White House bergerak hari: Di ​​belakang flip 5 jam antara Obamas dan Trumps

Pecut bermula saat Presiden Obama meninggalkan Gedung Putih pada pagi Jumaat bersama keluarganya untuk menuju ke peresmian penggantinya.

Itulah saat jam bermula pada 1600 Pennsylvania Avenue untuk 95 orang kakitangan, yang mempunyai kira-kira lima jam untuk membalikkan White House untuk penduduk barunya.

Apa yang diperlukan untuk memindahkan seorang presiden dan yang lain di White House

20.20.201700:56

Perabotan akan bertukar, dinding dicat semula dan karya seni diganti, semuanya mengikut kehendak keluarga pertama yang masuk.

“Mereka betul-betul menggerakkan semua barangan anda dalam satu hari,” kata Presiden Obama baru-baru ini mengenai “The Tonight Show.”

Rumah Putih mungkin telah berkhidmat sebagai rumah kepada keluarga Obama pada hari Jumaat pagi, tetapi matlamatnya adalah milik Trumps pada waktu petang itu.

“Saya tidak fikir orang lain di dunia bergerak dalam tempoh lima jam dari penyewa sebelumnya,” kata Stephen Rochon, seorang laksamana belakang dan bekas ketua majlis rumah Putih yang mengendalikan peralihan antara Presiden George W. Bush dan Presiden Obama pada Januari 2009.

Pergi di belakang tabir sebagai Obamas keluar dari White House dan Trumps bergerak masuk

20.20.201703:10

Setiap keluarga membuat kehendak mereka diketahui. Sebagai contoh, Presiden Obama hanya mempunyai satu permintaan khas.

“Dia mahu kepala mandi yang bagus,” kata Rochon dengan ketawa. “Dan kami terpaksa memastikan bahawa keadaan itu berlaku.”

Pejabat Oval mendapat perubahan sedikit, juga, dengan setiap presiden menambah keutamaan peribadi.

BERKAITAN: Di manakah Obama mengetuai selepas Rumah Putih? Jelajah rumah baru mereka

Tetapi di White House, perpindahan hari bergerak boleh berlaku.

Nancy Mitchell, permaisuri wanita pertama di White House, mengingati hari keluarga Clinton tiba – dan kasut wanita pertama wanita itu hilang.

“Kami mula merobohkan barang-barang di dalam almari dan mencari benda-benda, dan akhirnya mereka mendapati mereka di dalam bilik Chelsea, yang ditutupi dengan beberapa barang lain,” katanya. “Saya tidak pernah merasa sangat bahagia dalam hidup saya.”

Walau bagaimanapun, lebih sukar daripada langkah fizikal, adalah perpisahan antara kakitangan dan keluarga yang mereka setia dengan setia.

Bekas Rumah Putih, Skip Allen mengimbas kembali tindak balas kejutan yang beliau terima apabila mengucapkan selamat tinggal kepada seorang wanita pertama.

Michelle Obama membida perpisahan, menyiarkan video dirinya dengan Sunny dan Bo

Januari.19.201701:23

“Ketika Reagans pergi, saya berkata, ‘Puan Reagan, saya akan memeluk kamu.’ Dan dia berkata, ‘Nah, kenapa di dunia ini sudah cukup lama untuk kamu lakukan?'” Katanya..

“Mereka semua terus berhubung, mereka pergi ke majlis perkahwinan dan pengebumian masing-masing, mereka makan tengahari dan makan malam bersama,” kata ahli biografi White House, Kate Anderson Brower. “Ia adalah keluarga sebenar di antara orang-orang ini”