Cheapism: Cermin mata hitam bajet yang terbaik

Ia cukup mudah untuk mengambil sepasang cermin mata hitam murah di kedai pakaian atau kiosk pusat membeli-belah – atau juga kedai serbaneka gas. Cermin mata hitam yang baik, bagaimanapun, adalah lebih daripada sekadar aksesori fesyen. Doktor memberi amaran bahawa sinar ultraviolet yang menyebabkan kanser kulit juga boleh membahayakan mata anda, jadi sangat penting untuk memakai cermin mata hitam dengan perlindungan UV penuh. Ciri-ciri yang direka untuk menghilangkan silau atau mengelakkan kanta dari retak juga boleh didapati dalam cermin mata hitam yang tidak membelanjakan lebih banyak daripada pereka tiruan purata.

Di bawah ini adalah pilihan atas yang Murah untuk cermin mata hitam yang berpatutan.

  • Cermin mata hitam JiMarti (bermula dari $ 13) memenuhi peminat luar dengan gaya liputan yang sungguh-sungguh dan mengesankan pengguna membuat ulasan secara dalam talian dengan kualiti keseluruhannya dan sesuai. Ramai model mempunyai ciri-ciri seperti kanta cermin atau salutan tahan calar. Kesemua mereka datang dengan jaminan wang balik 30 hari dan jaminan kerosakan seumur hidup. (Di manakah boleh dibeli)
  • Cermin mata hitam Sunbelt (bermula dari $ 20) termasuk model yang dibuat khusus untuk kanak-kanak, serta lelaki dan wanita. Peninjau menyaksikan cermin mata hitam kedua-dua bergaya dan selesa, dan mereka disokong oleh jaminan sepanjang hayat yang terhad. (Di manakah boleh dibeli)
  • Black Flys sunglasses (bermula dari $ 17) menarik pembeli berulang dengan gaya, prestasi, dan ketahanan mereka. Menurut tinjauan dalam talian, pengguna mendapati mereka berkesan memelihara mata mereka dari matahari dan menyaring silau. (Di manakah boleh dibeli)
  • Cermin mata hitam Nike (bermula dari $ 30) pasti boleh mahal, tetapi model rendah juga memihak kepada gaya sporty dan keselesaan mereka. Mereka datang dalam pelbagai warna yang direka untuk pelbagai aktiviti. Sesetengah telah mengalihkan nosepieces untuk memastikan lensa daripada menyegarkan. (Di manakah boleh dibeli)

Semua jenama dalam senarai ini menjadikan kacamata hitam mereka dengan kanta polikarbonat, yang ringan dan tidak akan memutarbelitkan penglihatan anda. Mungkin yang paling penting, polikarbonat jauh lebih berdampak tahan terhadap plastik biasa, jadi anda tidak perlu bimbang tentang lensa yang semakin meningkat apabila anda bermain sukan atau menguburkan cermin mata hitam anda di bahagian bawah beg. Ditambah lagi dengan jaminan, bahan tahan lama ini dapat membantu anda daripada terus-menerus perlu keluar untuk warna baru.

Baca label atau keterangan produk dengan teliti. Pakar mengesyorkan membeli cermin mata hitam yang menawarkan perlindungan UV 100 peratus, atau dekat dengannya. Anda juga mungkin melihat lensa berlabel “UV400,” yang bermaksud perkara yang sama (ia melindungi terhadap panjang gelombang sehingga 400 nanometer). Jika tahap perlindungan UV agak kabur atau anda tidak melihat apa-apa sebutan mengenai perlindungan UV sama sekali, lebih baik memilih pasangan yang berbeza.

Sesetengah model yang dibuat oleh jenama di atas mempunyai ciri-ciri kanta terpolarisasi, yang menyaring silau dari matahari di atas air atau salji atau jalan basah. Salutan anti-reflektif pada beberapa kacamata hitam JiMarti berfungsi dengan fungsi yang serupa. Jenama yang disenaraikan di atas juga membuat cermin mata hitam dengan kanta berwarna. Kesan setiap warna melampaui estetika. Sebagai contoh, kontras meningkat kuning dan menjadikan semuanya kelihatan lebih jelas tetapi tidak memberikan warna dengan tepat. Pakar penjagaan mata sering mencadangkan warna kelabu untuk mengurangkan kecerahan tanpa mengganggu warna.

Lebih dari Murahisme:

Cermin mata hitam murah

Ulasan perangkap nyamuk

Cadangan kabel komputer murah

Kolam renang belakang rumah murah