Masa pesta dewasa sahaja di muzium sains San Francisco

Berpakaian untuk petang dalam pakaian berjalur harimau-cetak dan kasut merah, Maya Bush memulakan perayaan ulang tahun ke-25nya dengan bir dan berjalan-jalan melalui hutan hujan Costa Rican yang disimulasi.

“Ini adalah pra-parti,” dia ketawa, bergegas membicarakan lagu elektro-funk yang disediakan oleh kumpulan DJ yang dipanggil Slayers Club.

Di Bar Swamp dibina berhampiran buaya albino yang bernama Claude, bartender mengetepikan $ 9 martini mata merah kepada orang ramai yang berpakaian dengan baik, menghidangkan snek pada daging babi yang dikukus dan biji blueberry.

Hanya malam lagi di muzium? Ini adalah NightLife, makhluk-makhluk malam Khamis dan dewasa sahaja dan parti koktel di Akademi Sains California di Golden Gate Park, San Francisco.

Bahagian akuarium, planetarium dan muzium sejarah semula jadi, akademi mengubah dirinya menjadi kelab malam pinggul, lengkap dengan pertunjukan bunyi dan cahaya, menari dan mengubah tema yang merangkumi pembuatan filem boleh guna hingga 30 Ogos – bacon, yang menampilkan ilustrasi ilmiah babi, permainan, makanan dan panggang babi vegan.

Gin dan tonik dan tin Red Bull di tangan, muzium-penonton mengembara lobbies mendengar sukarelawan bercakap tentang ikan lampu suluh, atau meletakkan minuman mereka ke bawah dan masuk ke Shake House yang gelap, sebahagian daripada pameran gempa bumi baru yang menyerupai gegaran yang dialami di bandar dua gempa bumi terbesar.

Stefan Garza, yang bekerja di Mountain View berdekatan, tidak pernah pergi ke muzium sebelum dan memutuskan bahawa NightLife akan menjadi persinggahan sempurna untuknya dan bapanya, yang melawat dari Texas.

“Sebuah muzium dengan bar kecil di mana-mana,” katanya ketika mereka mengembara melewati sebuah tangki sentuhan yang penuh dengan landak laut. “Anda tahu itu harus baik.”

NightLife melancarkan tiga tahun lalu “sebagai cara untuk melibatkan penonton baru,” selepas muzium itu, yang paling terkenal dengan “bumbung hidup” 2.5 hektar yang diisi dengan tumbuhan asli California, berpindah ke bangunan baru, kata jurucakap Helen Taylor.

Purata kehadiran mingguan sekitar 2,000. Ular talian di luar bangunan, bermula separuh jam atau lebih sebelum pintu terbuka pada 6 petang, dan kemasukan jatuh dari caj siang biasa sebanyak $ 29.95 hingga $ 12. (Tiket boleh dibeli dalam talian atau di pintu.)

“Banyak orang yang datang adalah berusia 20-an dan 30-an,” kata Taylor. “Ia bukan kumpulan biasa yang melawat muzium dengan kerap, jadi ia adalah peluang yang baik untuk kita berhubung dengan orang-orang itu, dan berharap dapat mewujudkan apa yang akan menjadi hubungan jangka panjang.”

Bush, dari San Francisco, mengatakan dia akan kembali. Satu-satunya aduannya: NightLife berakhir pada pukul 10 malam, hanya apabila kehidupan malam sebenar untuknya dan rakan-rakannya bermula.

San Francisco's unique mix of physical characteristics, landmarks and attractions make it one of the most popular cities in the United States.
Ciri unik, ciri-ciri dan tarikan fizikal San Francisco menjadikannya salah satu bandar paling popular di Amerika Syarikat.Justin Sullivan / Getty Images / Hari ini

Lebih banyak artikel yang mungkin anda suka:

  • Picasso bogel terlalu panas untuk beberapa pelancong di Lapangan Terbang Edinburgh
  • Rumah api masih menjadi suar untuk pengunjung pantai
  • Meraikan hayat hidup dan kebijaksanaan masakan Julia Child
  • Air terjun Eropah yang paling indah
  • Tayangan slaid: 75 tahun Jambatan Golden Gate