‘Bilik tidur’ menggalakkan tidur di atas kerja untuk meningkatkan produktiviti

Pada semakin banyak syarikat di seluruh negara, tidur di tempat kerja dianggap sebagai perkara yang baik.

Dengan lebih ramai orang Amerika yang tidak dapat tidur secukupnya, syarikat-syarikat seperti The Huffington Post dan Persatuan Perancangan Negara telah mencipta “bilik tidur” bagi para pekerja untuk merebut beberapa z dengan harapan menjadikan mereka lebih produktif di tempat kerja.

Daripada pekerja mereka berdengkur di bawah meja mereka seperti George Costanza di “Seinfeld,” pejabat New Jersey Perancangan di seluruh negara mempunyai bilik tidur dengan sebuah bangkong yang membolehkan seorang pekerja seketika untuk mengejar tidur. Syarikat-syarikat lain telah membeli “EnergyPods,” yang dibuat oleh sebuah syarikat yang dipanggil MetroNaps: kerusi yang direka khas untuk naps kuasa di tempat kerja. Harga dari $ 8,900 hingga $ 12,900, kerusi telah digunakan oleh perusahaan di 20 negara di empat benua, termasuk Google dan Procter & Gamble.

Al gives the EnergyPod a test run.
Al memberikan EnergyPod satu ujian.HARI INI / Hari Ini

Untuk membolehkan pekerja meregangkan dan tidur, EnergyPod termasuk komponen bawah yang menjadikannya menyerupai ruang chaise, dan top pod laras yang boleh menghalang cahaya. EnergyPod boleh bertahan selama 10 tahun sebelum diganti, menurut syarikat itu.

Di Perancangan Nasional, terdapat satu bilik tidur untuk 20 pekerja di New Jersey. “Kami memanggilnya sebagai ‘pusat peremajaan’ untuk meletakkan putaran yang lebih positif di atasnya, ” James Colleary Perancangan Negara memberitahu HARI JUMAAT. “Orang-orang bersekutu dengan kesunyian.”

Kolej ditolak untuk bilik tidur, dan para eksekutif syarikat dengan cepat melihat lebih bahagia, lebih produktif pekerja.

“Tidur untuk saya, secara peribadi, benar-benar membolehkan saya mendekati separuh kedua hari ini dengan lebih banyak daya,” kata ketua pematuhan Ketua Pegawai Perancang Negara Mike Karalewich kepada TODAY..

Syarikat-syarikat like Google, Procter & Gamble and The Huffington Post have created
Syarikat-syarikat seperti Google, Procter & Gamble dan The Huffington Post telah mencipta “bilik tidur” dengan recliner untuk pekerja untuk meremajakan diri mereka tengah hari dengan tidur malam.HARI INI / Hari Ini

“Saya yakin bahawa pemotongan putar akan menjadi rehat kopi baru,” kata Colleary.

Menurut tinjauan 2011 oleh Yayasan Tidur Kebangsaan, 43 peratus rakyat Amerika mendakwa mereka tidak mendapat cukup tidur. Tidur rehat tidak dapat menggantikan semua tidur yang hilang, tetapi ia tidak menyakitkan. Untuk memanfaatkan tidur anda, para ahli berkata, berehat di dalam bilik yang sejuk dan gelap dan hadkan tidur anda hingga 20 atau 30 minit.

“Kita semua mengantuk di tengah tengah hari, dan ia kelihatan seperti jam badan kita akan turun sedikit,” kata Dr Steven Feinsilver, pengarah Pusat Sinai Pusat untuk Perubatan Tidur, kepada TODAY. “Jika anda memerlukan tambahan dua jam tidur, mendapat setengah jam yang baik, dan ini membantu.”

Pengasas dan presiden Huffington Post, Arianna Huffington, berfikir bahawa kerja 24-7 adalah satu-satunya cara untuk menjadi produktif, tetapi belajar dengan cara yang sukar bahawa tidur tengah hari dapat membuat perbezaan yang besar. Lima tahun yang lalu, dia pingsan dari keletihan, berakhir dengan pipi tulang pipi dan jahitan – dan penghargaan baru tentang bagaimana tidur-dilucutkan menjadikannya lebih sukar untuk memberi tumpuan dan fungsi.

“Tidur menjadikan kita lebih produktif, kreatif, kurang stres dan lebih sihat dan lebih bahagia,” kata Huffington HARI INI. “Malah waktu tidur selama 20 minit di tengah hari dapat membuat perubahan besar. Saya membesar berfikir bahawa jika anda bekerja sepanjang masa, anda akan menjadi lebih berkesan, dan saya menyedari itu tidak benar. ”

Sekarang terdapat dua bilik tidur untuk lebih daripada 400 pekerja di pejabat The Huffington Post di New York, dengan satu pertiga dalam perjalanan.

“Hanya meletakkan 20 minit dari komputer di sofa membuatkan semua perbezaan di dunia ini berlaku kepada saya,” kata Nate Hindman dari The Huffington Post kepada TODAY..

Adakah anda akan menggunakan “bilik tidur” jika anda boleh? Berat di bawah!

Baca lebih lanjut:

Ramai ibu – dan bapa – ditekankan dengan ‘memilikinya semua’

Kebanyakan pemimpin percaya mereka boleh ‘memilikinya semua’ – tetapi dengan tangkapan

Battle of the bulge: Spanx v. Yummie Tummie lebih paten