Tidak cukup jam pada hari itu? Petua untuk menjimatkan masa di rumah dan pejabat

Antara keperluan pasangan, keluarga, anak-anak dan diri kita, kita semua dapat merasakan penyebaran yang sangat tipis setiap hari. Tetapi bagaimana jika ada cara untuk membuat 24 jam yang terhad kita semua dalam satu hari pergi sedikit lagi?

Adalah mungkin, pakar produktiviti yang dijanjikan dan pengarang “Saya Tahu Bagaimana Dia Adakah Ia” Laura Vanderkam, yang bercakap kepada HARI hari Isnin sebagai sebahagian daripada siri Save Time TODAY kami.

3 cara untuk menjimatkan masa sekarang di rumah dan pejabat anda

Mei.16.201605:16

Berikut adalah enam tips hebat yang dia cadangkan untuk memanfaatkan waktu kami (terhad) di pejabat dan di rumah – termasuk dua yang akan membantu mendapatkan anak-anak anda dalam perjalanan ke sekolah dalam masa yang singkat.

LEBIH: Elakkan kegilaan pagi! 10 cara untuk menjimatkan masa sebelum anda meninggalkan rumah

1. Menjejaki semua yang anda lakukan selama seminggu.

“Memikirkan di mana masa berlalu, kita boleh mula melihat di mana jam tersebut berada dalam kehidupan kita,” jelasnya. “Apabila kita tahu masa sudah ada, ia menjadi lebih mudah untuk membuat pilihan yang baik mengenainya.”

2. Membuat menyeronokkan pagi untuk kanak-kanak.

Ketika datang untuk mendapatkan anak-anak siap dan keluar pintu di pagi hari, ia mungkin kelihatan seperti perlumbaan yang mustahil. Biarkan anak-anak anda tahu bahawa terdapat ganjaran untuk disediakan awal. “Mereka tahu bahawa jika mereka menamatkan tugas mereka ‘bersiap’, mereka boleh bermain sebelum tiba masanya untuk pergi ke sekolah,” kata Vanderkam.

Mendapatkan kids out the door for school
Menawarkan beberapa waktu bermain selepas anak-anak anda bersedia untuk sekolah boleh menjadi faktor motivasi yang kuat.Shutterstock

3. Mempunyai “pad pelancaran.”

Bagi anda dan keluarga anda, Vanderkam mencadangkan untuk mempunyai bilik atau kawasan di mana segala-galanya disediakan untuk keluar dengan cepat: Kotak, kasut, beg galas, makan tengah hari boleh diaturkan di hadapan waktu.

4. Mengatasi tugas yang paling penting terlebih dahulu.

Memprioritkan bermakna anda boleh mendapatkan batu-batu terbesar yang dilancarkan menuruni bukit dan keluar dari jalan anda. “Mornings adalah masa yang tepat untuk melakukan kerja yang sukar, kerja berfikir,” kata Vanderkam.

5. Melangkah dari media sosial dan e-mel.

Jelas sekali anda perlu berada dalam gelung dengan e-mel kerja, tetapi dengan mematikan pemberitahuan untuk media sosial anda boleh terus fokus. “Kehidupan tidak akan berakhir jika anda keluar dari peti masuk anda selama 45 minit,” kata Vanderkam. “Cobalah memberi diri anda waktu yang tertumpu untuk bekerja dan anda akan mendapati anda membuat kemajuan yang lebih banyak.”

Penjimatan masa tips, do the important emails first thing in the morning
Laura Vanderkam mencadangkan mematikan pemberitahuan dari media sosial, jadi anda boleh terus fokus.HARI INI

LEBIH: Memudahkan kehidupan anda musim gugur ini: Aplikasi dan alat terbaik untuk mendapatkan teratur, menjimatkan masa

6. Tetap mesyuarat bergerak.

Jangan biarkan semua orang mengantuk di bilik persidangan yang terlalu panas; Pertimbangkan mesyuarat berjalan, dia mencadangkan. “Bagi ramai orang, sukar untuk membina senaman dalam kehidupan mereka, jadi ini adalah satu cara untuk memastikan anda mendapat lebih banyak aktiviti.”

Sekarang bahawa anda telah menyimpan semua masa tambahan, anda akan mempunyai soalan baru untuk bertanya kepada diri sendiri: Apa yang akan anda belanjakan?

Ikut Randee Dawn di Twitter.