik media.Hari ini

Sarah Michelle Gellar membeli rumah L.A. yang baru

Di tanah selebriti, ada beberapa perkara yang menentukan keperluan rumah baru. Pendahulu yang paling biasa ke tempat baru? Bayi baru.

Sarah Michelle Gellar dan suaminya, Freddie Prinze Jr, anak lelaki, Rocky, dilahirkan 6 bulan yang lalu dan keluarga yang semakin meningkat – mereka sudah mempunyai anak perempuan, Charlotte – memutuskan untuk menaik taraf ke rumah yang lebih besar di kawasan kejiranan Mandeville Canyon di Brentwood.

Rumah ini merupakan pembinaan baru, yang dibina pada tahun 2006, dan direka untuk mencontoh gaya-gaya Tradisi Pantai Timur yang terdapat di Hamptons. Rumah itu membuka pintu masuk yang besar, dengan lantai kayu berkilat, siling panel kayu dan ruang formal, termasuk perpustakaan berjajar buku. Mengukur 7,318 kaki persegi, rumah ini mempunyai enam bilik tidur, bilik permainan penuh, gim dan bilik media.

Gellar bersedia untuk membintangi sitkom CBS baru “The Crazy Ones” bersama Robin Williams.

Mahu menjadi jiran Gellar? Terdapat 435 rumah yang kini dijual di Brentwood.

Mark Wahlberg akhirnya menjual rumah Beverly Hills

Mark Wahlberg recently sold his Beverly Hills home for $12.995 million.
Mark Wahlberg baru-baru ini menjual rumah Beverly Hills untuk $ 12,995 juta.Hari ini

Mark Wahlberg telah berjaya dalam beberapa peranan: model, penyanyi, pelakon dan pengeluar. Walaupun bakatnya yang baik, dia tidak menemui tahap kejayaan yang sama apabila ia menjual rumahnya.

Rumahnya yang luas di 9694 Oak Pass Rd, Beverly Hills, Calif., Pertama kali disenaraikan pada tahun 2008 dengan harga $ 15.9 juta. Selepas satu siri harga harga serta beberapa waktu di dalam dan di luar pasaran, rumah itu hanya dijual dengan harga $ 12,995 juta, menurut L.A. Times, yang agak diskaun.

Walau bagaimanapun, Wahlberg hanya membayar $ 4.95 juta untuk rumah itu pada tahun 2001. Namun, dia berjaya menyusun semula sepenuhnya rumah itu, sambil menambah beberapa ciri-ciri yang selebriti. Salah satu penambahan terbesar ialah gim penuh yang termasuk cincin tinju dua tingkat dan lokasi dilaporkan untuk latihan Wahlberg untuk peranan yang dinamakan Oscarnya dalam “The Fighter.”

Rumah ini terletak di 1.73 ekar dan mempunyai tujuh bilik tidur, 10.5 bilik mandi, bilik teater, serta rumah tetamu, meletakkan hijau dan kolam renang dengan air terjun, gua dan spa.

Lihat lebih banyak foto rumah Mark Wahlberg.

Mischa Barton mencuba pasaran hartanah sekali lagi

Mischa Barton is trying once again to sell her Beverly Hills home.
Mischa Barton cuba sekali lagi menjual rumahnya di Beverly Hills. Hari ini

Ia adalah sebuah estet yang indah, yang diilhamkan oleh Sepanyol di atas kawasan ekar, tetapi Mischa Barton nampaknya tidak berminat. Sebaliknya, bintang itu – yang paling terkenal dengan peranannya dalam rancangan popular TV “The O.C.” – masih cuba menjual rumah yang luas.

Barton membeli rumah itu pada tahun 2005 dengan harga $ 6.4 juta, semasa beliau memegang jawatan itu. Lima tahun kemudian, dia sudah bersedia untuk menyingkirkan rumah itu, dan menyenaraikannya untuk $ 8.695 juta.

Dengan tidak ada pembeli yang bersedia menggigit, Barton memisahkan rumah itu, melepaskannya kira-kira setahun kemudian pada harga yang sama. Sekali lagi, tidak ada pengambil, jadi dia mengeluarkannya dari pasaran dan mencuba laluan sewa, yang paling baru-baru ini menawarkannya pada $ 35,000 sebulan.

Tidak jelas jika Barton mempunyai penyewa di rumah di 2670 Bowmont Dr., Beverly Hills, Calif., Dalam beberapa bulan yang lalu, tetapi dia mencuba pasaran sekali lagi dan dia tidak menyokong harga. Rumah itu masih disenaraikan pada $ 8.695 juta.

Rumah Barton terletak di dalam komuniti berpagar dan dikelilingi oleh dinding tinggi dan pintu masuk swasta. Pelan lantai 7,607 kaki persegi rumah ini menawarkan enam bilik tidur, yang termasuk suite tuan rumah bersaiz besar dengan tempat perapian, mandi dua dan bilik persalinan.

Menurut kalkulator hipotek Zillow, bayaran pinjaman di rumah Barton akan berjumlah kira-kira $ 33,555 sebulan, dengan mengandaikan 20 peratus turun pada gadai janji tetap 30 tahun.

Lihat lebih banyak foto rumah Mischa Barton.

Berkaitan:

  • James Van Der Beek menyenaraikan rumah Hollywood Utara untuk dijual
  • Tom Hanks menyenaraikan rumah “pemula” di Pacific Palisades

· Chris Hemsworth membeli rumah Malibu Crocodile Dundee

Erika Riggs, seorang penulis hartanah untuk Zillow Blog, merangkumi hartanah selebriti, sifat luar biasa dan trend reka bentuk rumah. Baca lebih banyak karyanya di sini

Loading...