Bilakah anda membeli tiket penerbangan?

Bilakah masa terbaik untuk membeli tiket penerbangan? Ia semua datang ke masa. Menurut laporan oleh Expedia dan ARC menganalisis lebih daripada 5 bilion tiket penerbangan, ada benar-benar hari dalam seminggu dan tempoh masa apabila tambang adalah yang terendah.

Masa ajaib itu pada hari Selasa pukul 3 petang. EST, 50-100 hari sebelum penerbangan anda.

Terdapat dua perkara yang berlaku di sini. Satu, Selasa pada 3 p.m. adalah apabila kebanyakan syarikat melepaskan tambang mereka untuk minggu ini. Jadi ada persaingan yang paling untuk dolar anda.

Dua, data menunjukkan bahawa 50-100 hari sebelum penerbangan domestik anda berlepas adalah sepanjang hayat terpanjang sebelum tambang mula naik seiring tempat duduk menjual.

Setiap tip berfungsi sendiri, tetapi menggabungkannya dan anda boleh menjimatkan purata lebih dari $ 100.

Bilakah masa terbaik untuk membeli tiket penerbangan?

Mei.11.201500:40

Ingatlah bahawa jualan unadvertised boleh muncul pada bila-bila masa dengan penjimatan terbaik semua. Tetapkan amaran tambang tiket dengan tapak seperti Airfarewatchdog atau Farecompare dan perhatikan penerbangan yang mengambil penerbangan.

Dengan sedikit perancangan awal dan beberapa nasib, anda boleh mengelakkan membayar dolar atas tiket penerbangan anda, menjadikan anda lebih banyak wang untuk pelajaran margaritas dan snorkeling..