Rumah Eddie Murphy yang gila mewah untuk dijual – lihat di dalamnya!

Jika anda telah mencari rumah dengan arcade dan garaj yang sesuai sembilan kereta, ini adalah tempat untuk anda!

Rumah lelaki Eddie Murphy yang lucu di Granite Bay, California, kini sedang dalam pasaran. Tetapi jika anda mahu hidup seperti bintang “Coming to America”, ia akan dikenakan bayaran sebanyak $ 10 juta.

Eddie Murphy house for sale
Anda boleh tinggal di kawasan bekas Eddie Murphy.Kyle Medeiros / Courtesy Nick Sadek dari Realty Antarabangsa Sotheby

Rumah utama seluas 12,600 kaki persegi adalah besar dan mewah, dan ia adalah apa yang anda harapkan untuk gaya hidup orang kaya dan terkenal.

Dengan pemandangan pegunungan Sierra Nevada yang tidak terputus dan pemandangan langit Sacramento, harta palatial mempunyai gaya luaran kontemporari, gaya Mediterranean dan beberapa hiasan dalaman yang menyeronokkan dan funky – semuanya termasuk dalam rumah.

Eddie Murphy house for sale
Sekarang ini adalah ruang tamu rasmi!Jon Kirkpatrick / Courtesy Nick Sadek daripada Realty Antarabangsa Sotheby

Ruang tamu yang besar mempunyai tangga ganda dan siling dua tingkat dengan dinding tingkap yang mempunyai pandangan sejuta dolar.

Satu $ 85 juta ‘keajaiban kaca’ di Malibu dan rumah lain yang kaya raya

Mei.21.201803:51

Di dapur, kaunter granit melengkung menyediakan tempat untuk memasak dan makan, sambil melihat keluar ke pokok-pokok sawit yang cantik dan lanskap di belakang rumah anda. Terdapat juga sebuah pulau, pantri butler dan kawasan sarapan berdekatan.

Eddie Murphy house for sale
Dapur dengan pemandangan!Jon Kirkpatrick / Courtesy Nick Sadek daripada Realty Antarabangsa Sotheby

Ruang tamu terbuka terletak betul-betul di sebelah dapur, menyediakan tempat untuk duduk di sofa dengan keluarga semasa anda menonton TV atau bermain permainan papan.

Eddie Murphy house for sale
Ruang tamu terbuka ke dapur supaya anda boleh bergaul sebagai keluarga semasa anda memasak.Kyle Medeiros / Courtesy Nick Sadek dari Realty Antarabangsa Sotheby

Tetapi jika anda berasa lebih mewah, anda boleh melakukan kedua-dua aktiviti tersebut di kawasan hiburan rumah yang mempunyai teater filem dan arked. Ruang juga mempunyai bar kecil, menjadikannya hebat untuk pihak-pihak.

Eddie Murphy house for sale
Teater filem ini adalah permainan yang sempurna untuk menonton klasik Eddie MurphyKyle Medeiros / Courtesy Nick Sadek dari Realty Antarabangsa Sotheby
Eddie Murphy house for sale
Semak arked!Kyle Medeiros / Courtesy Nick Sadek dari Realty Antarabangsa Sotheby

Rumah ini mempunyai 10 bilik tidur suite dan 14 bilik mandi.

Di bilik tidur induk, anda akan mendapati permaidani shag dan beberapa langkah menuju ke katil. Terdapat satu lagi pemandangan hebat dari tingkap dan perapian untuk berseronok pada malam sejuk.

Eddie Murphy house for sale
Bilik tidur utama mempunyai pemandangan hebat.Kyle Medeiros / Courtesy Nick Sadek dari Realty Antarabangsa Sotheby

Dan, ya, bilik mandi utama pada asasnya cukup besar untuk tinggal di.

Eddie Murphy house for sale
Ini adalah salah satu bilik mandi terbesar yang pernah kita lihat.Kyle Medeiros / Courtesy Nick Sadek dari Realty Antarabangsa Sotheby

Ciri-ciri lain di dalam rumah termasuk rumah tetamu 5,200 kaki persegi, sebuah gelanggang 1,200 kaki persegi, gim komersial, sebuah gelanggang tenis dan bola keranjang dan, tentu saja, sebuah kolam renang yang berkilauan.

Eddie Murphy house for sale
Tidak perlu menyertai gym dengan ini di rumah anda.KYLE MEDEIROS / Courtesy Nick Sadek daripada Realty Antarabangsa Sotheby
Eddie Murphy house for sale
Semua orang akan mahu datang ke pesta musim panas anda.Hormatnya Nick Sadek dari Realty Antarabangsa Sotheby

Lihat lebih banyak foto ladang besar ini di penyenaraian dari Nick Sadek daripada Realty Antarabangsa Sotheby.