Kisah tidur dalam suara anda apabila anda pergi

Saham Getty Images / Hari ini

Sebagai ibu bekerja yang bergerak, kadang-kadang saya tidak ada di sana waktu malam untuk membaca cerita anak-anak saya. Saya merasakan bahawa ritual setiap malam ketika saya berada di jalan raya, tetapi sekarang saya boleh merakam membaca buku – dalam talian, e-buku pada tablet atau buku cerita yang boleh dirakam secara fizikal – jadi anak-anak saya dapat mendengar suara saya.

Penerbitan Antarabangsa / Hari Ini

Buku cerita yang boleh dirakam mempunyai perakam suara terbina dalam yang menangkap suara anda semasa anda membaca setiap halaman. Anda merakam setiap halaman secara berasingan dengan seberapa banyak yang diperlukan, dan apabila anda selesai, anda mengunci buku agar tidak dapat dipadamkan secara tidak sengaja. Apabila anak anda membuka buku, sensor tertanam menentukan laman mana yang terbuka dan main balik rakaman anda.

Ada perpustakaan yang sangat kecil tetapi layak dalam buku cerita yang boleh dirakam dari Hallmark, Reader’s Digest dan Publications International. Tajuk termasuk “Goodnight Moon,” “Guess How I Love You” dan “Hey Diddle, Diddle!” serta cerita berdasarkan watak berlesen seperti Elmo, puteri Disney, Kereta dan Thomas Kereta Api. Buku terdiri dari $ 10 hingga $ 35.

Cerita Sebelum Tidur / Hari Ini

Sekiranya anak-anak anda OK dengan kerenah dengan komputer riba atau tablet, laman web A Story Before Bed mempunyai pilihan yang hebat dan beratus-ratus judul e-book yang boleh dirakam. Untuk e-buku, anda menggunakan webcam anda untuk menangkap video anda membaca cerita. Atau anda boleh membaca cerita dengan anak anda. Anak-anak saya sentiasa suka melihat diri mereka dalam video, jadi saya membaca dengan mereka duduk di pangkuan saya.

Anda boleh pratonton sebarang rakaman dan anda tidak membeli buku anda sehingga anda berpuas hati dengan rakaman anda.

Buku bernilai $ 6.99 setiap judul atau anda boleh melanggan untuk tahun ini kepada 25 buku untuk $ 39,95, 50 buku untuk $ 69,95 atau 250 buku untuk $ 99,95. Terdapat beberapa gelaran percuma yang boleh didapati, termasuk “Rungi-Chungi: Rahsia Sup Batu” dan “The Itsy Bitsy Spider.” Saya menghargai hakikat bahawa jika anda membiarkan langganan anda berlalu, anda masih boleh mengakses rakaman anda.

Untuk memainkan kembali cerita anda, anda boleh log masuk ke laman web atau menggunakan aplikasi Story Before Bed untuk iPhone / iPad (percuma di iTunes). Dan jika anda mempunyai iPad 2, anda juga boleh membuat rakaman.

Zoodles / Today

Bagi mereka yang mempunyai peranti Android, lihat Zoodles dan aplikasi Kid Mode teman (percuma di Android Market). Mereka mempunyai perpustakaan 13 buku cerita yang boleh dirakam, serta permainan dan projek seni berdasarkan apa yang sesuai untuk umur anak anda. The Three Little Pigs adalah percuma, buku-buku lain adalah $ 2.99 atau mereka bebas dengan langganan premium untuk Zoodles ($ 7.95 per bulan, $ 39.95 selama enam bulan atau $ 59.95 untuk setahun).

Tiada apa-apa pun yang ada di sana untuk ritual cerita malam, tetapi sekurang-kurangnya saya boleh mengambil bahagian dengan cerita pra-rakaman untuk masa-masa apabila saya tidak boleh.

Lebih banyak cerita tentang Techlicious:

  • Samsung Galaxy Tab 10.1: Adakah Lebih Baik daripada Ipad 2?
  • Barnes & Noble All-New Nook: Lebih kecil, lebih ringan eReader
  • 6 Projek Kraf Kanak-Kanak Anda Boleh Membuat dengan Pencetak Anda

Bercakap dengan Suzanne Facebook dan dapatkan dia percuma setiap hari Newsletter Techlicious.