Tunjukkan wang saya! 11 cara untuk membuat lebih banyak wang di jualan garaj anda yang seterusnya

OTTAWA, CANADA MAY 29: Thousands of people gather at the annual Glebe neighborhood garage sale which takes place for several blocks in the Glebe are...
Hari ini

Jualan garaj adalah satu tan kerja, dari memilih setiap bilik di rumah anda untuk mencari barang untuk dijual untuk mengangkut jumlah barang yang tidak berkesudahan di luar. Realitinya ialah kebanyakan penjual beruntung untuk berakhir dengan beberapa ratus dolar. Begitu juga cerita-cerita jualan garaj yang bersih empat angka hanya legenda pinggiran bandar? Tidak semestinya. 

Ikuti petua dan tip ini dari pakar jualan garaj kami, dan anda akan berada di jalan untuk membuat perubahan yang bagus.

1. Bersekutu dengan orang lain. 

“Mempunyai jualan kejiranan,” mencadangkan Lynda Hammond dari GarageSalGal.com dan pengarang “Panduan Garage Sale Gal untuk Membuat Wang Off Your Stuff.” Apabila rumah yang berlainan berdekatan satu sama lain mempunyai jualan sendiri, ia menarik lebih banyak pembeli ke kejiranan, katanya.

Atau anda boleh mendapatkan beberapa rakan bersama untuk menjadi tuan rumah jualan bersama. “Sekiranya anda berada di sebuah kedai di bahagian terpencil di bandar, anda boleh melihat jualan dengan orang yang berdekatan dengan jalan yang sibuk,” kata JD Roth, pengasas GetRichSlowly.org yang telah menjadi tuan rumah dan beratus-ratus pedagang jualan garaj. Jumlah lalu lintas yang melihat tanda-tanda atau pemacu melepasi penjualan anda akan memberi impak besar kepada keuntungan anda, katanya.

2. Jual beberapa barangan-tiket besar, dalam alasan. 

Adakah anda mempunyai koleksi lama yang anda tidak mahu memegang? Miliki perabot atau elektronik lama yang boleh anda ambil? Pakar mengatakan bahawa mempunyai beberapa item yang memerintahkan tanda harga yang lebih tinggi akan membantu mengembalikan wang tunai anda, serta menarik pembeli berpotensi untuk jualan anda di mana mereka mungkin akan mengambil barangan lain.

Tetapi, ingatlah ia adalah jualan garaj, bukan Tiffany & Co.. “Jika anda fikir ia bernilai banyak wang, itu bukan sesuatu yang boleh dijual di jualan garaj,” kata Bruce Littlefield, pakar gaya hidup dan pengarang “Garage Sale America. ” “Orang yang masuk ke dalam jualan garaj tidak akan membeli cincin ruby ​​seharga $ 1,000.”

3. Pilih tema. 

“Begitu banyak jualan garaj adalah sama, banyak pakaian kanak-kanak, barangan kaca lama, barang-barang yang boleh ditemui di mana-mana,” kata Roth. “Penjenamaan membantu membezakan jualan anda dari yang lain.” 

Jika anda mempunyai banyak peralatan sukan, alat berkebun atau bekalan pengetinan, buatlah mesej pemasaran anda untuk menarik orang yang berminat dengan barang-barang tersebut. Tahun lepas, Roth mengadakan “Geek Garage Sale” dan menekankan bahawa dia mempunyai novel grafis, permainan papan dan peralatan komputer. Dia menjaringkan lebih $ 2,000 dalam dua hari.

Kemudian, kerana dia masih mempunyai rak yang dipenuhi dengan buku-buku klasik, novel grafik dan manual fotografi, Roth merekod semula sisa-sisa sebagai “Jualan Buku” untuk hari jualan ketiga. Lalu lintas lebih ringan, tetapi dia masih membuat tambahan $ 400.

Cerita yang berkaitan: Lembaran cheat jualan garaj anda: Bagaimana untuk mendapatkan tawaran terbaik – dan tidak membeli sampah

4. Dapatkan perkataan out lebih daripada cara biasa. 

Di samping meletakkan iklan akhbar tradisional, butir-butir mengenai jualan anda di Craigslist dan laman web jualan garaj. “Anda ingin memberi perhatian kepada perkara-perkara istimewa yang anda perlu menarik orang,” kata Littlefield. “Senaraikan perabot, barangan antik, peralatan taman, mainan, set makan, set bilik tidur, supaya semua orang yang mencari barang-barang itu mengetahui jualan anda.”

“Juga berfikir tentang media sosial untuk mengiklankan jualan anda,” kata Hammond. “Gunakan Twitter dan Facebook dan perkataan itu akan tersebar.” (Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana media sosial menjejaskan jualan garaj.) 

5. Pastikan tanda-tanda anda mudah.

“Inilah tanda yang baik: papan poster Neon dengan satu perkataan ‘SALE’ dan anak panah,” kata Hammond. “Banyak orang akan meletakkan alamat dan banyak kata, tetapi apabila memandu anda, anda tidak boleh membaca semua itu.” Tunggu sehingga anda telah meletakkan tanda-tanda untuk menarik anak panah supaya anda tahu arah mana yang harus ditunjukkan, dia berkata, dan terus papan poster kecil supaya tidak menimbulkan angin. Hammond juga mencadangkan supaya seseorang memandu di tempat tertentu sepanjang hari dengan bekalan supaya dia boleh membuat tanda di tempat jika seseorang telah hilang.

6.Tetapkan barangan anda seperti kedai.

“Anda pengurus kedai untuk hari itu,” kata Hammond, dan kedai adalah apa yang dijual anda sepadan. Menguruskan item mengikut jenis (dapur, pakaian, sukan, dan lain-lain), menjadikannya mudah untuk berjalan di lorong, dan mempamerkan perkara di mana orang dapat melihatnya, kata pakar. “Jangan letakkan pakaian dalam kotak,” kata Littlefield. “Tiada siapa yang mahu meneruskannya. Ia perlu dilihat dan dipaparkan. Lipatnya di atas meja, atau letakkan item. “

Juga, buat bahagian yang boleh disemak. “Apa-apa perkara yang boleh disemak-koleksi barang-barang seperti buku, rekod, atau CD-akan membuatkan orang menghabiskan masa untuk menjual,” kata Roth. “Apabila orang memandu dan melihat orang ramai di jualan anda, lebih ramai orang akan berhenti.”

7.Mempunyai strategi harga.

“Harga harus 10 hingga 25 peratus daripada harga awal pada barangan harian,” kata Littlefield. “Untuk pusaka keluarga atau perkara-perkara yang bernilai banyak wang, lihat eBay – bukan untuk apa yang disenaraikan sebagai, tetapi apa yang dijual untuk melihat apa yang sebenarnya dibayar oleh seseorang.” Kecuali item besar seperti tiket set bilik tidur, kebanyakan perkara harus berharga $ 1 hingga $ 100, katanya. Menjelang akhir jualan, harapkan untuk menjual barang-barang untuk setengah mati. “Kembalilah dan tandakan tanda-tanda anda” semuanya sudah mati “dan anda akan mendapat lebih banyak trafik,” kata Littlefield.

Pilihan lain? Jangan harga apa pun. “Salah satu bahagian yang paling memakan masa dan membosankan adalah harga barang anda, dan anda mungkin menangguhkan melakukan itu dan tidak mempunyai jualan anda,” kata Hammond. “Tambahan pula, banyak kali anda akan mendapat lebih banyak wang jika anda tidak membeli barangan. Mungkin anda mempunyai balang cookie koki lama yang anda selalu benci dan akan mengambil duit untuk itu. Tetapi, mungkin pembeli telah mencari itu dan akan menamakan harga yang lebih tinggi. Saya mempunyai banyak kawan yang mencuba dan mereka tidak akan kembali kepada perkara harga, “katanya.

Atau, gabungkan dua strategi dan letakkan tag harga pada kebanyakan item sementara juga mempunyai jadual dolar. “Anda tidak perlu menandakan semuanya, jadi ia memudahkan,” kata Littlefield. “Dapatkan lebih banyak item di dalam kotak di bawah meja supaya anda boleh menambahnya.”

Barangan bundling bersama-sama juga strategi upsell yang berkesan, kata Littlefield. “Jika anda mempunyai jumlah item tertentu seperti CD, buku, atau DVD, harganya tiga dolar X,” kata Littlefield. “Jika mereka melihat satu yang mereka suka, mereka akan mencari dua lagi untuk pergi bersamanya. Ia bergerak merchandise. “

Jika anda menghampiri jam terakhir jualan dan benar-benar mahu menyingkirkan barang anda, berikan beg pers untuk mengisi $ 5 satu pop. Barang anda akan menjadi lebih cepat dan orang akan berasa seperti mereka mendapat banyak.

8. Buka pada masa-masa nontradisional.

“Anda boleh melakukan tiga kali wang pada hari kerja berbanding hujung minggu kerana bekalan dan permintaan,” kata Hammond. “Terdapat banyak jualan garaj pada hari Sabtu, pers yang tersebar tipis, dan orang akan teragak-agak lagi kerana mereka berfikir, ‘Saya mungkin melihat sesuatu yang saya suka lebih baik di jalan.'”

Juga, buka awal. “Pembeli yang serius keluar awal,” kata Hammond. “Dan buka Jumaat dari 6 hingga 8 pagi untuk mendapatkan pembeli yang sedang dalam perjalanan untuk bekerja atau menurunkan anak-anak mereka di sekolah.”

9.Bina kegilaan.

“Apabila saya membuat jualan saya sendiri, saya fikir tali beludru di kelab,” kata Littlefield. “Saya memasang tali di jalan masuk saya dan tanda yang mengatakan apabila tali itu akan jatuh. Anda mendapat ramai orang yang berkumpul di sana di tali dan membuat kegilaan atas barangan anda dengan membuat mereka melelehkannya selama beberapa minit dan mereka mempunyai persaingan di sebelah kanan dan kiri mereka. Apabila anda menjatuhkan tali, orang benar-benar berlari untuk mendapatkan perkara yang mereka mahu, “katanya.

10.Buat pengalaman ping yang menyeronokkan.

“Buatlah pesta dengan muzik, limau, dan kue,” kata Littlefield. “Jika anda mendapat orang yang bercakap dengan anda dan bercakap mengenai barangan anda, mereka lebih cenderung mahu memberi anda wang mereka. Ia menjadikannya kenangan bahagia untuk orang ramai. “

11.Melindungi barangan anda.

Pastikan pintu anda terkunci, jangan biarkan orang pergi ke rumah anda atau gunakan bilik mandi anda, dan jaga kotak tunai anda. Lebih baik lagi, jangan gunakan kotak tunai dan simpan wang anda di apron alat kain dari kedai perkakasan tempatan, Roth mencadangkan. “Saya pernah mendengar beberapa cerita dari orang-orang yang telah ditipu oleh kumpulan yang menjalankan skim gangguan di mana seseorang mengalihkan perhatian orang yang menjalankan penjualan itu, sementara orang lain membersihkan kotak tunai,” katanya. “Bawa wang anda dengan anda pada setiap masa. Letakkan bil-bil besar di kantong-kantong celana dan bil-bil kecil di kantong apron. “

Ellen Sturm Niz adalah seorang editor dan penulis hidup, keibubapaan, dan bekerja di New York City. Ikuti dia di Twitter, Pinterest, Tumblr, dan Google+.