Jutaan Mega meningkatkan harga tiket dan lebih dari dua kali ganda saiz jackpot

Perubahan oleh Mega Millions bermakna ia akan lebih mahal untuk membeli tiket, tetapi hari bayaran akan menjadi lebih besar jika anda salah satu yang bertuah untuk mengalahkan kemungkinan yang lebih lama.

Mega Millions mengumumkan bahawa bermula pada 28 Oktober, harga tiket akan turun dari $ 1 hingga $ 2 dan jackpot pembukaan akan melonjak kepada $ 40 juta dari $ 15 juta.

mega millions ticket
Jutaan Mega telah meningkatkan harga dan peluang untuk memenangi jackpot besar, tetapi juga mempunyai lebih dari dua kali ganda pembayaran awal untuk $ 40 juta. ANDREW KELLY / Reuters

Terdapat juga pilihan $ 3 pilihan baru yang memberikan anda dua penyertaan yang hanya layak memenangi jackpot besar, bukan sebarang peringkat hadiah lain. Pilihan “Hanya Jackpot” hanya akan ditawarkan di Texas, Georgia, South Dakota, Ohio, Nebraska dan Massachusetts untuk dimulakan, tetapi boleh ditambah oleh negara-negara lain ke depan.

Perubahan itu datang daripada pelanggan yang ingin membeli jackpot yang lebih besar, menurut pegawai Mega Millions.

“Kami mempunyai permintaan untuk inovasi untuk memastikan permainan loteri yang segar dan menghiburkan dan menyampaikan jackpot yang menarik perhatian,” kata ketua Mega Millions Debbie D. Alford dalam satu siaran berita.

Jutaan Mega, yang bermula pada tahun 1996, dijual di 44 negara ditambah dengan District of Columbia dan Kepulauan A.S. Virgin.

Harga tiket $ 2 menjadikannya harga yang sama sebagai tiket Powerball. Jutaan Mega juga masih menawarkan tiket $ 1 untuk memenangi hadiah peringkat rendah.

Pembayaran $ 40 juta untuk jackpot awal kini sepadan dengan jumlah pembukaan yang ditawarkan oleh Powerball.

Memenangi tiket Mega Millions bernilai $ 393 juta yang dijual di Illinois

12.12.201702:12

Mega Millions juga telah direka semula, dengan pemain memilih lima angka dari 1 hingga 70 dan nombor Mega Ball dari 1 hingga 25. Sebelum ini ada 75 bola putih untuk dipilih tetapi hanya 15 Mega Balls.

Reka bentuk semula itu bermakna kemungkinan memenangi jackpot besar sekarang 1 di sekitar 303 juta, berbanding 1 di 259 juta di bawah sistem sebelumnya. Walau bagaimanapun, kemungkinan kemenangan $ 1 juta dan hadiah sekunder lain telah meningkat, menurut Mega Jutaan.

Kemungkinan yang lebih lama membolehkan jackpot besar berkembang lebih cepat dan berpotensi mencapai satu bilion dolar. Pembayaran Mega Mega terbesar dalam sejarah adalah hadiah $ 656 juta yang dipecah oleh tiga pemenang di Illinois, Kansas dan Maryland pada tahun 2012.

Powerball mempunyai jackpot bernilai $ 1.6 bilion tahun lalu yang dipecahkan antara tiga pemenang, termasuk keluarga Tennessee yang memenangi tiket kemenangan mereka pada HARI INI. Pada bulan Ogos, wanita Massachusetts Mavis Wanczyk merupakan penerima tunggal $ 759 juta jackpot Powerball.

Sekiranya anda salah seorang yang bertuah untuk membawa pulang salah satu jackpot tiga koma, inilah cara untuk kekal tanpa nama.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump Twitter.