Berus gigi tanpa air tidak membuat percikan

Adakah anda mendapati diri anda terjebak di tempat-tempat di mana anda akan mempunyai mesyuarat yang penting, perlu berus ivories tetapi tidak ada air? Anda boleh berus-lari dan simpan H2O dengan berus gigi tanpa air – seperti yang aneh kerana mereka mungkin berbunyi.

Teknologi memenuhi gigi bersih dalam ciptaan ini. Di antaranya, “bresh” dari KPK Products, yang digelar sebagai “100 peratus biodegradable dan boleh dikitar semula.”

“Hanya tekan pada topi yang fleksibel, dan ubat gigi mengalir ke dalam bulu-bulu. Tudung ini mengandungi ubat gigi bukan fluorida dengan semua Xylitol semula jadi,” kata KPK.

The Freedom Brush, uses cartridges called liquid dentrifices, for brushing on the go, sans water.
The Freedom Brush, menggunakan kartrij yang dipanggil dentifikasi cecair, untuk membersihkan di mana sahaja, air sans.UTRM / Hari ini

Xylitol adalah “digunakan secara meluas sebagai pengganti gula dan dalam ‘gula-bebas’ gula-gula getah, gula-gula, dan gula-gula lain,” kata WebMD di laman webnya. “Xylitol rasa manis tetapi, tidak seperti gula, ia tidak ditukar di mulut ke asid yang menyebabkan kerosakan gigi. Ia mengurangkan tahap bakteria yang menyebabkan kerosakan dalam air liur dan juga bertindak terhadap beberapa bakteria yang menyebabkan jangkitan telinga.”

Berus gigi bresh, yang dibungkus secara individu, adalah $ 2.95 untuk pek 5, $ 5.49 untuk pek 10, dan $ 10.99 untuk sekeping 20.

Satu lagi, $ 12.99 Freedom Toothbrush, adalah dari UTRM, sebuah syarikat kesihatan pergigian dan teknologi hijau. Berus gigi UTRM adalah untuk kegunaan berterusan, tidak dimaksudkan untuk digunakan seperti bresh.

Berus gigi UTRM menggunakan “dentifrice cecair dalam kartrij diganti yang dimasukkan ke dalam pemegang dengan mekanisme pam, jadi ubat gigi tidak lagi diperlukan untuk berus, yang membolehkan pengguna untuk berus hampir di mana saja pada bila-bila masa tanpa air diperlukan.”

Kos penggantian cecair cecair $ 2.49; anda boleh menggantikan kepala berus, apabila diperlukan, dengan kos $ 4.99.

Syarikat itu mengatakan matlamatnya adalah untuk membantu “mengelakkan pengurangan bekalan air berharga kita di dunia” dan menyatakan bahawa “dengan menghapuskan keperluan untuk air, produk pergigian kami menyelamatkan berjuta-juta gelen air setiap tahun, dan memberikan jaminan yang selamat kepada kebersihan pergigian dalam keadaan tidak bersih keadaan. “

Tidak ada pembilasan yang diperlukan dengan berus ini: anda hanya menggunakannya dan teruskan tentang perniagaan anda.

Bagi sesetengah daripada kita, yang mempunyai banyak perkara dalam dompet atau beg bimbit kita, berus gigi tanpa air mungkin satu lagi perkara yang hilang dalam campuran telefon bimbit kami, iPod, kekunci, dan lain-lain mishegas lain yang kami bawa bersama kami. Tetapi bagi mereka yang ingin berus yang cepat di mana sahaja, jenis produk ini boleh menjadi penolong yang anda mungkin tidak mahu menjadi tanpa.

Lebih banyak cerita daripada Kehidupan Digital:

  • Perkhidmatan Rahsia menyoal siasat berusia 13 tahun ke atas Facebook
  • Minyak wangi ‘media sosial’ berikan ironi
  • ‘Real’ NY suri rumah Jill Zarin menonjol sebagai peminat dalam talian?

Lihat Technolog, Gadgetbox, Digital Life dan In-Game Facebook, dan seterusnya Twitter, ikuti Suzanne Choney.