Pokok Krismas ‘Harry Potter’ ini spellbinding – lihatlah!

Ketika datang ke tema yang hebat untuk pokok-pokok bercuti, Kathryn Burnett dari Seaham, England, mungkin telah memenangi 2016. Lebih dari 117,000 orang telah berkongsi gambar pokok Krismas bertemakan Harry Potter di Facebook, dan bahkan mendapat persetujuan kerahasiaan Twitter (aka , “seperti”) daripada satu dan hanya JK Rowling.

Harry Potter-themed Christmas tree
Kathryn Burnett

Perhiasan yang diilhamkan dari buku-buku dan filem menghiasi pokok itu. Lolipop dari Honeydukes, cermin mata Harry dan Golden Snitch adalah antara perhiasan dan hiasan yang terletak di antara cawangan pain.

Harry Potter-themed Christmas tree
Kathryn Burnett
Harry Potter-themed Christmas tree
Kathryn Burnett

BERKAITAN: Ibu bapa mencipta semaian bertemakan Harry Potter yang ajaib

Tema ini juga tumpah ke lantai dengan perkara-perkara seperti bagasi, tongkat, Hedwig burung hantu salji dan selendang di sekitar pangkalan.
Harry Potter-themed Christmas tree
Kathryn Burnett

BERKAITAN: Pengarang cat halaman pertama ‘Harry Potter’ di dinding – dan ia menakjubkan

Dan salah satu bahagian terbaik tentang pokok itu? The Sorting Hat – topi terpesona yang menyusun pelajar ke rumah Hogwarts – yang menggantikan bintang Natal tradisional di bahagian atas pokok. Lihatlah dengan teliti dan anda akan melihat Cornish Pixie menarik topi, yang Burnett mengakui kepada BuzzFeed adalah hiasan kegemarannya.

Di sebalik pokok itu, terdapat riben berwarna dan ribut berwarna yang mewakili setiap rumah Hogwarts, walaupun Burnett mengatakan dia adalah seorang bangsawan Slytherin.

Harry Potter-themed Christmas tree
Kathryn Burnett

BERKAITAN: Expecto Patronum! Peminat ‘Harry Potter’ sekarang boleh menemui Patronus mereka sendiri

Menurut wawancara beliau dengan BuzzFeed, ia mengambil masa kira-kira lapan jam untuk menghias pokok itu. “Saya mempunyai koleksi semua benda Harry Potter dan saya duduk satu hari memikirkan ia memalukan saya menyimpannya dalam kotak di dalam almari,” katanya. “Kemudian saya fikir, ‘Bukankah menyenangkan untuk mempunyai pokok bertema HP?'”

Orang asing mengoceh tentang pokok itu di album Facebooknya, dan Burnett berkata dia tidak benar-benar mengharapkan respon yang diterima.

“Kepada saya itu hanya pokok kecil saya dan dipaparkan dengan segala yang saya sayangi,” katanya. Dan ternyata, banyak orang lain berkongsi cinta yang sama.

Lihat perkahwinan bertemakan ‘Harry Potter’ pasangan ini

Mei.09.201600:40