Ya, anda boleh hidup di Disney World! Ini caranya

Pernah bermimpi tinggal di Walt Disney World? Kemudian kami mungkin mendapati kejiranan impian anda!

Selebriti Help Open New Fantasyland At Walt Disney World
LAKE BUENA VISTA, FL – DISEMBER 06: Di dalam gambar handout yang disediakan oleh Disney Park, kembang api menyalakan langit ke atas Cinderella Castle semasa Pembukaan Grand New Fantasyland di Walt Disney World Resort 6 Disember 2012 di Lake Buena Vista, Florida. Pelakon Ginnifer Goodwin, Disney Parks and Resorts Pengerusi Tom Staggs, penyanyi Jordin Sparks dan Mickey Mouse menyertai berpuluh-puluh watak Disney di pentas Cinderella Castle untuk merayakan pembukaan. New Fantasyland adalah kawasan baru di Magic Kingdom dan merupakan perkembangan terbesar dalam sejarah taman tema 41 tahun. (Foto oleh Gene Duncan / Disney Parks melalui Getty Images)Getty Images

Terletak hanya empat batu dari Kerajaan Magic, komuniti Golden Oak di Disney adalah kawasan yang pertama sekali di jenisnya di resort, dengan rumah keluarga tunggal yang tersedia untuk pembelian keseluruhan pemilikan.

BERKAITAN: Apa yang ia suka berada di ‘Fixer Upper’: 5 perkara yang kami terkejut untuk belajar

Di tengah-tengah kawasan pemuliharaan semula jadi di Orlando, pembangunan meliputi lebih kurang 980 ekar tanah yang memaparkan kawasan kediaman dan komersil, menurut kenyataan akhbar. Rumah-rumah yang dibina khas – yang diilhamkan oleh seni bina Mediterranean dan Caribbean di dunia lama – bermula pada $ 2 juta yang besar, dan setelah dibangunkan sepenuhnya, komuniti berpagar akan mempunyai kira-kira 290 rumah.

Golden Oak di Walt Disney World Resort

Sudah tentu ia tidak akan menjadi Disney tanpa tema. Kejiranan yang membuat Golden Oak menawarkan reka bentuk dan tetapan yang berbeza. Sebagai contoh, Kimball Trace adalah sebuah desa yang diilhamkan Tuscan dengan rumah-rumah halaman antara 3,000 hingga 5,000 kaki persegi, manakala Carolwood Reserve yang terpencil memaparkan rumah-rumah Grand Estate antara 6,500 hingga 12,000 kaki persegi dengan pemandangan yang tenang.

Golden Oak di Walt Disney World Resort

Dan kejiranan baru akan muncul dalam masyarakat tidak lama lagi. Four Seasons Private Residences, yang dijadual memulakan pembinaan pada musim panas ini, akan menawarkan rumah mewah 6,000-10,000 kaki persegi keluarga tunggal bermula pada $ 5 juta.

Penduduk akan mendapatkan semua privasi dan ruang rumah yang berdiri sendiri, tetapi juga dapat menikmati kemudahan yang indah di hotel mewah berkat pintu masuk peribadi dan akses ke perkhidmatan di Four Seasons Resort yang bersebelahan (yang merupakan sebahagian daripada pembangunan komersial .)

Golden Oak di Walt Disney World Resort

Kemudahan lain di Golden Oak termasuk perkhidmatan golf, tiket Disney Parks, manfaat tambahan Magic Hours, dan akses kepada Summerhouse, rumah kelab 17,000 kaki persegi peribadi yang mempunyai ruang makan, bar, kawasan permainan dan kolam renang. Oh, dan penduduk juga boleh mengharapkan untuk dijemput ke banyak pihak dan acara keluarga sepanjang tahun.

BERKAITAN: Dijual! Mengambil lawatan ke istana Ireland yang berusia 700 tahun

Ya, semua ini kelihatan agak ajaib, tetapi jika anda mahukan salah satu daripada istana ini memanggil anda sendiri, ia akan membebankan bukan sahaja harga rumah, tetapi juga yuran tahunan yang cukup besar untuk penyelenggaraan dan keanggotaan Kelab.

Golden Oak di Walt Disney World Resort

Jika anda mempunyai kekayaan dalam emas (atau hanya ingin bermimpi), inilah rumah persembunyian $ 3 juta di Sepanyol saat ini untuk dijual kembali dengan Pirates teater yang diilhami oleh Caribbean (Kapten Jack Sparrow sayangnya tidak disertakan).