Aplikasi Wiith adalah seperti Tinder, tetapi untuk mencari rakan baru

Terdapat pilihan yang tidak berkesudahan untuk mereka yang mencari untuk mencari cinta dalam talian: Tinder, OKCupid, Hinge, Happn dan sebagainya, banyak lagi. Tetapi bagaimana jika anda hanya mencari kawan?

Wiith berharap dapat menyelesaikan masalah itu. Ini aplikasi iPhone percuma yang membolehkan anda membuat acara dan kemudian menerima atau menolak pengguna yang mungkin mahu menyertai anda.

Sebagai contoh, bayangkan seorang lelaki bergerak ke bandar baru. Dia mahu menonton playoff NBA di bar dengan beberapa bros, tetapi sayangnya, dia tidak mempunyai bros untuk bersantai dengan.

Berapa banyak yang terlalu banyak? Berikut adalah apa yang hendak dikongsi pada aplikasi kencan

15.1.201502:43

Jadi dude mencipta acara, “Let’s Chill and Watch the Game.” Pengguna lain kemudian boleh menghantarnya permintaan untuk menyertai acara tersebut, dan dia boleh menolak atau menerima mereka, seperti yang anda lakukan pada Tinder atau aplikasi temu janji lain.

Jika anda bosan, anda boleh menyemak imbas peristiwa yang telah dibuat oleh orang lain. Pengguna juga boleh mengikuti satu sama lain dan berbual secara dalam talian sebelum berpindah ke persahabatan tatap muka.

Kini, pangkalan pengguna aplikasi kebanyakannya terletak di San Francisco. Sekilas pandang di acara L.A. tidak memberi banyak peluang untuk menyejukkan, memaksimumkan, atau bersantai dengan keren dengan sesiapa sahaja di kejiranan saya.

Wiith
Wiith

Tetapi dengan konsep serupa untuk Meetup – yang mempunyai 21.58 juta ahli – dan antara muka yang biasa dengan sesiapa sahaja yang telah menggunakan aplikasi temu janji, Wiith boleh mengisi niche untuk golongan muda yang hanya mencari beberapa kawan baru.