PENJAGA HARI INI memeriksa sama ada mereka mempunyai ‘muka berehat yang lembut’


Adakah anda menderita ‘wajah berehat berahi’?

Jul.02.201305:18

Mulut yang terbengkalai, pandangan yang tidak senonoh, rasa bersemangat – semuanya boleh menjadi satu kes yang tidak baik untuk “wajah berehat yang licik.”

Video pendek yang memperincikan fenomena ini, yang dibuat oleh pelawak dan wartawan Taylor Orci, telah mendapat lebih daripada dua juta pandangan di YouTube dan mempunyai selebriti seperti True Blood Anna Paquin yang mempercayai mereka mempunyai kes buruk BRF. Konsep BRF bermaksud bahawa ciri-ciri wajah seseorang beristirahat dapat membuatnya kelihatan seperti mereka kecewa, sedih, atau ya, bitchy.

Adakah they angry? Annoyed? Sad? Or is that just the way their face normally looks? TODAY anchors Tamron Hall, Erica Hill, Savannah Guthrie, Natalie Morales and Willie Geist test to see if they have
Adakah mereka marah? Tersinggung? Sedih? Atau adakah itu seperti wajah mereka biasanya kelihatan? HARI INI, Tamron Hall, Erica Hill, Savannah Guthrie, Natalie Morales dan ujian Willie Geist untuk melihat sama ada mereka mempunyai “wajah berehat yang lembut.” Hari ini

Pengacara HARI INI masing-masing menunjukkan wajah mereka berehat pada hari Selasa untuk memeriksa sebarang tanda BRF. Orci juga muncul secara langsung dengan Savannah Guthrie untuk bercakap mengenai konsep BRF, yang ditakrifkan sebagai “apabila orang sedih atau marah dengan tidak ada alasan apabila mereka kelihatan seperti itu.”

“Seluruh nyawa saya telah memberitahu saya untuk tersenyum,” kata Orci. “Mereka berkata, ‘Apa salahnya?’ Walaupun ketika berada di pesawat semalam saya membaca sesuatu, dan ada orang seperti, ‘Hei kamu OK?’

“Saya mempunyai orang asing memberitahu saya untuk tersenyum,” katanya. “Orang bertanya kepada saya apa yang salah apabila saya mempunyai hari yang bahagia. Saya tidak sedih, saya betul-betul baik. “

Apabila Orci mula-mula bertemu dengan teman lelakinya, dia menganggap dia kecewa, dan dia fikir dia mempunyai pandangan yang sangat menjengkelkan di wajahnya juga. Kedua-dua mereka tidak bercakap lama sebelum menemui ungkapan itu hanya muka normal mereka.

Walaupun BRF bukan istilah perubatan, mempunyai wajah berehat secara tidak sengaja mengganggu gangguan, kemarahan atau kesedihan adalah keadaan yang sah.

“Ringan wajah yang lapang adalah fenomena sebenar,” kata Dr Anthony Youn kepada HARI INI. “Kadang-kadang kita mempunyai kerutan yang kekal apabila sudut mulut kita melelehkan, dan kadang-kadang kerana alis kita sedikit menurun atau sedikit rendah. Dan semua perkara ini boleh ditambah bersama untuk menjadikan kita kelihatan pemarah, makna dan bahkan, ya, licik, apabila kita tidak bererti. ”

Sebelum menilai perasaan seseorang dengan melihat muka mereka, orang harus menggali sedikit lebih mendalam, Orci menasihati.

“Saya fikir mungkin kita perlu melihat semula wajah yang kelihatan seperti seorang wanita dan hanya bersantai,” katanya..

Sesetengah wanita juga telah menjalani pembedahan plastik untuk mengelakkan memberi kesan yang salah dengan ekspresi muka mereka.

“Saya fikir pembedahan itu adalah apa yang berlaku, tetapi mungkin ia lebih murah sekiranya kita semua saling memberi rehat,” kata Orci..