Rahsia memakai selimut dan lebih banyak helah rumah

Adakah meletakkan selimut anda pada selimut menjadikan darah anda mendidih? Adakah anda selalu mengamalkan salad? Adakah anda mengalami pemotongan selepas dipotong selepas memotong keju keju? Semuanya berhenti sekarang!  

Sarah Humphreys majalah Real Simple dihentikan oleh Studio 1A untuk berkongsi petua dan cara untuk menangani beberapa tugas yang menjengkelkan.

Bagaimana dengan mudah memakai selimut: Letakkannya seperti burrito!

30.30.201503:04

Burrito roll

Menyimpan penghibur kembali di selimut selimut selepas mencuci peralatan tidur adalah salah satu momen yang lebih mengecewakan, tetapi tidak perlu apabila anda mengikuti langkah berikut:

1. Hidupkan penutup duvet di dalamnya. Letakkan di atas katil anda dengan pembukaan penutup menghadapi dari tempat anda berdiri.

2. Letakkan selimut anda di bahagian atas selimut. Pastikan semua penjuru diselaraskan. Jika anda mempunyai ikatan sudut, ikatlah bersama-sama.

3. Berdiri bertentangan dengan pembukaan. Mula melancarkan penghibur dan selimut bersama seperti burrito.

4. Sekali segalanya digulung, ambil satu hujung roll dan, dengan menggunakan penutup penutup selimut, barang roll roller di dalam, sama dengan beg sandwic.

5. Butang atau zip penutup duvet tertutup. Posisi burrito / roll di atas katil supaya penutupannya selari dengan bahagian bawah katil.

6. Mulakan pembukaan dan anda sudah selesai!

Shake ia dimatikan

Penggoda koktel tidak hanya membantu apabila anda memerlukan minuman. Mereka juga boleh digunakan untuk pelbagai tugas lain, termasuk memercikkan toast Perancis, kue dan merawat lain dengan gula tepung. Cukup masukkan gula tepung dalam shaker dan gunakannya sebagai duster.

Satu lagi tugas shaker koktel yang berguna: Masukkan bawang putih yang tidak disedut di dalam shaker itu dan goncangkannya selama 20 saat. Para ular akan keluar tanpa ular!

Spin jauh

Spinners salad boleh melakukan lebih daripada sekadar mengeluarkan air dari selada anda. Berikut adalah dua cara lain yang anda boleh meletakkan pemutar itu untuk digunakan:

  • Sekiranya anda mempunyai lebih banyak salad, letakkan salad di pemutar, putar beberapa kali dan berpakaian akan keluar.
  • Keluarkan air yang berlebihan daripada baju sejuk selepas mencuci dengan memberi mereka putaran, kemudian meletakkannya rata untuk dicoba.

Cat perlindungan

Kali seterusnya anda perlu cat dinding, pastikan anda mempunyai cawan smoothie dengan penutup kubahnya berdekatan untuk digunakan sebagai dulang cat. Berus akan dapat berdiri sendiri di dalam cawan.

Mengupas keju

Elakkan kehilangan jari apabila memotong keju keras. Sebaliknya, ambil alat pengupas sayuran. Hanya slaid peeler ke atas keju dan anda akan mempunyai kepingan sempurna.