Nostalgia waspada! Anda boleh membeli CorningWare biru dan putih lagi

Kemungkinannya, hidangan kaserol nenek anda mempunyai reka bentuk bunga bunga biru dan putih yang klasik dan melihatnya sekali lagi membawa beberapa kenangan hangat (dan lazat!).

Sekarang, anda boleh memiliki set anda sendiri – tanpa perlu mendapatkan tawaran perang tawaran di eBay.

CorningWare merayakan ulang tahun ke-60nya dengan membawa semula reka bentuk nostalgia yang dipanggil “Cornflower Blue,” yang merupakan lambang tahun 1950-an lewat tahun 1980-an. Ia kini boleh didapati lagi dalam segala-galanya dari hidangan klasik kaserol kepada ramekin, alat servis dan juga mangkuk pencampuran.

Sebagai tambahan kepada hidangan CorningWare, corak ini juga dikeluarkan pada barang-barang Corelle, Pyrex dan Chicago Cutlery, yang bermaksud alat makan, cawan pengukur kaca dan bahkan pisau boleh mempamerkan reka bentuk manis.

Di bawah, lihat beberapa kegemaran kami dari koleksi ulang tahun:

CorningWare 60th Anniversary 6-Piece Baking Dish Set, $ 50, Bath Bed & Beyond

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

CorningWare 60th Anniversary Six-Piece Baking Dish Set

$ 50Bed Bath & Beyond

Set klasik ini dilengkapi dengan tiga hidangan pembakar – 20 auns, 1.5 liter dan 2.5 liter – masing-masing dengan penutup plastik plastik sendiri. Mereka diperbuat daripada stoneware tahan lama, tetapi bahagian yang terbaik? Mereka selamat untuk microwave, peti sejuk, peti sejuk dan mesin basuh pinggan mangkuk. Adakah seseorang mengatakan sisa makanan?

CorningWare 60th Anniversary 20 oz. Makan Mug dengan Tudung, $ 15, Bed Bed & Beyond

CorningWare 60th Meal Mug dengan Tudung

$ 15Bed Bath & Beyond

Anda boleh meletakkan segala-galanya dari sup ke koktail udang dalam cawan 20-ons yang menarik ini yang dilengkapi dengan penutup storan plastik tanpa BPA.

CorningWare 60th Anniversary 9-Inch Pie Plate, $ 15, Bath Bed & Beyond

CorningWare 60th Anniversary 9-Inch Pie Plate

$ 15Bed Bath & Beyond

Mendapat resipi pai epal kegemaran nenek anda? Ia akan sesuai dengan sempurna di dalam plat pai 9-inci manis yang dihiasi dengan reka bentuk bunga jagung.

CorningWare 60th Anniversary Cornflower 4 Piece Mengukur Set Bowl, $ 25, Bed Bath & Beyond

CorningWare 60th Anniversary Empat Piece Mengukur Set Bowl

$ 13Bed Bath & Beyond

Set ini, yang akan menjadi hebat sebagai hadiah perkahwinan atau rumah tangga, mempunyai mangkuk berukuran 1 cawan, 1/2 cawan, 1/3 cawan dan 1/4 cawan.

Corelle Livingware Cornflower 16-Piece Dinnerware Set, $ 32, Walmart

Set makan malam Corco Livingware Cornflower 16-Piece

$ 32Walmart

Pesta makan malam, sesiapa sahaja? Set cantik ini termasuk penetapan tempat untuk empat, masing-masing dengan plat 10-1 / 4 inci, plat 6-3 / 4 inci, mangkuk 18-ounce dan 11 ounce stoneware mug.

Pyrex Cornflower 2 Piala Mengukur Piala, $ 15, Amazon

Cawan Piala Ulang Tahun Dua Puluh Pyrex

$ 15Amazon

Ukur bahan-bahan anda dengan gaya dengan cawan gelas kaca bergaya ini yang menampilkan reka bentuk bunga jagung biru dan tanda ukuran yang mudah dibaca.

Chicago Cutlery 60th Anniversary Cornflower 3-pc Value Pack Knife Set, $ 13, Walmart

Chicago Cutlery Cornflower Graphic Three-Piece Knife Set

$ 21Walmart

Siapa kata pisau mesti jelas? Berikut adalah reka bentuk rekaan yang menyeronokkan yang dibuat dengan salutan tidak lekat berwarna. Set ini termasuk pisau chef 8-inci, pisau utiliti 5 inci dan pisau 3-1 / 2-inch paring. Semua bilah keluli tahan karat karbon tinggi dan dilengkapi dengan pemegang genggaman lembut.

Martha Stewart menunjukkan bagaimana untuk mendapatkan dapur anda

10 Januari04:53