12 hotel berhantu yang menjadi rumah kepada hantu dan gastronomi

Tambah memburu hantu ke perjalanan perjalanan musim gugur anda dengan menempah penginapan di sebuah hotel berhantu. Jauh daripada bahan taman tema, setiap hotel berhantu di dalam senarai kami mempunyai masa lalu yang penuh dengan penampakan hantu yang pasti membuat perjalanan jatuh anda sombong.

Dari penemuan Lady in Red yang meneriakkan The Fairmont Hotel Vancouver dan memeluk gadis-gadis hantu di Otesaga Resort Hotel di Cooperstown, NY, kepada bekas kapten ikan paus yang mengembara di dewan Jared Coffin di Nantucket, Mass., Hotel-hotel berhantu ini penuh dengan cerita-cerita hantu, dan mereka juga berbangga dengan suplemen yang bersemangat.

Slideshow: Lihat senarai 12 hotel berhantu

Untuk meningkatkan peluang anda untuk melihat hantu, The Daily Meal telah memasukkan mana-mana bilik yang disukai oleh penampilan baik ini sehingga anda dapat memiliki kemungkinan terbaik untuk tidur dengan roh.

Otesaga Resort Hotel (Cooperstown, N.Y.)
Selama bertahun-tahun, Otesaga Resort Hotel yang berusia 103 tahun dikhabarkan mempunyai aktiviti paranormal. Dari tahun 1920 hingga 1954, hotel ini adalah Knox School for Girls, sekolah gadis persendirian, dan para tetamu telah melaporkan pendengaran kanak-kanak bermain dan tertidur di lorong tingkat ketiga. Suara telah didengar di Bilik Glimmerglass, penampakan telah dilihat berjalan bersebelahan dalam pakaian zaman, kakitangan telah mendengar nama mereka dipanggil dari sumber yang tidak kelihatan dan pegawai keselamatan telah mendengar orang berjalan di atasnya di tingkat kelima. Selepas lawatan dari Ghost Hunters Syfy Channel, kisah-kisah itu didapati benar, kerana para kru mengesahkan bahawa hotel bersejarah itu memang dihantui dengan “semangat mesra.” Para tetamu harus mencuba sarapan chef Michael Gregory di The Hawkeye Bar & Grill.

Juga di The Daily Meal: Tempat terbaik untuk meraikan Halloween

Jumby Bay (Pulau Jumby Bay, Saint John’s, Antigua)
Jumby Bay, sebuah Resort Rosewood yang terletak di pulau peribadi Jumby Bay, mengambil namanya dari “jumbie,” Antiguan bahasa sehari-hari untuk “semangat suka bermain.” Di dalam budaya Antigua, dianggap tabu untuk lulus kubur pada waktu malam kerana takut akan terkena jumbi, semangat orang yang telah terjebak dalam keadaan limbo atau purgatori yang berada di dekat lokasi kubur mereka sehingga mereka telah cukup waktu untuk memperoleh tempat di syurga. Pulau kecil Jumby Bay mempunyai kuburan lama berhampiran pantai utama sejak tahun 1700-an. Selepas menghindari penampakan hantu (atau mencari mereka), pelawat boleh berpesta di The Estate House, sebuah ladang Kolonial Sepanyol yang pernah menjadi pusat perladangan gula di pulau itu dan kini menyajikan masakan yang diilhami oleh Mediterranean seperti salad jantung sawit dengan sayur-sayuran taman, tomato , seledri dan berpakaian buah-buahan semangat.

Vinoy Renaissance St. Petersburg Resort & Golf Club (St. Petersburg, Fla.)
Vinoy Renaissance St Petersburg Resort & Golf Club yang berusia 86 tahun itu boleh menambahkan beberapa “semangat” kepada percutian tetamu yang meminta untuk menginap di sebuah bilik di menara utama bersejarah resort yang dibina pada tahun 1925, yang dilaporkan telah mengalami pengalaman aktiviti paranormal yang mesra. Hotel ini menyerlahkan Halloween ini dengan Menu Spirits di Bar dan Grill Marchand, Lounge Promenade, dan Alfresco, yang menampilkan Brewery Graveyard ($ 10), Pumpkin Spook ($ 12) dan Ghost-tini ($ 12).

La Posada de Santa Fe (Santa Fe, N.M.)
La Posada de Santa Fe bermula pada tahun 1882, ketika seorang pedagang Santa Fe Trail, Abraham Staab, membinanya sebagai rumah Victoria tiga tingkat untuk keluarganya. Apabila isteri Staab, Julia, meninggal pada tahun 1896 pada usia 52 tahun, kehadirannya terus hidup di dalam harta itu. Hari ini, Staab House di La Posada de Santa Fe mengekalkan struktur asalnya dan merupakan rumah kepada bar yang selesa dan Suite 100, yang digunakan untuk menjadi bilik tidur Julia. Untuk menghormati dia, kakitangan hotel pasti menjemputnya ke pesta-pesta yang diadakan di rumah dan menyambutnya ketika mereka memasuki bilik tidurnya. Resort baru-baru ini telah melantik chef eksekutif baru Carmen Rodriguez, dan Nana’s Mexican Chocolate Mousse, resipi yang diteruskan dari neneknya, adalah must-try.

The Homestead (Hot Springs, Va.)
Dibina pada tahun 1766, The Homesteadis merupakan salah satu pusat peranginan tertua di Amerika. Seperti cerita, pada awal 1900-an, seorang wanita telah ditetapkan untuk berkahwin di The Homestead, tetapi pada hari pernikahannya, suaminya akan habis dan tidak pernah kembali. Pengantin perempuan menjadi sangat marah sehingga dia mengambil nyawanya sendiri. Sekarang, semangatnya mengembara di tingkat ke-14 resort yang meminta tetamu dan kakitangan pada masa itu, dengan harapan pengantin lelaki itu akan kembali. Tetamu resort The Homestead boleh menikmati bau busuk manis saat sarapan pagi dengan donat kayu manis tandatangan resort.

Klik di sini untuk melihat lebih banyak hotel berhantu

Lebih dari The Daily Food:

  • Perjalanan di seluruh dunia dalam 80 pencuci mulut
  • 10 wang perjalanan perjalanan tips
  • 9 sandwic kegemaran Andrew Zimmern di seluruh dunia
  • 101 restoran hotel terbaik di seluruh dunia