Uh oh! Cara mengeluarkan sap pokok dari pakaian, permaidani dan perabot

Bahagia pokok itu, anda tidak dapat keluar dari seluar jeans anda adalah kekacauan melekit untuk alasan. Pokok menghasilkan resin semulajadi ini untuk mengelak sebarang luka atau kerosakan yang dilakukan pada kulit. Jika anda telah mencuba setiap pembersih di luar sana dan tidak mempunyai nasib membuang sap, itu kerana anda belum mendengar nasihat yang betul. Baca terus untuk mengetahui bagaimana pakar mengeluarkan goo melekit ini.

Cara mengeluarkan sap pokok dari pakaian

Membersihkan dan menganjurkan pro Donna Smallin Kuper mengatakan ada satu cara untuk mendapatkan resin dari pakaian – cairan kering kering! (Penjaga penjagaan kain pelapis penjagaan, boleh didapati dalam talian.)

Periksa label penjagaan pakaian terlebih dahulu. Sekiranya ia boleh dibasuh, cat cecair kering kering pada sap dan biarkan ia kering. Pastikan anda berada di kawasan yang mempunyai pengudaraan yang baik dan tidak dekat dengan sebarang nyala apabila anda menggunakan cecair pembersihan kerana ia sangat mudah terbakar.

Setelah kawasan kering, rendam noda dalam campuran detergen pakaian dan hanya beberapa titis amonia. Benarkan ia berfungsi pada noda selama 30 minit, kemudian basuh dalam detergen cecair. Ingat: Jangan memecahkan pakaian, kerana peluntur dan ammonia menghasilkan asap beracun.

Sekiranya noda kekal, atau jika pakaian tidak boleh dibasuh, bawa ke pembersih profesional.

3 mitos dobi dibantah

Apr.22.201501:27

Cara mengeluarkan sap pokok dari kain pelapis dan permaidani

Jack White, naib presiden perkhidmatan teknikal untuk perkhidmatan pemulihan Rainbow International, mengesyorkan menggunakan pelarut kering kering untuk menghilangkan sap sap dengan pelapis dan permaidani.

“Untuk mengeluarkan sap pokok dari kain pelapis dan permaidani, cuba mengikis seberapa banyak damar yang mungkin, menggunakan objek tumpul seperti sudu,” kata White. “Resin vakum ketika ia muncul. Bersabarlah dan cubalah untuk mengeluarkan sebanyak sapu pokok dengan proses ini yang mungkin. “

Bagaimana untuk menyentuh lampu pokok Krismas

20/02/201501:09

Sebelum merawat sap yang tersisa dengan pelarut kering kering, periksa arahan pengeluar. Pra-ujian pembersih pada sekerap karpet atau upholstery atau di luar jalan. Pastikan anda berada di kawasan pengudaraan yang baik, dan tidak berhampiran api terbuka. Sekiranya tidak ada kerosakan pada permaidani atau upholsteri, gunakan sebilangan kecil pelarut kepada noda. Blot, jangan gosok, bekerja dari luar tempat dan bergerak ke arah pusat. Ikut arahan produk dengan berhati-hati. Anda mungkin perlu melakukan ini beberapa kali untuk membuang tempat. “

Kemudian, jika noda kekal, berunding dengan pembersih profesional.