Laman web menerangkan cara ‘mabuk, tidak gemuk’

Janis Christie / Getty Images stock / Hari ini

Ia adalah musim baju renang dan anda mungkin bimbang tentang pembungkusan pada apa-apa pound tambahan, tetapi itu tidak boleh menghalang anda daripada menjadi tipis, sloshed, dibelasah atau sepenuhnya mabuk. Atau sekurang-kurangnya itulah mesej yang kita dapatkan dari laman web yang ada semata-mata untuk menjelaskan bagaimana “mabuk, tidak gemuk.”

GetDrunkNotFat.com adalah laman web yang mudah, tanpa embel-embel dengan carta besar yang menunjukkan minuman beralkohol yang disusun mengikut kalori mereka kepada nisbah alkohol – maklumat penting untuk mana-mana peminat yang sedar.

GetDrunkNotFat.com / Hari ini

Sekiranya anda tidak jelas mengenai nisbah kalori kepada nisbah alkohol, pencipta tapak mempunyai penjelasan siap:

Kalori kepada Nisbah Alkohol diperoleh dengan mengambil kalori dalam 12 auns minuman beralkohol dan membahagikannya dengan kandungan alkohol (ABV). Contohnya Budweiser 12 oz mengandungi 145 kalori dan mengandungi 5.0% alkohol. Jika anda membahagikan 145 by 5 anda mendapat nisbah 29. Lemonade Hard Mike juga mengandungi alkohol 5.0% tetapi mempunyai 235 kalori. 235/5 = skor 47 yang tidak diingini. Kecuali anda cuba untuk bertemu dengan Chris Hansen dari Dateline NBC secara langsung, anda mungkin tidak sepatutnya membeli crap tersebut! 

Sebab anda akan mengambil berat tentang nisbah ini? Kerana ia akan membantu anda tetap langsing tanpa kehilangan semua kesilapan yang anda boleh buat semasa mabuk, sudah tentu.

Cerita yang berkaitan:

  • Bagaimana 25,727 kata laluan kelihatan dan bunyi
  • Apa yang berlaku di Internet setiap 60 saat
  • ‘Internet Shame Insurance’ menghalang malu

Rosa Golijan menulis mengenai teknologi di sini dan di sana. Dia terobsesi dengan Twitter dan suka disukai di Facebook.