Foto kaki-dalam-lettuce hits Internet, mendapat pekerja Burger King yang dipecat

“Apa yang anda lakukan di telefon? Jangan menjawab telefon!”

Dilihat oleh teriakan panik yang saya dengar ketika saya memanggil Burger King di Mayfield Heights, Ohio, saya akan mengatakan bahawa orang-orang di lokasi tertentu rantai makanan cepat saji itu agak rattled. Dan yang masuk akal, tepat selepas gambar seorang pekerja dengan kakinya di sampah selada restoran memukul Internet.

Foto – yang anda dapat lihat di atas – mula-mula muncul pada 4Chan, sebuah laman web yang membolehkan pengguna menyiarkan imej dan mengambil bahagian dalam perbincangan secara tanpa nama. Ia ditakrifkan, “Ini adalah salad yang anda makan di Burger King.”

Mere saat-saat selepas foto pertama kali diposting, beberapa pengguna 4Chan mengenal pasti lokasi Burger King di mana ia mesti diambil. (Individu yang memaparkan foto itu nampaknya terlupa untuk menghilangkan label geo-lokasinya.)

Pengguna 4Chan, nampaknya terganggu oleh prospek kotoran kasut di Whoppers mereka, mula memanggil Burger King yang dipersoalkan, dan meneruskan foto ke kedai berita tempatan. Orang-orang di Cleveland.com adalah antara orang yang pertama melaporkan kejadian itu, selepas halaman Facebook Mayfield Heights – yang mereka jalankan – dibanjiri dengan jawatan foto kaki-dalam-lettuce, dan komen yang merujuknya.

Bryson Thornton, pengarah komunikasi global untuk Burger King, mengesahkan bahawa gambar itu memang diambil di lokasi Burger King, walaupun dia menjelaskan bahawa ia berlaku “dimiliki dan dikendalikan secara bebas oleh francais Burger King.”

“Para pemegang francais telah mengambil tindakan segera untuk menyiasat perkara ini dan menamatkan tiga pekerja yang terbabit dalam kejadian itu,” katanya, selepas memberikan saya satu pernyataan standard, yang saya rasa agak menyakitkan untuk draf:

Burger King Corp baru-baru ini telah diberitahu tentang foto yang menunjukkan pekerja restoran Burger King melanggar prosedur pengendalian makanan yang ketat syarikat. Keselamatan makanan adalah keutamaan di semua restoran Burger King dan syarikat itu mengekalkan dasar toleransi sifar terhadap sebarang pelanggaran seperti yang dipersoalkan.

Cerita yang berkaitan:

  • Tinjauan: Wanita lebih cenderung menghantar mesej teks lama, katakan ‘Saya sayang kamu’
  • Lelaki dipecat dari Starbucks selepas muzik YouTube
  • Bagaimana suatu kesalahan menaip membawa kepada perkahwinan

Ingin lebih banyak berita teknologi, pun bodoh, atau pautan lucu? Anda akan mendapat banyak kesemuanya jika anda bersaing dengan Rosa Golijan, penulis jawatan ini, dengan mengikutinya Twitter, melanggannya Jawatan Facebook, atau mengelilingi dia Google+.