Pizza beku terbaik untuk wang anda

Oleh Kara Reinhardt, Cheapism.com

Pizzaioli akan memberitahu anda bahawa pai yang sempurna dengan kerak indah yang renyah berasal dari ketuhar bata yang dipanaskan hingga ke atas 800 darjah.

Jika anda tidak selalunya mempunyai kemewahan makan (lebih kurang dapur dengan ketuhar bata), pizza lebih cenderung berasal dari set peti sejuk hingga 0 darjah. Pizza beku mungkin tidak sesuai untuk pai Neapolitan, tetapi ia mempunyai rayuan sendiri untuk ibu bapa yang diperkaya tunai dengan anak-anak yang cerewet dan profesional yang dilatih dengan waktu dengan dapur yang tidak aktif. Cheapism.com berhasrat untuk mencari alternatif murah terbaik untuk restoran, penghantaran, dan pai masak di rumah dengan melakukan ujian rasa buta 10 keju beku dan pizza pepperoni. Semua sampel pai kos kurang daripada 30 sen setiap auns.

Berikut adalah orang-orang yang menerima markah tertinggi dari panel sembilan orang:

  • Freschetta Signature Pepperoni (harga belian: $ 5.99 untuk 27.35 auns, atau 22 sen seberat) menonjol dari lazat pizza beku anemik kerana sos yang kaya dan beraroma. Ahli panel juga menghargai rempah yang mereka ketahui dalam pizza pepperoni ini. Semua tetapi dianggap cukup enak untuk membeli dan makan lagi. (Di manakah boleh dibeli)
  • Freschetta 4-Cheese Medley ($ 5.99 untuk 26.11 auns, atau 23 sen seberat) mengambil tempat teratas di kalangan pizza keju dengan bahan-bahan yang seimbang, termasuk sos piquant, bulu-bulu herba, dan campuran keju. Walaupun kerak, sering kelemahan pizza beku, hampir menyerlahkan satu konsensus positif di kalangan ahli panel. (Di manakah boleh dibeli)
  • Trader Giotto’s Pizza 4 Formaggi ($ 3,99 untuk 13.4 auns, atau 30 sen seberat) adalah produk label peribadi yang mengambil nama bersifat bahasa dari pedagang khusus Joe Trader. Ia mungkin bukan pizza yang paling indah di dalam kumpulan, tetapi tasters mendapati ia satu yang paling beraroma – terutama untuk keju biasa. Ini adalah pai yang lebih kecil dengan harga yang lebih tinggi setiap auns, tetapi mereka yang memilihnya adalah penyokong kuat. (Di manakah boleh dibeli)
  • DiGiorno Half & Half ($ 5 untuk 30 auns, atau 17 sen seberat) membuat pilihan yang menarik untuk sesiapa sahaja dengan isi rumah yang dibahagikan antara keju dan kesetiaan pepperoni. Walau bagaimanapun, orang-orang pepperoni akan menjadi paling gembira dengan pizza ini, menurut panel. Penguji menyukai pepperoni pedas dan sos tajam tetapi bukan keju kaku. (Di manakah boleh dibeli)

Panelis menilai setiap pizza pada skala 1 hingga 5 berdasarkan penampilan, aroma, tekstur, dan, di atas semua, rasa. Walaupun ini adalah langkah subjektif yang tidak dapat disangkal, penguji cuba menilai pizza secara objektif. Tidak ada tempat yang lebih jelas daripada penilaian mereka terhadap Parti Totino Pizzas, yang paling murah ditawarkan pada hanya $ 1 per pai, atau sekitar 10 sen seberat. Dua ahli panel memberikan markah yang buruk dan mengakui kualiti rendah pizza walaupun mereka memanggilnya kegemaran peribadi dan kembali beberapa saat. Satu menjelaskan bahawa ia membawa kembali kenangan kolej dan yang lain mengakui bahawa dia menyukai rasa palsu yang diproses. Beberapa pengulas dalam talian juga seolah-olah memeluk produk untuk apa itu, dan bukannya mencari tiruan yang lebih dekat namun masih meniru pizza yang sesuai.

Lebih dari Murahisme:

  • Menguji pizza beku yang terbaik
  • Ulasan gelombang mikro bajet
  • Ulasan elektrik dan gas
  • Penilaian pembakar roti