5 spa manis yang memenuhi keperluan anak-anak

Kanak-kanak don pink robes and tiaras at the ice cream-themed Scooops Spa at Great Wolf Lodge.
Anak-anak don jubah merah jambu dan tiaras di Scooops Spa bertema ais krim di Great Wolf Lodge.Great Wolf Lodge / Today

Spas hari pernah menjadi tempat kediaman bagi ibu-ibu yang melarikan diri dari keturunan mereka untuk kegembiraan siang hari. Hari ini, banyak spa dan salun di seluruh dunia juga memenuhi keperluan kanak-kanak, menyediakan segala-galanya dari up-dos terinspirasi puteri kepada urutan terapeutik untuk melegakan sakit dan kesakitan yang disebabkan oleh sukan atau penyakit.

Sesetengah ibu bapa fikir kanak-kanak perlu menunggu sehingga mereka membesar sebelum mengambil bahagian dalam indulgensi tersebut. “Saya fikir ia adalah satu perkara yang sangat pelik dengan seorang kanak-kanak,” kata Kerry Mullin, ibu dari Columbia, Mo. “Keutamaan yang betul-betul salah.”

Lain-lain, bagaimanapun, berfikir spa adalah tempat yang menyeronokkan untuk hari mommy-daughter yang istimewa atau merawat percutian.

“Kanak-kanak perlu mempunyai masa yang santai juga, dan ia baik untuk membiasakan mereka dengan tangan, kaki dan kulit,” kata Heather Cagle, seorang ibu dari Macomb, Ill.

Berikut adalah lima spa yang merangkumi pelanggan muda:

Scooops Kids Spa di Great Wolf Lodge – 11 lokasi di Amerika Utara

The Scooops Kids Spas bertemakan es krim menawarkan sentuhan manis pada pengalaman spa biasa. Para tetamu (umur 4-15) menderma jubah berwarna merah jambu dan duduk di atas bangku berbentuk kerucut berbentuk ais krim semasa merawat manikur atau bersantai di sofa pecah pisang yang besar semasa pedikur. Anak-anak memilih memasak soak, scrub sherbet dan warna kuku yang lazat. Selepas itu, pelawat spa diperlakukan dengan menggunakan es krim. Semasa Hari Sosial harian, Violet the Wolf (watak Great Wolf Lodge yang dicintai) melawat spa untuk membuat gambar. Harga berkisar dari $ 29.99- $ 89.99.

Spa di JW Marriot Cancun Resort – Cancun, Mexico

Facial Sweet Paradise Chocolate di The Spa di JW Marriott Cancun termasuk pembersihan lembut dan sunblock untuk mempersiapkan anak-anak untuk keseronokan di bawah matahari (umur 6-12). Remaja dapat meremajakan kaki sakit selepas seharian meneroka runtuhan Mexico dengan kaki Peppermint Patty dan urutan kaki (umur 15-17). Untuk membeli-belah, terdapat Pakej Mayan Princess untuk satu hari, termasuk sesi pedikur, manicure, sesi penggayaan rambut dan solek bergemerlapan (umur 6-17 tahun). Julat harga: $ 10- $ 135.

Mini spa-goers can get hair extensions and glittering ensembles at Disney's Bibbidi Bobbidi Boutiques.
Mini-goers boleh mendapatkan sambungan rambut dan berkilauan di Disney’s Bibbidi Bobbidi Boutiques.Matt Stroshane / Disney / Hari ini

Bibbidi Bobbidi Boutique – Four Disney Locations

Untuk kepuasan muktamad, terdapat Bibbidi Bobbidi Boutique di Disneyland di Anaheim, Calif., Dua lokasi di Walt Disney World di Orlando, Fla., Dan di kapal terbaru Disney, Fantasy. Perkhidmatan Jurulatih peringkat kemasukan termasuk gaya rambut diraja, solek berkilauan, permata muka, merotan karung dan ikat pinggang puteri. Mahu merosakkan satu sama lain? Beli pakej Royal Sea Fantasy, yang termasuk tiga makeover, gaun putri dan tiaras. Kanak-kanak lelaki larian boleh menyertai keseronokan dengan pakej Knight yang termasuk gaya rambut dan pedang. (Umur 3-12.) Di-laut kanak-kanak lelaki, perempuan dan juga orang dewasa boleh memilih Makeover Pirate lengkap dengan bandana, patch mata, pedang dan sarung, tatu, medalion lanun, beg harta karun dan cetak bajak laut (umur 3 dan ke atas) . Pelbagai harga: $ 15.95- $ 595.95.

Spa Laniwai dan Painted Sky Spa di Aulani Resort – Oahu, Hawaii

Kebanyakan rawatan untuk kanak-kanak dan remaja di Disney’s Aulani Resort memberi tumpuan kepada kesejahteraan dan keyakinan diri. Di Laniwai Spa, ibu bapa baru boleh bergilir belajar seni urut bayi dan menikmati rawatan spa sebagai sebahagian daripada pakej Ka Makana (untuk ibu bapa yang berumur 2 tahun dan lebih muda, harga bermula pada $ 150). Seluruh keluarga boleh menikmati rawatan urutan Ohana di suite peribadi (untuk tiga hingga enam ahli keluarga, umur 5 dan ke atas, harga bermula pada $ 300). Painted Sky Spais ruang perhimpunan remaja (umur 13-17) dengan lounge, yogurt dan bar elixir, stesen komputer dan aktiviti seperti pelajaran menari Hula dan kecergasan Xbox. Rawatan disesuaikan untuk memenuhi keperluan remaja, seperti pelajaran aplikasi pembersihan dan rawatan wajah yang merawat jerawat. Julat harga Painted Sky: $ 20- $ 135.

Urut Envy – 800 lokasi di U.S.

Selain melegakan otot anak-anak dari tekanan fizikal atlet, Massage Envy melegakan kesakitan yang disebabkan oleh pembedahan atau arthritis awal-awal dengan urut pediatrik (umur 8-plus). Julat harga: $ 39- $ 59.

Colleen Lanin adalah pengasas / editor TravelMamas.com, tapak untuk sesiapa sahaja yang ingin bepergian dengan anak-anak … dan tetap waras!

Lebih banyak cerita yang anda mungkin suka:

  • Lihat dari 35,000 kaki: Kenapa kita suka kerusi tingkap
  • Gaya menunggang: Sewa Porsche pada perjalanan seterusnya
  • Video: Adakah permainan karnival dicincang?