Perhatikan: Mempunyai ruang tamu seperti Olivia Pope pada ‘Skandal’

Ketika kami terakhir melihat Olivia Pope, dia berada di atas kapal terbang menuju bahagian-bahagian yang tidak diketahui, tetapi kami berharap dia kembali ke Washington D.C dalam musim empat premi malam Khamis sehingga kami dapat melihat lebih banyak apartmen cantiknya. Kami terutamanya mengingini ruang tamu, di mana dia duduk di atas sofa dengan gelas wain (sangat) yang murah hati selepas hari yang sukar menjadi pembikin extraordinaire – dan perempuan simpanan presiden.

Beruntung bagi kami dan Gladiators yang lain di luar sana, pereka set dan pengeluaran “Skandal” – pereka produksi Corey Kaplan, set dekorator Barbara Cassel dan pembantu pengeluaran Sandie Bailey – berkongsi bahagian dalamnya mengenai bagaimana mereka merancang ruang untuk Liv jadi kita boleh mencipta semula di rumah kita sendiri.

Suasana itu

Kunci kepada ruang itu adalah mengenai keselesaan, kata Kaplan, “tempat di mana anda boleh mengambil kasut anda dan berasa selamat. Kami tidak mahu apartmen itu menjadi besar, jadi Olivia boleh memasuki ruangannya. “

SCANDAL - Production set (ABC/Danny Feld)
Danny Feld / Hari ini

Kepompong yang selesa ini dicapai oleh palet warna neutral. Dinding ruang tamu dicat dengan Nantucket Gray Benjamin Moore, manakala sofa, dua kerusi dan bangku kerangka di pelbagai warna putih dan gading untuk meniru almari pakaian Olivia. 

Sofa selesa Olivia adalah sekeping adat dari perabot rumah Cisco Home, The Beaumont, tetapi jika menanggalkan adunan untuk perabot adat tidak dalam bajet anda, anda boleh melihat dengan Sofa Talbot Premier di Vanilla dari La-Z-Boy.

“Jangan terlalu banyak berfikir apabila anda untuk sofa anda,” Kaplan. “Gunakan usus anda. Fikirkan mudah, aksesori akan memanjakan bilik – bantal, selimut, lampu berdiri. ”

Unsur seni bina

Senibina seni yang menakjubkan ini didasarkan pada pangsapuri El Royale yang glamor di Los Angeles, sebuah bangunan bergaya rococo yang menetapkan standard untuk keanggunan seni bina Hollywood dan prestij. Para pereka memilih tempat itu kerana ia klasik, bergaya, cantik dan elegan – semua kata yang juga menggambarkan Olivia Pope.  

SCANDAL - Production set (ABC/Danny Feld)
Danny Feld / Hari ini

Dapatkan penampilan dengan menambah unsur-unsur seni bina yang sama di rumah anda – pintu melengkung, campuran kayu dan butiran plaster. Pereka set menyarankan mencadangkan Peremajaan, Perkakasan Crown City dan jaring keselamatan vintage untuk corbels yang diukir dan elemen lain untuk membawa perasaan yang sama. 

Pops of color

Bersantai nyanyian aksen Olivia, sambil menambah minat tanpa meredakan getaran yang mengasyikkan.

SCANDAL - Production set (ABC/Danny Feld)
Danny Feld / Hari ini

Corak halus dalam tirai dan permaidani menambah sedikit warna ke dalam bilik, seperti halnya bantal bantal khusus. 

Anda boleh melihat kerusi kayu teal dengan Kerusi Stratford di Queens Velvet Teal dari Ballard Designs dan menambah sedikit warna dengan bantal aksen Dakotah dari Wayfair atau dalam Bantal Coklat Sutera Solid Pepejal di kolam cahaya dari West Elm.

Jadual-jadual

Penonton Avid “Skandal” mungkin menyedari bahawa beberapa item ruang tamu telah berubah sedikit apabila pertunjukan itu difilemkan di lokasi pada musim pertama dan berpindah ke set pada musim dua. Salah satu perkara itu ialah meja kopi. Pereka memerlukan sekeping yang lebih besar yang dapat menampung gaya hidup Pope, yang sering termasuk mangkuk popcorn dan segelas wain. 

Dapatkan paparan meja kopi dengan memberikan cat emas matte ke Meja Kopi Andrews dari Ballard Designs. Hanya jangan lupa untuk menambah mangkuk popcorn dan sebotol besar wain di atas.

Para pereka “Skandal” membeli jadual sampingan dari Bassman Blaine di LA Mart, tetapi anda boleh melihat rupa yang sama dengan Jadual Willow Accent di Pottery Barn. Di atas mereka dengan Safavieh Amy Lamp Table Lamps dari Walmart untuk meniru yang Liv mempunyai dari Pusat Antik Pasadena.

Seni dan aksesori

Walaupun pemandangan keseluruhan apartmen Olivia adalah bersih dan mudah, aksesori dan alat-alat peribadi yang dipahat dengan teliti memandangkan ruang sementara lukisan-lukisan abstrak dalam warna yang disenyapkan, seperti “Pokok Orange” oleh artis Nancy Crawford, menghiasi dinding.

SCANDAL - Production set (ABC/Danny Feld)
Danny Feld / Hari ini

Buku-buku, bunga, dan objek-objek kecil lain digunakan untuk meninggikan penampilan Paus sebagai wanita yang canggih dan terkenal. 

Dapatkan paparan dengan memaparkan perhiasan dan gambar kecil yang dikumpulkan di atas meja dan rak buku, atau palsu mementos dunia-trotter dengan item hiasan seperti Set Bookend Buddha dari Import Import 1 atau Vas Tracery dari Birch Lane.

Ellen Sturm Niz adalah seorang editor dan penulis hidup, keibubapaan, dan bekerja di New York City. Ikut dia Twitter, Pinterest, Tumblr, dan Google+.