Adakah hantu Claude Monet menghantui Muzium Seni Cleveland? Lihat foto

Dengan hanya beberapa hari lagi sehingga Halloween, ramai orang mencari rumah berhantu yang sempurna untuk mendapatkan semangat cuti yang menyeramkan. Awal bulan ini, satu muzium tidak sengaja menjadi tarikan tulang belakang selepas mendokumenkan tokoh misteri di dalam dindingnya.

Kenapa lelaki ini berjalan di atas tarmac? Dan adalah hantu sebenar?

21 Okt.01:39

Sebagai kakitangan untuk Muzium Seni Cleveland dengan bersemangat mempersiapkan pameran Monet khas 6 Okt, Jeffrey Strean, pengarah seni bina dan reka bentuk muzium, membongkarkan gambar yang menawan persamaan aneh kepada pelukis Impresionis Perancis.

Adakah this Monet's ghost at the Cleveland Museum of Art?
Diberi hormat dari Muzium Seni Cleveland

“Kami fikir ia satu kebetulan bahawa pada hari terakhir memasang Lukisan Taman Moden: Monet ke Matisse, lelaki ini menyerupai Claude Monet dilihat menyusuri lorong bawah di luar dewan pameran khas, “kata Kelley Notaro, kaitan komunikasi dengan muzium itu, kepada TODAY.com.” Gambar ini yang diambil oleh anggota kakitangan tidak ditarik balik atau Photoped. Dan kita telah mendengar dari orang lain bahawa mereka telah melihat lelaki itu, tetapi belum ada pengesahan dalam pengenalannya! “

BERKAITAN: Lawatan 10 hantu di dunia akan membawa anda ke semangat Halloween

Dalam gambar itu kita melihat seorang lelaki dengan janggut putih panjang, mengenakan topi, kelihatan seperti artis terkenal. “Ini pameran pertama yang memasuki tahun ke-100 kami, jadi kami teruja untuk memulakannya dengan sesuatu yang keren seperti menangkap gambar Monet seperti ini berdiri di atas gambar sebenar artis itu sendiri,” kata Notaro.

A closer look at the figure
Melihat lebih dekat angka ituMuzium Seni Cleveland

Selepas Strean menyiarkan gambar itu di laman Facebooknya, ramai yang mengulas bahawa ia boleh menjadi hantu Monet memerhati karyanya pada bulan Oktober yang sangat menghantui.

Claude Monet
Gambar 1899 yang menunjukkan pelukis Claude MonetAP

Ini bukan kali pertama muzium itu telah menyaksikan aktiviti luar biasa. Menurut blog mereka, artis lain telah datang untuk mengawasi kerja mereka lama selepas kematian mereka. “Telah dilaporkan bahawa orang dalam lukisan ini, Potret Jean-Gabriel du Theil pada Penandatanganan Perjanjian Vienna oleh Jacques Andre Joseph Aved, telah dilihat di galeri yang berdiri di depan pekerjaan yang menatap rupanya, “membaca laman web ini.

Dan menurut beberapa pekerja, bekas pengarah William Mathewson Milliken, yang meninggal dunia pada tahun 1978, telah dikesan membuat pusingan di institusi tercintanya. “Angka bayangan memakai jaket tweed dengan tompok siku dan membawa folder di bawah lengannya,” membaca laman web tersebut. “Kakitangan Muzium menyedari bahawa ia adalah Milliken dengan melihat melalui gambar-gambar lama di arkib muzium.”

Di dalam perniagaan hantu-hantu rumah berhantu

Oktober.27.201302:14