JetBlue menawarkan penerbangan percuma kepada penumpang – tetapi hanya jika mereka melakukan perkara ini

Semasa musim politik yang membahagiakan ini, JetBlue ingin melihat sama ada orang asing boleh bekerjasama untuk sebulat suara menjawab soalan penting yang akan memberi kesan kepada kehidupan mereka.

Ganjaran itu adalah penerbangan percuma, tetapi ia datang dengan menangkap: Adakah mereka mahu pergi ke Costa Rica atau Turks dan Caicos?

JetBlue menawarkan penumpang perjalanan percuma … dengan tangkapan penyatuan

Feb.25.201601:31

Dalam satu eksperimen sosial yang menggandakan sebagai sebuah perniagaan JetBlue berjudul “Reach Across the Aisle,” syarikat penerbangan itu menawarkan 150 penumpang penerbangan percuma, tetapi penangkapan itu adalah bahawa mereka sepatutnya setuju dengan setuju pada destinasi.

Mula-mula mereka harus memutuskan sama ada ia harus domestik atau antarabangsa, yang kemudiannya diselesaikan dengan keputusan bahawa jika mana-mana penumpang tidak mempunyai pasport, mereka harus mendapatkan satu.

Sama seperti set anak-anak primitif, mereka menyerahkan lapangan ke dua calon tropika, Costa Rica dan Turks and Caicos. Penumpang yang berlainan kemudian mendapat pembesar suara untuk membuat kesnya, memetik faktor seperti ziplining, melayari, kualiti hidup dan kekuatan dolar.

Akhirnya, kesemua 150 daripada mereka bersetuju pada satu destinasi, menunjukkan demokrasi yang benar dalam tindakan.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Loading...