Tuan rumah pesta hebat! 10 hiasan Cinco de Mayo untuk percutian anda

Cuti Cinco de Mayo memperingati kemenangan tentera Mexico terhadap Perancis di Pertempuran Puebla pada tahun 1862, tetapi ia juga merupakan hari untuk merayakan budaya dan tradisi negara!

Dari hiasan yang berwarna terang, seperti kertas picado, untuk kepingan interaktif yang menyeronokkan, seperti piñatas dan maracas, terdapat banyak idea ketika datang ke hosting pesta bertema atau pesta. Di bawah, lihat 10 projek DIY yang boleh anda lakukan untuk menambah sentuhan perayaan ke rumah anda pada 5 Mei.

Mini piñatas

DIY Cinco de Mayo Decor Ideas
Studio DIY

Kumpulkan kotak-kotak tisu yang kosong dari sekitar rumah (kami tahu anda mempunyai mereka – ia adalah musim alahan selepas semua!) Dan dapatkan kerja di mini piñatas yang menyeronokkan dan perayaan ini. Mereka sangat mudah untuk mencambuk, ditambah mereka dua kali sebagai hiasan parti dan dispenser gula-gula. Lihat tutorial: Studio DIY.

Cincin serbet yang diilhamkan oleh Piñata

DIY Cinco de Mayo Decor Ideas
Hei Ada, Rumah

Sama ada anda mempunyai pesta makan malam duduk untuk merayakan cuti atau hanya mahu menghidangkan makan malam keluarga pada 5 Mei, cincin serbet berwarna cerah ini adalah satu kemestian! Lihat tutorial: Hey There, Home.

Pusat yang kenyal

DIY Cinco de Mayo Decor Ideas
Idea Parti Kara

Jika anda sedang menyiapkan pesta anda sendiri, anda mungkin menggunakan tin chiles, tomato dan lada untuk menyediakan makanan. Ini adalah cara yang baik untuk menggunakan semula yang kosong sebagai hiasan. Isi mereka dengan succulents cantik dan anda akan mempunyai pusat perhatian yang menarik untuk meja anda. Lihat tutorial: Idea Parti Kara.

BERKAITAN: 5 perayaan Cinco de Mayo DIY dari Pinterest

Bahan picado spanduk

DIY Cinco de Mayo Decor Ideas
Lia Griffith

Dapatkan kreatif dan DIY versi anda sendiri seni rakyat Mexico ini. Menggunakan pelbagai warna oren dan kertas berwarna merah jambu, blogger itu menunjukkan bagaimana untuk merancang keindahan ini dengan pisau exacto menggunakan templat. Lihat tutorial: Lia Griffith.

BERKAITAN: 5 kelainan pada margarita klasik untuk Cinco de Mayo

Fiesta wreath

DIY Cinco de Mayo Decor Ideas
Reka bentuk yang diperbaiki

Selamat datang tetamu ke rumah atau pesta anda dengan wreath bertema yang indah ini yang dibuat dengan bunga berani dan reben. Sekiranya anda melihat dengan teliti, anda juga akan melihat idea yang paling kreatif untuk semua – mekar pembungkus cawan berwarna-warni bercampur masuk. Lihat tutorial: Reka Bentuk Penambahbaikan.

Maraka DIY

DIY Cinco de Mayo Decor Ideas
Arsty Momma

Tidak kira berapa umur anda, ada sesuatu yang sangat menyeronokkan dan suka bermain tentang menari dengan maraca. Orang-orang buatan sendiri boleh menjadi projek kraf yang menyeronokkan dengan anak-anak – dan kami tidak akan menilai anda untuk menguji mereka sebaik sahaja mereka selesai. Lihat tutorial: Artsy Momma.

Kaktus kertas

DIY Cinco de Mayo Decor Ideas
The House That Lars Built

Tambah beberapa imejan landskap Mexico kepada pihak anda dengan kaktus kertas yang menarik (atau berbilang). Lihat tutorial: The House That Lars Built.

Kad tempat terinspirasi Piñata

DIY Cinco de Mayo Decor Ideas
Mint

Kad-kad tempat yang menyeronokkan dan berbingkai ini akan menambahkan pop warna ke meja anda. Gunakannya untuk perayaan duduk di mana anda perlu memberi tempat duduk. (Sebagai contoh, apabila anda ingin memastikan anda duduk di sebelah periuk margarita atau, anda tahu, keju yang dicincang.) Lihat tutorial: Mint.

BERKAITAN: 6 mudah hiasan DIY Cinco de Mayo

Bantal taco

DIY Cinco de Mayo Decor Ideas
Ann Le

Bantal mewah ini akan memberikan watak utama kepada pesta taco anda. Bonus: Ia bukan projek yang tidak dijahit, jadi ia sangat mudah untuk disatukan. Lihat tutorial: Ann Le.

Papan tulis Fiesta

DIY Cinco de Mayo Decor Ideas
Little Baby Garvin

Buat pernyataan di dinding anda dengan projek papan kapak ini yang boleh digunakan sebagai pernyataan dinding atau latar belakang untuk foto. Lihat tutorial: Little Baby Garvin.

Disematkan pada Pinterest.