Mahu memerintahkan snek filem teater terlebih dahulu? Terdapat aplikasi untuk itu

Garis panjang di stesen konsesi teater filem boleh ditoreh, jika pengembangan perkhidmatan dalam talian baru terbukti berjaya.

In an effort to combat long lines, phone apps are allowing movie audiences to order concessions in advance and pick them up upon arrival.
Dalam usaha untuk memerangi garis panjang, aplikasi telefon membenarkan penonton filem membuat tempahan konsesi terlebih dahulu dan menjemput mereka semasa ketibaan.AMC Theatres / AMC Theatres

Dua rantaian teater kebangsaan, The AMC Theatres dan Regal Entertainment, telah bereksperimen dengan program perintis dalam talian yang membolehkan penonton filem membuat pesanan konsesi terlebih dahulu. Seperti yang disebut The New York Times Ahad, perkhidmatan AMC sedang diuji di empat teater di pasaran Kansas City, sementara Regal telah bekerjasama dengan aplikasi yang dipanggil Atom untuk meneroka konsep di Knoxville, Tennessee.

Pada hari Isnin, George Patterson, naib presiden kanan untuk jabatan makanan dan minuman Theatre, dan Michael Purcell, naib presiden cawangan yang sama, membincangkan versi programnya dengan TODAY.com.

AMC is implementing phone apps that allow movie audiences to order snacks in advance.
AMC melaksanakan aplikasi telefon yang membolehkan khalayak filem memerintahkan makanan ringan terlebih dahulu.Panggung AMC

“Ia bermula dengan hakikat bahawa kita mahu menjadi pemimpin ketika datang kepada tetamu dan pengalaman mereka,” kata Patterson, yang menyatakan bahawa kerusi berbaring, tempat duduk yang disediakan dan air pancut soda mandiri dengan pilihan minuman yang banyak telah menjadi antara yang paling banyak peningkatan baru-baru ini. “Bagaimanakah kita membuatnya lebih baik? Kami berfikir, ‘Apakah halangan yang menghalang orang daripada membeli lebih banyak ketika datang ke pendirian, atau datang ke berdiri sama sekali? Dan Penghalang No 1 adalah garis. Maju cepat, dan kami mula berfikir tentang apa yang boleh kita lakukan untuk membawa akses mudah ke kehidupan di teater kami. “

Purcell bersetuju, menegaskan bahawa pelan itu adalah untuk mewujudkan satu program supaya “ia mudah, mudah, dan ia beroperasi dengan cara yang ia melebihi jangkaan orang.” Beliau menambah, “Itu adalah satu cabaran yang besar bagi kami ketika kami bekerja di empat lokasi ini. Matlamat kami adalah untuk mendapatkannya yang ketat supaya kami dapat mengkomersilkannya dan melancarkannya [ke khalayak yang lebih besar pada awal tahun depan.”

Empat theaters in the Midwest tested AMC's pilot program for an app that allows audiences to order movie-theater food in advance, according to The New York Times.
Empat teater di Midwest menguji program perintis AMC untuk aplikasi yang membolehkan penonton memerintahkan makanan teater filem terlebih dahulu, menurut The New York Times.Panggung AMC

Tidak lama dahulu, apabila pakar IT untuk Pawagam AMC memberitahu Patterson bahawa teknologi yang berkaitan dengan tempahan kerusi teater filem tidak lama lagi akan menjadi kondusif kepada konsesi juga, idea itu mula membentuk.

“Sebaik sahaja anda memulakan laluan ini, apa yang anda pelajari memberikan banyak peluang lain kepada kami,” katanya. “Jika ini adalah perjalanan sejauh 100 kilometer, kami mungkin berada di penanda No. 1.”

Apps that allow audiences to order food in advance are one of many initiatives theater chains are implementing in an effort to improve the overall theatrical experience.
Aplikasi yang membolehkan orang ramai memerintahkan makanan terlebih dahulu adalah salah satu daripada banyak inisiatif rantaian teater yang sedang dilaksanakan dalam usaha untuk meningkatkan pengalaman teater keseluruhan.Panggung AMC

Khidmat konsesi mudah alih ini tersedia untuk empat teater kawasan Kansas City melalui laman web AMC, tetapi belum di aplikasi AMC Theatre. Ia mungkin antara peningkatan aplikasi yang dirancang untuk beberapa bulan akan datang, tambah Ryan Noonan, jurucakap rantai teater itu.

LEBIH: Amazon, yang lain tarik papan di tengah laporan api

Perkembangan berpotensi untuk satu atau lebih pasaran tambahan boleh berlaku seawal bulan depan, dengan penilaian tambahan yang dijadualkan pada bulan Mac atau April, menurut Patterson. Sekiranya ia berfungsi, ia boleh bermakna lebih banyak tempat di seluruh negara dan peningkatan dalam keuntungan pada masa blokbusters musim panas bergolek.

The app Atom helps movie audiences not only order food in advance, but also coordinate ticket payment and screenings for groups that want to see films together.
Aplikasi Atom membantu penonton filem bukan sahaja memesan makanan terlebih dahulu, tetapi juga menyelaraskan pembayaran tiket dan penayangan untuk kumpulan yang ingin melihat filem bersama.Atom

Kehadiran dalam talian AMC yang semakin meningkat telah mendapat persaingan dalam Regal dan aplikasinya yang dipanggil Atom, yang bukan sahaja membolehkan pengguna membeli konsesi terlebih dahulu, tetapi juga membantu kumpulan menyelaraskan masa pemeriksaan dan membayar tiket.

Lima pawagam Regal di pasaran Knoxville, Tennessee, telah melaksanakan program ini setakat ini, menurut The New York Times dan Knoxville News Sentinel. “Di Regal, kami sentiasa berusaha memberikan pilihan baru kepada tetamu kami yang menjadikan pengalaman bergerak lebih mudah,” kata jurucakap Regal, Sandra Heinig dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh News Sentinel bulan lepas.

Jurucakap Atom telah menolak komen tambahan, menyatakan kepada TODAY.com melalui e-mel bahawa tiada apa yang “baru diumumkan atau dikongsi pada masa ini.”

Berkenaan dengan konsesi pendahuluan, harga lonjakan dengan peningkatan permintaan – tidak seperti apa yang berlaku untuk aplikasi pengangkutan seperti Uber atau Lyft semasa waktu sibuk atau cuaca buruk – mungkin bermain untuk Atom, menurut Times. Teater AMC, pada hari Isnin, tidak menjangka mengikuti trend itu, Noonan memberitahu TODAY.com pada hari Isnin.

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.

Pakar Fandango memilih filem terbaik untuk melihat musim cuti ini

Nov.26.201503:07