Kalendar digital untuk menjaga keluarga anda

Robert Byron / featurepics.com / Hari ini

Dengan lima orang yang sibuk di rumah saya, mengesan siapa yang perlu berada di mana ketika menjadi cabaran. Terdapat jadual kerja saya, jadual kerja suami saya, kalendar sekolah anak-anak saya, kelas, temujanji dan permainan doktor dan semua acara sosial kita.

Kami mempunyai kalendar keluarga kertas yang dipasang oleh peti sejuk. Ia mempunyai semua pelantikan dan acara kanak-kanak, serta perjalanan kerja. Tetapi janji temu menulis ke dataran kecil adalah sukar dan tidak ada cara untuk mengaksesnya kecuali saya di rumah.

Apa yang saya gunakan sebaliknya adalah kalendar digital yang menyegerakkan dengan Outlook dan Kalendar Google supaya saya dapat melihat jadual setiap orang di mana sahaja saya berada, dan dengan itu menubuhkan janji doktor atau menjadualkan majlis makan malam dengan keyakinan bahawa saya tidak membuat tempahan dua orang.

Terdapat beberapa pilihan percuma yang baik di luar sana, masing-masing dengan beberapa ciri yang membezakannya:

Cozi / Today

Penganjur Keluarga Cozi

Penyusun Keluarga Cozi menyegerakkan pelantikan dengan Outlook dan boleh diakses menerusi aplikasi iPhone, Android dan BlackBerry. Setiap ahli keluarga diberikan warna, jadi mudah untuk melihat siapa yang sibuk dan siapa yang percuma sekilas. Dan anda boleh membuat temu janji untuk sesiapa sahaja dalam keluarga anda. Terdapat sistem peringatan yang sangat kuat, dengan keupayaan untuk menghantar peringatan teks dan emel, serta pencerapan mingguan. Anda tidak boleh menghantar jemputan di luar Cozi, walaupun, seperti yang anda boleh dengan Outlook dan Kalendar Google.

Selain kalendar, anda boleh berkongsi senarai ping dan senarai tugasan dengan ahli keluarga dan membuat jurnal keluarga, yang semua orang boleh menyumbang. Semua ciri-ciri boleh didapati dalam versi percuma, atau anda boleh melanggan Cozi Gold untuk $ 4.99 sebulan untuk pengalaman bebas iklan.

Famjama / Today

Famjama

Kalender keluarga Famjama adalah bebas iklan dan boleh diakses secara dalam talian atau menerusi aplikasi iPhone dan Android Famjama. Anda boleh menyegerakkan dengan iPhone, Android dan iCal (di Mac), yang menjadikan Fanjama sebagai pilihan terbaik untuk pengguna Mac. Kalendar Google adalah terhad untuk mengimport dan mengeksport secara manual acara dan untuk Outlook anda hanya boleh memuat turun pelantikan. Seperti Cozi, Famjama memaparkan warna kalendar yang dikodkan oleh ahli keluarga. Peringatan acara boleh dihantar melalui teks dan e-mel, tetapi anda terhad untuk membuat janji temu hanya untuk mereka yang menggunakan perkhidmatan tersebut. Anda juga boleh menghantar mesej kumpulan melalui teks dan menyediakan daftar tugasan dan ping.

Google / Today

Kalendar Google

Jika anda pengguna Gmail atau hanya mencari kalendar, anda boleh membuat akaun Gmail keluarga dan kalendar yang berkaitan. Anda kemudian boleh menyegerakkan kalendar itu dengan Outlook, iPhone dan Android dan membaginya dengan ahli keluarga lain yang menggunakan Kalendar Google. Ia juga satu-satunya pilihan yang membolehkan anda menjemput orang luar ke acara.

Sudah tentu, Kalendar Google tidak mempunyai sebarang ciri mesra keluarga yang lain, seperti senarai tugasan dan ping atau jurnal keluarga. Tetapi bagi saya, itu adalah pilihan terbaik.

Lebih banyak cerita tentang Techlicious:

  • Dapatkan Carian Pokok Keluarga Anda dalam Gear
  • Kunci Pintu Internet yang Berhubungan Pastikan Tab pada Kanak-kanak Latch-Key
  • Cara Mudah Mengesan Kesihatan Keluarga Anda

Berbual dengan Suzanne di Facebook atau di Google+ dan dapatkan surat khabar Techlicious hariannya percuma.