Dapatkan nombor telefon tanpa nama

Apabila anak perempuan saya dilahirkan, kami meletakkan iklan untuk pengasuh dalam akhbar tempatan. Pada pukul 6:30 pagi pada hari pertama iklan berlari, telefon mula berdering. Ia adalah pemohon pertama daripada beratus-ratus orang yang akan memanggil bertanya mengenai kedudukannya. Apa yang akan saya berikan untuk nombor telefon sekali pakai – sesuatu yang saya boleh matikan sebaik sahaja saya membuat sewa saya.

Hari ini terdapat beberapa pilihan yang baik untuk menjaga nombor telefon anda secara peribadi.

Jika anda sedang mencari untuk menghantar nombor telefon anda secara dalam talian – untuk laman web yang bertarikh, jika anda menjual sesuatu di eBay – anda boleh menghantar pautan guna guna percuma ke nombor telefon anda di Babble.ly. Apabila seseorang mengklik pada pautan, mereka akan diminta memasukkan nombor telefon mereka dan Babble.ly akan memanggil telefon anda dan telefon mereka untuk menyambung panggilan. Pautan itu baik untuk selagi anda mahu, tetapi panggilan terhad kepada 10 minit.

Untuk nombor boleh guna sementara, saya suka NotMyNumber. Anda membeli nombor telefon selama satu jam (60 minit, $ 2,99), hari (120 minit $ 4.99) atau minggu (240 minit, $ 6.99), dan boleh meneruskannya ke mana-mana telefon. Apa yang hebat tentang perkhidmatan ini ialah jika anda memanggil nombor pakai buang anda, anda boleh memanggil semula pembeli eBay dan nombor pakai buang anda akan menjadi yang muncul pada ID pemanggil. Tambahan pula, anda boleh menghantar mesej teks untuk bayaran tambahan, jika anda menggunakan aplikasi iPhone NotMyNumber (percuma, iTunes).

iNumbr dan TossableDigits menyediakan lebih banyak penyelesaian panggilan kekal. Untuk $ 6.99 sebulan anda mendapat nombor telefon dan baldi minit – 60 untuk TossableDigits dan 120 untuk iNumbr. Di samping itu, anda mendapat mel suara, menelefon dan tidak mengganggu, di antara ciri-ciri lain. iNumbr juga mempunyai pilihan Privasi ID Pemanggil keluar yang menunjukkan nombor pakai buang anda dan bukannya nama anda yang sebenar.

Jika anda tidak mahu menggunakan minit nombor telefon buang anda, anda boleh menyekat ID Pemanggil keluar anda dengan mematikannya dalam “tetapan” panggilan telefon anda di telefon bimbit anda, menetapkannya dalam perisian pengurusan telefon anda jika anda menggunakan digital perkhidmatan telefon atau dail * 67 sebelum nombor pada telefon talian tetap biasa. Nombor anda akan muncul sebagai tidak tersedia.

Walaupun saya menghargai keterbukaan – walaupun pada ID Pemanggil, saya dapat melihat nilai sebenar dalam melindungi privasi saya dalam keadaan di mana saya akan berurusan dengan orang yang tidak dikenali. Ia lebih selamat dan lebih bijak.

Lebih banyak cerita dari Techlicious:

  • Chat Video Kumpulan Percuma dengan Rakan Facebook
  • Dapatkan Dating Online Anda di Lima Mintues
  • 10 Tips untuk Menjadi Penjual eBay Besar

Bercakap dengan Suzanne Facebook atau dapatkan dia setiap hari Newsletter Techlicious.