15 dingen die je niet wist over het Oktoberfest

Doe deze quiz en ontdek hoeveel je echt weet over het Oktoberfest. Als u 11-15 scoorde, is er een stein in München met uw naam erop! Zorg dat je 6-10 correct hebt en misschien moet je je Duits nog bekijken voordat je naar het feest gaat. Als je 5 of minder scoort, wil je je lederhosen (of dirndl) pakken, een vlucht naar München springen en het festival uit de eerste hand ervaren om je score te verbeteren.

1. Welk land is de thuisbasis van het Oktoberfest?

  • (A) Ierland.
  • (B) Thailand.
  • (C) Duitsland.
  • (D) Australië.

Antwoord: C
Als je Duitsland hebt geraden, heb je gelijk! Hoewel er over de hele wereld kleinere Oktoberfest-vieringen plaatsvinden, vindt het belangrijkste evenement plaats in München, Duitsland. Meer dan 6 miljoen mensen wonen het feest van de stad bij, waarmee het het grootste bierfestival ter wereld is.

2. Hoe zou je moeten zeggen “proost” op het festival?

  • (A) Salute!
  • (B) Prost!
  • (C) Slainte!
  • (D) Salud!

Antwoord: B
Steek uw stein op en zeg “prost!” voordat hij een biertje pikt op het Oktoberfest. Een andere populaire uitdrukking is “zum wohl” (tzoom-vohl), wat “voor uw gezondheid” betekent. Een goede gezondheid van je drinkpartners is een universele juichstemming. “Salute” (sah-loo-tay) is de toast van Italië, en zegt “salud” (sah-lood) wanneer je glazen belt in Spanje. “Slainte” (slan-cha) betekent “gezondheid” in het Gaelic.

Verwant verhaal: Verhoog een glas (of een bierpul) naar de traditie van het Oktoberfest

3. Een stein kost u meestal ongeveer hoeveel?

  • (A) Ongeveer 1 euro per stuk.
  • (B) Ongeveer 9 – 10 euro per stuk.
  • (C) Ongeveer 25 euro per stuk.
  • (D) Ongeveer 50 euro per stuk.

Antwoord: B
Het is niet goedkoop om de dag door te brengen met drinken op het Oktoberfest, met steins van één liter kost ongeveer 9,35 euro ($ 11,77). Dat is een stijging van 35 eurocent ten opzichte van 2011.

4. Welke van de volgende is GEEN voedsel dat gewoonlijk wordt geassocieerd met het Oktoberfest?

  • (A) Hendl (gegrilde kip).
  • (B) Brezel (enorme pretzels).
  • (C) Shweinshaxe (varkensknokkels).
  • (D) Tintenfisch (gefrituurde calamari).

Antwoord: D
Het spreekt voor zich dat je waar mogelijk een gigantische Duitse zachte krakeling (of bruschel) moet combineren met je bier, maar gegrilde kip (hendl) en Beierse varkensknokkels (schweinshaxe) zijn ook populaire snacks tijdens het festival. Als je je bijzonder avontuurlijk voelt, proef dan een ossenschotel bij de Ochsenbraterei-biertent. Guten Appitit!

5. Welke dieren doen NIET mee aan de Oktoberfest-kostuum- en -schuttersparade?

  • (A) Koeien.
  • (B) Geiten.
  • (C) Volbloed paarden.
  • (D) Lama’s.

Antwoord: D
Volbloedpaarden, koeien en geiten zijn vaste leden van het Oktoberfest-kostuum en de Riflemen’s Parade op de eerste zondag van het festival. Een van de culturele hoogtepunten van het festival, deze parade bevat ook (menselijke) demonstranten gekleed in traditionele Beierse klederdracht. Schutters, marcherende bands en praalwagens die de verschillende brouwerijen in München vertegenwoordigen reizen door de stad. Andere deelnemers zijn dansers versierd met bloemen, vlagwerpers en trompetters die te paard door de straten van München rijden. Andere culturele evenementen tijdens het festival zijn een open-air muzikale showcase met optredens van meer dan 400 muzikanten. Het evenement vindt plaats op de tweede zondag van het festival op de trappen voor het standbeeld van Beieren in de stad. Het festival 2012 opende zaterdag 22 september om 10:45 uur.

6. Volgens de regels van het Oktoberfest moet het bier …

  • (A) Groeten door de menigte.
  • (B) 15 jaar oud in een vat.
  • (C) Van een van de zes brouwerijen van München.
  • (D) Vergezeld van een gigantische krakeling.

Antwoord: C
Alle bier dat wordt geserveerd in de tenten van het Oktoberfest moet afkomstig zijn van een van de zes brouwerijen van München – Paulaner, Spaten, Hacker-Pschorr, Augustiner, Hofbräu en Löwenbräu. Het bier moet ook het Reinheitsgebot volgen. Deze ‘zuiverheidswet’ werd in 1516 uitgevaardigd om de kwaliteitsnormen voor bier te beheersen, en bepaalde regels zoals het recept kan alleen gerst, mout, gist en hop bevatten. Brews bevat tot 6 procent alcohol na meer dan 30 dagen gefermenteerd en gerijpt te zijn. Op het festival wordt het bier geserveerd in mokken van één liter tot de rand – Oktoberfest-obers en serveersters kunnen worden gezien met dienbladen met maximaal 10 mokken tegelijk! Over een evenwichtsoefening gesproken.

7. Waarom noemen ze het Oktoberfest als het echt in september is?

  • (A) Een praktische grap om toeristen te verwarren.
  • (B) Het weer was beter in september.
  • (C) De eerste vond plaats in oktober.
  • (D) Beide B & C

Antwoord: D
Het eerste Oktoberfest vond inderdaad plaats in oktober (12 oktober 1810, om precies te zijn). De viering vindt nu in september plaats vanwege de betere weersomstandigheden. Oktoberfest begint meestal op de voorlaatste zaterdag van september en loopt door de eerste zondag van oktober (22 september – 7 oktober 2012). De viering bestaat al meer dan 200 jaar, maar vanwege verschillende oorlogen of epidemieën van ziekten die verantwoordelijk waren voor het afzeggen van het festival, markeert 2012 het 179e feest.

8. Wat is de officiële strijdkreet van Oktoberfest?

  • (A) O’zapft is!
  • (B) Sis Boom Bah!
  • (C) Hakuna Matata!
  • (D) Geronimo!

Antwoord: A
‘S Middags op de eerste dag van het Oktoberfest begint de burgemeester van München met het feest door officieel het eerste biervat te tikken en te schreeuwen tegen de menigte: “O’zapft is!”, Wat betekent: “It is tapped!” Vanaf dat moment het bier stroomt en het festival is officieel begonnen. Tijdens het festival wordt bier doordeweeks geserveerd tussen 10.00 uur en 10.30 uur, en tussen 9.00 uur en 10.30 uur. in het weekend. Tenten sluiten officieel voor 11.30 uur. Vanaf 2011 is roken verboden in de biertenten. U wordt niet alleen gediend, maar u kunt ook een boete krijgen.

9. Waar of niet waar: kinderen worden tijdens het Oktoberfeest nooit in de tenten toegelaten.

  • waar
  • vals

Antwoord: Vals
Het kan een verrassing zijn, maar ondanks al het stromende bier, is het Oktoberfest een familievriendelijk festival met carnavaltochten, draaimolens, achtbanen, muzikale vitrines en traditionele parades geschikt voor alle leeftijden. Elke dinsdag is familiedag en speciale kortingen worden gegeven op ritten tussen 12.00 en 18.00 uur. Het kan echter wel rumoerig worden als de nacht valt, en alle kinderen jonger dan zes jaar moeten om 18.00 uur biertenten verlaten.

10. In welke stad wordt het grootste Oktoberfest-feest van het land gehouden in de VS..?

  • (A) Los Angeles
  • (B) New Orleans
  • (C) Miami
  • (D) Cincinnati

Antwoord: D
Het grootste Oktoberfest-feest in de Verenigde Staten vindt elk jaar plaats in Cincinnati – of, Zinzinnati, zoals het wordt genoemd. In tegenstelling tot zijn Duitse tegenhanger, is het Ohio-festival veel korter en duurt het slechts drie dagen (vrijdag tot en met zondag), maar het feest neemt zes straten langs Fifth Street in beslag, helemaal uit de Race Street van Downtown Cincinnati naar Broadway. Het festival is gratis en open voor het publiek en is een mix van het originele Duitse Oktoberfest en Amerikaanse culturele invloeden. Het festival begint met een parade en een traditionele vat tappen ceremonie vergelijkbaar met die van München. De zesde jaarlijkse ‘Running of the Wieners’, een hondenrace met kleine teckels gekleed in hot dog-kostuums, vindt plaats in 2012. Er is ook een Beer Stein-race, waarbij deelnemers een dienblad met ja, bierpullen vol bier bij zich hebben en punten worden toegekend voor het resterende bedrag in de steins aan het einde van de run.

11. Waarom vond het eerste Oktoberfest plaats?

  • (A) Het was oorspronkelijk een paardenrace ter ere van een koninklijk huwelijk.
  • (B) Om de val van de Berlijnse Muur te herdenken.
  • (C) Ter ere van de creatie van de eerste gigantische krakeling.
  • (D) Een nationaal excuus voor mannen om lederhosen te doneren.

Antwoord: A
Het eerste Oktoberfest werd gehouden op 12 oktober 1810 en was oorspronkelijk ter ere van de bruiloft tussen de Beierse kroonprins Ludwig – de toekomstige koning Ludwig I – en prinses Therese van Sachsen-Hildburghausen. Het huwelijksfeest duurde vijf dagen en eindigde met de paardenrace op 17 oktober, en omvatte veel van de tradities en parades die je vandaag op het festival nog steeds ziet. Op dit moment in de geschiedenis was Beieren nog in de kinderschoenen om een ​​officieel koninkrijk te zijn, dus het feest hielp de mensen hun culturele identiteit te vestigen en vermaakte de massa’s. Terwijl het gedeelte met paardenrace van het festival eindigde na 1838, en bier was er tot 1887 niet echt een groot deel van, eindigde de publieke waardering en viering van de geschiedenis en traditie van Beieren nog steeds in het Oktoberfest van vandaag.

12. Waar een vrouw een strik op haar dirndl-jurk draagt, is belangrijk. Wat betekent het?

  • (A) Als het aan de linkerkant is, is ze beschikbaar.
  • (B) Als het aan de rechterkant is, is ze gepakt.
  • (C) Als het vooraan zit, is ze een maagd.
  • (D) Al het bovenstaande

Antwoord: D
Let op de Dirndl-jurken van de dames tijdens het Oktoberfest, want een strikje kan je veel vertellen over de persoon die hem draagt. Als de strik zich aan de linkerkant bevindt, is het duidelijk dat ze vrijgezel is en bereid is zich te vermengen. Als haar boog zich echter aan de rechterkant bevindt, zijn haar gevoelens al aan iemand anders gegeven. Traditioneel plaatst een maagdelijke vrouw de strik voor haar Dirndl-jurk. Als je een man wilt ontmoeten, is dat een beetje lastiger, want helaas zijn dezelfde regels niet van toepassing op lederhosen.

13. Wat is het meest verloren voorwerp op Oktoberfest in Duitsland?

  • (A) Kleding
  • (B) Portefeuilles
  • (C) Levende konijnen
  • (D) Kinderen

Antwoord: A
Gezien de hoeveelheid drinken die tijdens het Oktoberfest gaande is, is het niet verwonderlijk dat bepaalde dingen verloren gaan – de belangrijkste onder hen, kleding. Het festival van vorig jaar resulteerde in 1.300 kledingstukken en meer dan 1.000 identiteitskaarten verloren, samen met 425 verloren sleutels, 390 verloren mobiele telefoons en 370 verloren brilbrillen. Negentig camera’s en 80 sieradenartikelen werden ook in de Lost and Found gezet, samen met een set kunstgebitten, Viking-helmen, krukken, trouwringen en zelfs paspoorten. Gelukkig is het Lost and Found-kantoor of Fundbüro geopend vanaf 12.30 uur. tot 23:00 uur elke avond tijdens het Oktoberfest. Maar wacht niet te lang om te bezoeken-items worden meestal maximaal zes maanden bewaard, waarna ze worden geveild voor het publiek..

14. Welk instrument wordt vaak geassocieerd met Duitse Oompah-bands?

  • (A) Alphorn
  • (B) Klarinet
  • (C) Fluit
  • (D) Hobo

Antwoord: A
Oorspronkelijk gebruikt als een manier voor alpenboeren in Zwitserland om te communiceren met mensen in omliggende dorpen – en als een manier om nerveuze koeien te kalmeren toen het tijd was om gemolken te worden – wordt de lange, magere alpenhoorn nu gebruikt als een muziekinstrument, en is vaak geassocieerd met Duitse Oompah-bands. Deze video demonstreert het unieke uiterlijk en geluid van de alpenhoorn, gespeeld door leden van de Oompah-band in het Biergarten Restaurant in de sectie Epcot’s Germany van Walt Disney World.

15. Hoeveel bier wordt er regelmatig geconsumeerd tijdens het Oktoberfest?

  • (A) Bijna genoeg om een ​​olympisch zwembad te vullen
  • (B) Genoeg om drie Olympische zwembaden te vullen
  • (C) Genoeg om vijf Olympische zwembaden te vullen
  • (D) Genoeg om 10 olympische zwembaden te vullen

Antwoord: B
De hoeveelheid bier die wordt geconsumeerd door Oktoberfest klanten is een verbazingwekkende 7,5 miljoen liter, of bijna 1,98 miljoen gallons – dat is genoeg om drie Olympische zwembaden te vullen! Hoewel dat een heel hoog aantal lijkt, moet je er rekening mee houden dat het Oktoberfest in 2011 6,9 miljoen deelnemers bracht.

Meer van Budget Travel:

  • 33 mooiste plekken in Amerika
  • 10 coolste kleine steden 2012
  • 6 eenvoudige vragen die u geld kunnen besparen op vakantie