Cheapism: Penjana bajet terbaik

Oleh Kara Reinhardt, Cheapism.com

Dengan setiap ribut musim sejuk, lebih ramai orang berlabuh di bawah selimut oleh cahaya lilin dan merenung membeli generator sebagai kandungan peti sejuk. Seminggu lalu, salji, hujan, dan tornado mengganas Selatan dan Midwest, mengetuk kuasa kepada ratusan ribu isi rumah. Penjana mudah alih boleh menyimpan lampu, peti sejuk dan haba kurang daripada $ 500.

Di bawah ini adalah pilihan utama di Lowism di kalangan penjana bajet.

  • Peralatan Kuasa Juara 46539 (bermula pada $ 482) menyediakan 3,500 watts kuasa sandaran malar dan maksimum 4,000 watt untuk sementara memberi peralatan tambahan tambahan yang mereka perlukan untuk memulakan semula selepas gangguan. Model ini berupa berjalan selama 12 jam pada satu tangki bahan bakar, dan para pengulas online yang puas telah mencatatkan senarai cucian peralatan yang telah berhasil dimakannya selama beberapa hari. Ia mempunyai pemula elektrik dengan jarak jauh wayarles – ciri yang jarang berlaku untuk julat harga ini. Sensor minyak rendah menutup enjin secara automatik untuk mengelakkan kerosakan. (Di manakah boleh dibeli)
  • Peralatan Kuasa Juara 46533 (bermula dari $ 358) mencerminkan model 46539 yang lebih mahal dalam banyak aspek tetapi tidak mempunyai starter elektrik dan kit roda untuk menggerakkan unit 102.5 paun daripada penyimpanan (pakar memberi amaran bahawa anda tidak boleh menggunakan mana-mana model dalam rumah) . Namun, penjana tanpa penjelasan ini menawarkan kuasa yang mengagumkan untuk harga dan pengulas tidak melaporkan masalah dengan permulaan yang mundur (atau tarik). (Di manakah boleh dibeli)
  • The Gentron GG3500 (bermula dari $ 415) boleh berjalan secara berterusan pada 3,000 watt dan puncak pada 3,500 watt. Ia mempunyai pemula elektrik dan kit roda, yang mendorong pujian yang banyak dalam ulasan untuk kemudahan penggunaan. Senarai spesifikasi masa yang agak singkat selama 11 jam. Model ini termasuk outlet 220 volt selain dua cawangan standard. (Di manakah boleh dibeli)

Sama ada mereka datang dengan atau tanpa kit roda, model-model ini layak sebagai penjana mudah alih, berbanding dengan raksasa pegun yang memerlukan pemasangan profesional dan kos lebih daripada $ 1,000. Walaupun penjana mudah alih boleh mencapai 10,000 watt, kira-kira 4,000 watt adalah sebanyak yang boleh diharapkan oleh pengguna kurang daripada $ 500. Kalkulator watts Pengguna Laporan ini boleh membantu anda menganggarkan berapa banyak kuasa yang anda perlukan untuk memastikan asas-asas dan berjalan semasa gangguan. Masa jangka anggaran yang disenaraikan oleh pengeluar biasanya mengandaikan bahawa penjana beroperasi pada kapasiti 50 peratus. 

Kesemua penjana kos rendah di atas menggabungkan permulaan peminjam seperti mesin pemotong rumput. Untuk model dengan permulaan elektrik, seperti Champion 46539 dan Gentron GG3500, fungsi tarik-mula sebagai sandaran. Enjin semua mengambil petrol tanpa plumbum dan tangki memegang kira-kira empat gelen. Coasters East yang berdiri di barisan di stesen minyak selepas Hurricane Sandy mungkin cenderung untuk menyimpan, tetapi berhati-hati menyimpan bahan bakar terlalu banyak berbahaya. Anda mungkin mahu melihat pada penjana yang dijalankan pada propana, yang lebih selamat untuk disimpan dan mempunyai jangka hayat yang lebih lama. Walau bagaimanapun, model-model ini kurang biasa dan sering lebih mahal daripada rakan-rakan petrol mereka.

Lebih dari Murahisme:

  • Penjana murah
  • Simpan dasar pulangan
  • Tayar salji terbaik
  • Destinasi ski paling murah