6 tempat anda boleh melihat Paul Bunyan pada musim panas ini

Wira dongeng Amerika dan tukang kayu Paul Bunyan dikatakan sangat keras bahawa rakan-rakan tukang kayu terpaksa memakai earmuffs sepanjang tahun. Apabila dia bersin, legenda mengatakan bahawa dia meniup bumbung di luar rumah pembalak. “Apabila dia masih bayi, ia mengambil lima bangau gergasi untuk menyampaikannya,” kata Carol Olson, pengurus Pusat Maklumat Pelancong Bemidji di Minnesota, yang menyatakan angka yang lebih besar daripada kehidupan.

“Amerika Utara mempunyai daya tarikan dengan orang-orang yang berkuasa seperti Daniel Boone, peniaga bulu, prospektor dan koboi, yang membuka atau membuang padang belantara,” kata folklorist Jens Lund. “Dan di Paul Bunyan, kami menggabungkan kekuatan luarbiasa entiti mitos dengan pahlawan perbatasan dan rayuan humor yang melampaui keterlaluan.”

Berikut adalah beberapa tempat di seluruh negara di mana anda boleh melihat lelaki besar musim panas ini.

Bemidji, Minn.
Jika anda melalui Bemidji, Minn., Pada hari Rabu, anda akan melihat banyak orang yang berpakaian seperti tukang kayu, dalam kotak hitam dan merah.

Pengambilan pertengahan minggu adalah atas permintaan Datuk Bandar dan sebahagian daripada sambutan sepanjang tahun yang merangkumi pertandingan menghias kek dan pameran muzium untuk menandakan ulang tahun ke-75 patung Bunyan yang terkenal di bandar ini.

Pada 18 kaki, tokoh Bunyan yang besar di luar pusat maklumat pelancongan di pantai Tasik Bemidji bukanlah patung paling tinggi di dunia dari logger legenda, tetapi ia adalah salah satu yang tertua.

“Pada tahun 1937, terdapat banyak pembalakan di sini dan patung itu dibina untuk karnival musim sejuk,” kata Olson. “Datuk Bandar ketika itu adalah 6 kaki tinggi, jadi mereka membuat patung itu tiga kali ukurannya.”

Patung Babe, lembu biru, ditambah dua tahun kemudian dan, sejak itu, pelawat telah menjadi lebah ke Bemidji untuk mendapatkan gambar mereka dengan dua orang yang besar dan melihat paparan kesan peribadi Bunyan, termasuk raksasa- kain flanel bersaiz, berus gigi, dompet dan telefon.

Brainerd, Minn.
Di Brainerd, terdapat sebuah arca Bunyan 5,000-pound yang tinggi di taman hiburan Paul Bunyan Land dengan kepala, lengan dan mata yang bergerak dan siapa yang menyambut pengunjung dengan nama. “Saya tidak dapat memberitahu anda bagaimana dia tahu nama semua orang,” kata pemilik taman hiburan Lois Smude. “Itu sebahagian daripada sihir.” Smude berkata taman itu, yang mempunyai lebih daripada 35 tunggangan dan tarikan dan sebuah perkampungan perintis dengan barang-barang antik dari akhir 1800-an, merayakan ulang tahun Bunyan pada 29 Jun setiap tahun.

Akeley, Minn.
Di tengah-tengah Minnesota, bandar Akeley (pop 432) mempunyai Bunyan 25 kaki tinggi dengan sawit terentang yang cukup rendah bagi pengunjung untuk memanjat foto foto. “Di sebelah patung kita ada buaian gergasi,” kata kerani / bendahari Akeley, Denise Rittgers. “Kami tidak melakukan sesuatu yang istimewa untuk ulang tahun Paul Bunyan, tetapi jika anda memandu ke bandar, dia ada di sana, anda tidak boleh merinduinya.”

Bangor, Maine
Sekali dipanggil “Modal Lumber Dunia”, Bangor, Maine, mempunyai patung Bunyan yang tinggi 31 kaki. “Walaupun Lucette, isteri Paulus, telah mula berusaha menjadikannya makan lebih sihat, Paulus masih lemah berat sekitar 3,700 pound,” kata Jessica Donahue, pengarah pemasaran dan promosi di Biro Konvensyen & Pelawat Greater Bangor. “Paul juga berkawan dengan pengarang terkenal dan penduduk Bangor, Stephen King, dan dibangkitkan dalam ‘It,’ novel 1986 King.”

Portland, Ore.
Patung Buynan yang tinggi 31 kaki di kawasan Kenton di Portland, Ore., Tarikh hingga 1959 dan menggambarkan seorang tukang kayu legendaris yang bersandar pada kapak gergasi dan memakai baju kemeja putih dan baju putih berwarna merah dan putih. Pada mulanya dicipta untuk dipamerkan di Pesta Centennial Negeri, Bunyan besar ini diletakkan di Daftar Nasional Tempat Bersejarah pada tahun 2009.

Klamath, Calif.
Di Puri Misteri di Klamath, Calif., Ada Bunyan yang tinggi 49 kaki bersandar di kapak ini dengan Babe yang 34 kaki panjangnya lembu biru di sisinya. Bunyan ini telah mengedipkan, memusingkan kepalanya dan “bercakap” kepada orang yang lewat melalui sistem alamat awam yang tersembunyi sejak 1961.

“Paul Bunyan memang sangat menarik, terutama di kawasan hutan di Amerika Utara,” kata Lund. “Tidak dinafikan, kemerosotan pembalakan dan perhutanan komersil juga membuatnya menjadi watak nostalgia yang sempurna di kawasan tersebut.”

Cari lebih banyak lagi oleh Harriet Baskas StuckatTheAirport.com dan ikuti dia Twitter.

Lebih banyak cerita mengenai Jadual Perjalanan

  • Amerika BBQ terbaik di bandar
  • Conflict Kitchen menghidangkan hidangan dunia
  • Bandar paling popular di dunia untuk dilawati pada tahun 2012
  • Video: NY untuk membina roda Ferris terbesar?