Perkhidmatan pengiring berkembang di Backpage.com

Oleh kerana sifat manusia menginginkan apa yang diinginkan, penutupan bahagian Perkhidmatan Dewasa Craigslist ini memberi manfaat besar untuk Backpage.com yang dimiliki oleh Village Voice Media, yang telah berkembang dengan seksyen “Dewasa” yang melimpah dengan iklan tentang pengiring (lelaki, wanita dan transeksual ), menggosok badan, “pekerjaan dewasa” dan penari telanjang.

Pemerhati New York baru-baru ini mengutamakan perniagaan iklan, yang nampaknya telah memberikan kehidupan baru ke rantaian alt-mingguan, di mana iklan racy bukan sesuatu yang baru. (Pendedahan penuh: saya bekerja di Voice Village selama hampir empat tahun.)

The Observer’s Kat Stoeffel menulis:

Backpage, yang merupakan sebahagian kecil daripada saiz Craigslist, adalah satu-satunya laman iklan baris yang tersisa yang sanggup menjadi tuan rumah pengiring yang dibayar dan iklan menggosok badan yang sering dilipatkan untuk pelacuran. Pada bulan selepas Craigslist menutup seksyen perkhidmatan erotiknya di bawah tekanan dari Kongres dan pengawal jeneral negeri, Backpage menikmati bongkaran setengah juta pengunjung, menurut Quantcast, dan menjadi penerbit No.1 pengiring iklan di Internet. Aim Group, sebuah firma perundingan media, menganggarkan bahawa pada bulan Januari, Backpage membawa $ 2.1 juta hasil daripada iklan perkhidmatan erotik sahaja.

20 bandar teratas Backpage.com meliputi kebanyakan metropolis Amerika, termasuk Atlanta, Chicago, Los Angeles, New York dan San Francisco. Walaupun ia berada di dekat skala Craigslist, dengan lebih daripada 400 bandar, anda mungkin dapat mencarinya di kebanyakan negeri. Negeri yang tidak memilikinya: Alaska, Delaware, Maine, Montana, New Hampshire, Rhode Island, South Dakota (hanya Fargo di North Dakota memilikinya), Vermont dan Wyoming.

Pada bulan Disember, Craigslist secara senyap-senyap menutup bahagian Perkhidmatan Dewasa di semua 700 laman webnya di 70 buah negara akibat tekanan dari penggubal undang-undang yang mengadu tentang sikap laissez-faire tapak terhadap pelacuran dan pemerdagangan kanak-kanak. Tetapi, walaupun terdapat bahagian-bahagian lain di laman web di mana pers siaran masih boleh mencari apa yang mereka mahu.

Dalam vakum tempat mudah untuk menikmati nikmat seksual yang dibayar, Backpage berkembang. Tetapi ia tidak mengambil masa yang lama untuk menghadapi masalah, kerana cerita Observer mengetuai dengan patung pelacuran baru-baru ini di Florida yang menimbulkan 60 orang John yang telah memberi respons kepada iklan yang ditempatkan di Backpage. Di sini di Seattle, polis mendapati seorang gadis berusia 17 tahun di tempat itu terpaksa bekerja sebagai pelacur, menyebabkan seorang editorial menggesa penasihat undang-undang negara itu untuk menyertai jeneral peguam lain dalam kempen mereka untuk membuat laman web ini menghapuskan seksyen perkhidmatan dewasanya, seperti mereka lakukan dengan Craigslist.  

Ia tidak seolah-olah Backpage menyembunyikan iklan tersebut. Menarik halaman utama untuk mana-mana bandar, bahagian dewasa berada di sebelah kanan, diapit antara personel dan perkhidmatan.

Sebaik sahaja anda telah mengklik pada bahagian dewasa, ia tidak mengambil banyak imbasan untuk melihat bahawa profesi tertua di dunia tidak berada dalam bahaya kepupusan dalam masa terdekat. Tetapi pertama-tama, setiap pelawat harus bersetuju dengan penafian bahawa mereka berusia 18 tahun atau lebih dan menyedari mereka akan mendedahkan diri mereka kepada “kandungan seksual, termasuk seni bogel bergambar dan bahasa dewasa.”

Nombor-nombor dan provokatif berlimpah, serta berteriak-teriak khas. Dalam sub-seks “kerja dewasa”, kekaburan boleh diterjemahkan ke dalam peluang perniagaan baik yang sah dan tidak sah: “Mencari wanita seksi di kawasan Seattle yang berminat mendapatkan wang melalui agensi baru. Harus berusia 18 tahun atau lebih, hwp, bebas drama dan mempunyai sikap yang hebat. Tiada pengalaman yang perlu. Hubungi kami untuk maklumat lanjut. ” Walaupun imbasan pantas kelihatan seperti banyak trolling untuk “model,” ada beberapa yang membayar secara langsung untuk keseronokan: “Lelaki Single mencari beberapa Adualt [sic] Fun Dengan Wanita Hot Membayar Baik.”

Kami akan melihat jika tekanan undang-undang berfungsi pada Backpage seperti yang dilakukannya dengan Craigslist, atau jika keuntungan dari iklan tersebut datang terlebih dahulu.

Lebih banyak cerita:

  • Craigslist menutup semua bahagian perkhidmatan dewasa
  • Sheriff memarahi Craigslist untuk bahagiannya dalam seks lelaki yang mencari lelaki
  • Hubungan pesaing Craigslist kepada 12 kematian, 330 jenayah pada tahun lalu

Lihat Technolog di Facebook, dan di Twitter, ikuti Athima Chansanchai.