Di manakah jauh? 5 peranti penjejakan terbaik untuk mencari item yang hilang

Jika anda seorang yang secara rutin mengelirukan atau kehilangan perkara seperti remote TV, kunci, dompet atau telefon pintar, saya mendapat berita baik: ada teknologi yang boleh membantu!

Penjejakan ubin
Tile adalah peranti kecil putih persegi yang menghubungkan ke iPhone anda untuk mencari sebarang item yang anda sertakan. Anda boleh dengan mudah menyambung Tile ke rantai kunci atau kupas dan melekatkannya kepada hampir apa-apa lagi – ransel, dompet, atau juga komputer. Jika anda menyesatkan sesuatu, anda boleh membuka aplikasinya dan mendapatkan peta yang akan membawa anda di sekitar item tersebut. Kemudian anda boleh mempunyai Beep Tile, yang akan membantu anda menentukannya. Terdapat juga imej pada telefon anda yang akan membantu menunjukkan seberapa dekat anda ke item tersebut. Satu perkara yang perlu diperhatikan ialah bunyi bising adalah sedikit rendah, jadi item itu dikebumikan di bawah pakaian atau di bawah kusyen sofa, ia akan mencabar untuk mendengarnya. Ini adalah produk yang sangat baru, jadi anda boleh menempah Tile sekarang tetapi ia tidak akan dihantar sehingga musim gugur ini.

Tonton video: Bagaimana untuk tidak pernah kehilangan telefon bimbit anda lagi dengan tracker ini

Klik-N-Dig
Sentiasa menggali di dalam kusyen sofa yang cuba mencari remote TV? Anda mungkin ingin menyemak peranti yang dikenali sebagai Click-N-Dig. Tidak seperti banyak pelacak lain, sesuatu yang saya benar-benar “menggali” tentang peranti ini adalah bahawa anda tidak perlu mempunyai telefon pintar untuk menggunakannya. Setiap klik-N-Dig yang anda beli datang dengan pemancar kecil saiz fob utama kereta. Untuk menggunakannya, hanya pasang penerima kecil ke bahagian belakang jauh (atau apa sahaja yang anda mahu jejak). Apabila anda menekan butang berkod warna yang sama pada pemancar, penerima akan bip dan berkelip, yang membawa anda ke sana. Satu kelemahan kepada peranti ini ialah bunyi bising tidak sekuat yang saya suka.

Tagg Pet Tracker
Jika anda mempunyai haiwan kesayangan yang mungkin bersiar-siar atau anda hanya mahu ketenangan fikiran bahawa anda tidak akan kehilangan anjing anda, anda mungkin mahu melabur dalam Tagg Pet Tracker. Dilengkapi dengan sistem penjejakan GPS yang melekat pada kolar haiwan kesayangan anda, Tagg membolehkan anda memantau lokasi mereka dengan komputer atau telefon pintar anda. Anda juga boleh membuat zon Tagg, seperti perimeter halaman anda, di mana haiwan kesayangan anda dibenarkan untuk menghabiskan masa. Apabila anjing atau kucing anda meninggalkan zon yang anda sediakan, anda akan dimaklumkan secara automatik dan Tagg akan mula menjejaki lokasi haiwan kesayangan anda pada peta.

Jangan sekali-kali kehilangan telefon bimbit anda lagi dengan tracker ini

Jun.30.201404:41

Wallet Tracking GPS Kebebasan oleh Royce Leather
Jika anda sentiasa kehilangan dompet anda, maka Wallet Tracking Kebebasan GPS oleh Royce Leather mungkin baik untuk anda. Ia mempunyai peranti kecil yang sesuai dengan slot di dompet anda; anda mengesan peranti itu pada telefon anda melalui GPS. Anda juga boleh menghantar isyarat berjaga kepadanya, tetapi sekali lagi, seperti peranti lain, bunyi sedikit rendah. Tidak semestinya jika dompet anda keluar di tempat terbuka, tetapi jika ia berada di bawah sesuatu, ia akan menjadi sedikit sukar untuk didengar. Ia juga mempunyai keupayaan untuk melindungi kad kredit anda daripada menjadi skim, yang bagus jika anda bimbang tentang kecurian identiti.

Cari iPhone Saya atau Pengurus Peranti Android
Banyak pelacak ini memanfaatkan telefon pintar anda dengan baik, tapi bagaimana jika iPhone atau telefon Android anda sentiasa hilang? Dalam kes itu, anda perlu mendapatkan aplikasi bernama Find My iPhone atau untuk Android, dapatkan Pengurus Peranti Android. Mereka adalah kedua-dua aplikasi percuma yang membantu anda mencari telefon yang hilang melalui GPS. Sebagai contoh, apabila anda menjejaki iPhone anda, anda boleh menggunakan komputer atau peranti Apple lain untuk log masuk ke iCloud dan klik pada aplikasinya. Apple akan mencari telefon anda di peta, dan anda boleh melancarkan bunyi bising yang kuat. Sekiranya tidak ada bantuan ini, anda mengesan telefon, anda tidak boleh menghantar mesej untuk dipaparkan pada skrin iPhone seperti, “Telefon ini hilang. Jika didapati sila hubungi … “. Ciri lain yang saya sayangkan ialah jika telefon anda telah dicuri dan anda takut seseorang boleh melumpuhkan maklumat sensitif, anda boleh memadamkan iPhone anda dari jauh. Untuk semua pengguna Android saya di luar sana, lihat Pengurus Peranti Android, apl Google dengan fungsi yang sama. 

 Ahli Gaya Hidup Digital ™ Mario Armstrong adalah Anugerah TV Pemenang Anugerah Emmy, Hashtagologist ™ dan Penyumbang Teknologi kepada HARI INI. Dia menganjurkan segmen HLN, yang Fius rangkaian dan muncul secara teratur pada TV waktu siang termasuk Steve Harvey dan Dr. Oz. Baca lebih lanjut dari Mario di blognya dan ikuti dia di Twitter dan seterusnya Facebook.