Laporan Pengguna lebih suka Nook ke atas Kindle

Seperti Pepsi vs Coke yang hebat, pai vs kek, dan argumen Mac vs PC, perbahasan di mana pembaca e-book lebih unggul tidak pernah berakhir. Buat masa sekarang, satu pihak berkuasa kajian menganggap Barnes & Noble Nook yang terbaru sebagai juara.

Laporan Pengguna mengumumkan bahawa ujian terkini menunjukkan Barnes & Noble Nook Simple Touch Reader untuk menjadi “lebih daripada sekadar pesaing yang layak untuk Kindle.” Menurut rekod penerbitan advokasi pelanggan, ini menandakan kali pertama “sejak Kindle melancarkan pembaca e-book Amazon bukanlah model pemarkahan tertinggi” dalam ujian:

Sebagai perincian Rating sepenuhnya, Touch Mudah (a.k.a. “Nook All-New,” sebagai B & N bergantian memanggil peranti baru) perlawanan atau bests-walaupun sederhana-pesaing Amazonnya dalam hampir setiap aspek prestasi. Antara ciri-ciri di mana [Laporan pengguna melaporkan] peranti sama-sama adalah hayat bateri; walaupun perjuangan kuasa antara B & N dan Amazon di mana peranti berjalan lebih lama, [memberikan kredit yang sama untuk jangka hayat baterai yang diklaim selama lima hari atau lebih. Pada $ 140, Touch Mudah, yang menawarkan sambungan Wi-Fi, sama seperti Kindle dengan Wi-Fi.

B & N telah mengejar Kindle sebahagian besarnya dengan mencantumkan fokus Amazon untuk membaca dengan sedikit kekecohan dan ciri-ciri tambahan. 

Penerbitan mencatatkan bahawa kemas kini firmware masa depan dengan mudah boleh memberi Kindle peluang untuk mendapatkan semula kedudukan teratas dalam penarafan, tetapi untuk saat ini Nook cantik yang cantik memegang mahkota dalam mata Laporan Pengguna.

Cerita yang berkaitan:

  • 3 juta pembaca Warna Nook dihantar
  • Tweet menunjukkan peningkatan pengaruh Nook, Warna Nook
  • Nook baru: Kecil dan murah dengan jangka hayat bateri dua bulan

Rosa Golijan menulis mengenai teknologi di sini dan di sana. Dia terobsesi dengan Twitter dan suka disukai di Facebook. Dia lebih suka Pepsi, kek, dan Mac.