4 alternatif ping dalam talian untuk Amazon

Terdapat masa ketika Amazon hanyalah sebuah kedai buku dalam talian, tetapi sekarang anda boleh membeli hampir apa sahaja yang anda cari di sana melalui vendor pihak ketiga. Walaupun Amazon adalah salah satu pemukul berat dalam ping dalam talian, terdapat alternatif lain yang boleh memberi anda pilihan yang berbeza dan perbandingan harga.

eBay

eBay berbeza dari Amazon kerana anda boleh membeli kedua-dua barang baru dan yang digunakan dari laman web ini. Sesetengah vendor hanya menjual barangan lama mereka yang mereka tidak mahu lagi, seperti jualan halaman dalam talian. Ada pula perniagaan profesional yang menjual barangan baru. eBay menawarkan kedua-dua jenis lelong dan jenis pembelian kedai. Dengan lelongan, anda tawaran pada item dan yang lain boleh datang dan bida lebih tinggi. Sesiapa yang mempunyai tawaran tertinggi pada akhir lelongan mendapat item tersebut.

Dengan ciri “Beli Sekarang”, anda boleh membeli item dengan segera. Salah satu manfaat utama eBay kepada pembeli adalah sistem maklum balas, yang memberi anda maklumat tentang sejarah penjualan vendor sebelum ini. Kebanyakan vendor di eBay bukan nama isi rumah, jadi melihat apa yang dikatakan pelanggan lain adalah lebih penting daripada dengan kedai nama besar. Penjual yang lebih tinggi adalah risiko yang lebih selamat apabila membeli dari seseorang yang tidak pernah anda beli dari sebelumnya. eBay tidak memberikan perlindungan terhad kepada pembeli jika item itu tidak diterima atau bukan apa yang diiklankan.

Yahoo! ping

Laman web ini beroperasi sedikit berbeza daripada Amazon dan eBay. Ia, sebahagian besarnya, tapak perbandingan. Ia mengagregat senarai ping dalam talian dari laman web yang berbeza dan memberikan anda harga. Anda kemudian membeli terus dari laman web tersebut, bukan Yahoo !. Ia adalah tapak yang berguna untuk membandingkan harga dan ciri-ciri barangan sebelum membeli. Jika anda memasukkan kod ZIP anda, laman web ini juga termasuk kos penghantaran dan cukai untuk setiap kedai dalam talian. Setiap kedai dalam talian mempunyai penarafan oleh Yahoo! yang lain pers, jadi anda dapat melihat kedai mana yang popular dengan pers.

QVC

QVC telah wujud sejak tahun 1986 dan telah berkembang menjadi salah satu portal ping dalam talian terbesar di dunia. QVC mempunyai saluran televisyen yang berjalan 24/7, mempamerkan produk yang dijual di laman webnya. Anda boleh membeli sama ada di laman web atau melalui telefon. Vendor menyediakan produk dengan QVC supaya semuanya datang terus dari gudang mereka. Faedah penting QVC adalah bahawa laman webnya termasuk klip video dari kehadirannya di udara, sehingga anda dapat melihat item yang beroperasi. Anda juga boleh melihat maklum balas produk dari media lain dan mencari alternatif lain.

Laman web kedai dalam talian

Banyak kedai batu bata-dan-mortar kini mempunyai ciri ping dalam talian dan anda boleh menempah terus dari laman web mereka. Ini adalah cara terbaik untuk memesan dari kedai-kedai yang terkenal yang sudah anda ketahui dan di. Jika berurusan secara langsung dengan kedai dalam talian, masih berhemat untuk pergi ke tapak seperti Yahoo! ping untuk melakukan beberapa ping perbandingan terlebih dahulu sebelum membeli. Sesetengah laman web dalam talian, seperti Wal-Mart, juga akan membolehkan anda membeli dalam talian dan memilih barang-barang di kedai tempatan anda tanpa dikenakan penghantaran dan pengendalian. Ia memberikan anda akses kepada pelbagai barangan yang lebih luas daripada biasanya akan tersedia di kedai.

Garisan bawah

Ada beberapa alternatif ketika datang ke ping online. Semakin banyak yang anda tahu tentang reputasi vendor dan kualiti produk, pengalaman pembelian anda lebih baik.

Lagi dari Investopedia:

  • 5 tanda-tanda bahawa anda hidup di luar kemampuan anda
  • Makan dengan sihat dengan bajet
  • 6 cara untuk menyimpan dalam talian
  • Menyelamatkan bajet anda
  • 5 perangkap ping dalam talian