Bagaimana untuk menjimatkan rancangan tanpa kontrak Verizon baru

Kontrak wayarles tanpa wayar.

Pada hari Khamis, Verizon, syarikat wayarles terbesar di negara itu, akan menghapuskan kontrak perkhidmatan dua tahun untuk semua pelanggan baru – dan menyingkirkan amalan menjual telefon diskaun.

Kontrak telefon bimbit tahunan berakhir: Apakah maksudnya kepada anda??

12.12.201504:09

Ini jelas cara masa depan. T-Mobile adalah syarikat pertama yang melakukan ini dua tahun lalu. AT & T masih menawarkan kontrak, tetapi mereka juga menolak pelan membawa-sendiri-peranti.

Jadi apa maksudnya jika anda pelanggan Verizon saat ini?

Itu bergantung. Anda boleh memilih untuk kekal pada pelan itu sehingga ia tamat. Lakukan apa-apa dan anda akan terus membayar apa yang anda bayar sekarang. Tetapi jika anda memutuskan untuk beralih kepada rancangan wayarles baru, anda tidak boleh kembali ke pelan lama anda jika anda memutuskan anda tidak menyukainya.

Sekiranya anda seorang pelanggan Verizon baru, anda tidak mempunyai pilihan. Anda akan didaftarkan dalam pelan pay-as-you-go.

Pertama, terdapat tiga perkara untuk dibeli:

  • Telefon: Kini, anda akan sama-sama membeli telefon anda secara terang-terangan atau melalui ansuran bulanan dan membayar harga penuh – yang lebih seperti $ 600 hingga $ 700 untuk model teratas, bukan $ 200 atau kurang pengguna telah digunakan untuk membayar pada kadar bersubsidi.
  • Pelan data: Anda akan memesan dari menu yang berbunyi seperti anda membeli baju kaos: Kecil (sehingga 1 gigabait data) adalah $ 30 sebulan; sederhana (3GB) ialah $ 40; besar (6GB) adalah $ 60 dan tambahan besar (12GB) adalah $ 80. (Jika anda memerlukan lebih banyak data, ia boleh didapati sehingga 100GB untuk $ 750.)

Jika anda pergi – anda akan membayar $ 15 setiap GB, jadi anda pasti ingin membeli seberapa banyak yang anda perlukan. Berikut adalah kalkulator penggunaan data mudah alih yang berguna untuk membantu anda memikirkan apa yang boleh anda lakukan dengan 1GB data.

  • Akses: Menyambung satu telefon tunggal pada Verizon berharga $ 20 apabila kontrak anda sudah selesai, $ 40 sebelum itu (kerana anda membeli telefon anda pada harga bersubsidi). Sebaik sahaja anda memukul tarikh naik taraf anda, Verizon secara automatik akan menjatuhkan kos anda setiap baris dari $ 40 hingga $ 20. Tablet bernilai $ 10 untuk menyambung dan boleh pakai $ 5. Panggilan dan teks tidak terhad.

Bagaimana dengan Rakan dan Keluarga? Ia akan pergi untuk pelanggan baru. Kini anda hanya akan membeli baldi besar data dan membayar untuk melampirkan peranti anda kepadanya.

Adakah ini akan menjimatkan wang anda??

Ia sepatutnya – terutamanya jika anda mudah pada telefon anda. Syarikat-syarikat wayarles secara historis dapat menawarkan telefon bersubsidi dengan mengenakan yuran yang tinggi untuk menghantar mesej, suara dan data. Anda membayar kadar tersebut walaupun selepas kontrak anda selesai. Sekarang, kos bulanan akan lebih rendah kerana subsidi tidak akan dibundel.

Sebagai contoh: Jika anda sedang membayar $ 80 sebulan kepada Verizon di bawah kontrak perkhidmatan tetapi beralih dan menyimpan telefon lama anda, anda boleh menambah data gigabyte lain dengan memilih pelan sederhana 3GB dan menjatuhkan kos anda kepada $ 60 sebulan.

Pengguna data berat juga harus mendapat manfaat, kerana harga baru disusun supaya simpanan dapat meningkatkan lebih banyak data yang anda gunakan.

Tetapi jangan harap penjimatan menjadi besar.

Sebagai contoh, di bawah kontrak dua tahun Verizon lama, pelanggan dengan iPhone 6, perbincangan dan teks tanpa had dan 2GB sebulan data akan membayar $ 80 sebulan, yuran akses rangkaian satu kali sebanyak $ 40 dan $ 199 untuk telefon, untuk sejumlah $ 2,159 sepanjang tempoh kontrak.

Di bawah harga baru Verizon, pelanggan yang sama, dengan pelan sederhana 3GB sebulan, akan membayar $ 40 sebulan untuk data, $ 20 sebulan untuk akses rangkaian dan caj depan $ 649 untuk iPhone 6, dengan jumlah $ 2,089 . Itu berfungsi untuk menjimatkan hanya $ 70 selama dua tahun – atau sedikit di bawah $ 3 sebulan – dengan asumsi anda tidak melebihi elaun data anda.

Tetapi walaupun anda membayar untuk telefon anda bulan demi bulan (secara amnya faedah percuma) anda boleh menyimpan wang dengan memegang telefon selama lebih dari dua tahun. Dan jika anda membeli telefon yang digunakan, anda boleh membawa kos anda lebih banyak lagi. Anda juga mempunyai pilihan untuk menjual telefon yang anda gunakan apabila anda membeli yang baru, yang boleh menjatuhkan anda beratus-ratus dolar.

Terdapat cara lain untuk menyelamatkan juga.

  • Pertimbangkan pembekal yang lebih kecil: Laporan Pengguna baru-baru ini memberikan tiga penyedia kecil – Penarafan wayarles Wireless, Consumer Cellular, dan Republik. Mereka membeli kapasiti secara besar-besaran dari pembawa besar secara besar-besaran dan lulus simpanan mereka ke pelanggan mereka. Mereka mempunyai kelebihan nilai, tetapi penyedia besar mempunyai kelebihan untuk perkhidmatan, kebolehpercayaan, perkhidmatan pelanggan dan rangkaian yang lebih cepat.
  • Tonton data anda. Oleh kerana harga baru Verizon menjadi jelas, meneruskan data adalah di mana kos anda akan ditambah.

Kebanyakan orang boleh mendapatkan dengan 1GB hingga 2GB sebulan, terutamanya jika mereka menggunakan Wi-Fi di mana sahaja dan bila mungkin.

Perkhidmatan ini khususnya memakan data anda: Menonton video, membuat panggilan video, menstrim muzik (setengah jam sehari dan berubah dan anda akan menjadi pengguna 700 megabait – atau kira-kira dua pertiga daripada gigabyte – sebulan), memuat naik video HD.

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan anak-anak anda yang melebihi had, lihat jika pembekal anda menawarkan pengurus keluarga. Dengan cara itu, anda boleh memberi data kepada anak-anak anda seperti yang anda fikirkan dan kemudian memotongnya.