Di mana untuk mendapatkan e-buku secara percuma

Dengan musim panas di ayunan penuh, anak perempuan saya dan saya telah mula memakan novel dalam masa lapang kami. Dan sementara e-buku, pada $ 5 hingga $ 12 pop, tidak mahal seperti penutup keras, mereka dengan cepat menambah. Saya kadang-kadang mempunyai nasib yang berdagang buku e-buku saya dengan rakan-rakan atau bahkan orang yang tidak dikenali di eBook Fling. Tetapi lebih kerap daripada tidak, saya pergi terus ke beberapa laman web yang menawarkan buku percuma, yang meliputi segala-galanya dari klasik hingga buku laris terkini. Inilah tempat yang selalu saya periksa, sebelum saya beli.

Projek Gutenberg

Sekiranya anda mencari klasik, buku-buku yang tidak mempunyai hak cipta, menuju ke Project Gutenberg. Ia menawarkan lebih daripada 33,000 buku percuma dalam pelbagai format, jadi mereka serasi dengan komputer, iPad, Kindle, Sony Reader, iPhone, Android dan peranti mudah alih yang lain. Terlebih lagi, mereka mempunyai arahan muat turun untuk setiap peranti yang tersedia di halaman utama.

Google eBookstore

EBookstore Google juga mempunyai koleksi buku percuma untuk dimuat turun, sebanyak 2.8 juta yang diceritakan. Banyak tajuk yang diimbas, bukan teks kosong, supaya anda dapat melihat ilustrasi dan membaca teks dalam font asal. Ini berfungsi dengan baik pada tablet dan komputer, tetapi tidak begitu pengalaman hebat pada telefon pintar. Oleh itu, pastikan anda mengikuti cadangan Google mengenai peranti mana yang sesuai untuknya. Anda boleh dengan cepat menyemak dengan melayang kursor anda ke senarai.

Perhatikan bahawa jika anda pergi ke laman utama eBookstore, anda hanya akan melihat tajuk untuk dibeli, jadi pergi ke halaman “Best of the free”, atau cari tajuk atau genre dan kemudian sempit pilihan anda untuk “hanya percuma. “

Amazon

Amazon juga mempunyai kumpulan besar klasik percuma (16,003 ketika saya terakhir diperiksa) serta tawaran promosi terhad masa, kebanyakannya adalah percuma atau hanya satu sen. Ini adalah satu beg ganjaran dari buku berhak cipta yang disediakan secara percuma oleh penerbit mereka (biasanya untuk menarik minat anda membaca siri), jadi pastikan anda mencatat penilaian pembaca semasa anda menyemak imbas senarai. Gelaran Amazon boleh didapati untuk mana-mana peranti yang menjalankan aplikasi pembaca Kindle.

Barnes & Noble

Walaupun banyak klasik yang sama di semua laman web, ia membayar untuk memeriksa Barnes & Noble NOOKBook percuma. Contohnya, “The Postcard Killers” James Patterson ialah $ 14,99 di Amazon dan percuma di barnesandnoble.com. Dan sejak aplikasi Nook berjalan pada pelbagai jenis peranti, anda mempunyai pilihan.

OverDrive

Akhirnya, sebuah syarikat yang dipanggil OverDrive mengendalikan jenis cawangan digital untuk 9,000 perpustakaan tempatan di seluruh dunia – anda boleh menaip kod ZIP anda dan lihat jika anda layak. Koleksi yang tersedia akan bergantung pada pembelian perpustakaan anda, termasuk buku laris terkini dan tajuk cadangan. Dan seperti buku fizikal, perpustakaan anda perlu membeli beberapa salinan untuk meminjamkan. Jika semua salinan “diperiksa,” anda perlu menunggu, tetapi ada sistem rizab yang mudah digunakan, yang mana e-mel anda apabila tajuk yang anda minta menjadi tersedia.

Perisian Media Console OverDrive berfungsi dengan pembaca e-book termasuk Nook, Sony Reader dan beberapa orang lain (sokongan Kindle terutama tidak hadir), komputer dan peranti Android dan Apple.

Lebih banyak cerita tentang Techlicious:

  • Barnes & Noble All-New Nook: yang lebih ringan, lebih ringan Touchscreen eReader
  • EBook Perdagangan untuk Percuma di Pengkalan eBuku
  • Perkhidmatan Sewa Buku Dalam Talian

Bercakap dengan Suzanne Facebook dan dapatkan dia percuma setiap hari Newsletter Techlicious.