Mainan Polly Pocket lama anda boleh beratus-ratus dolar

Ingat kegilaan Polly Pocket pada tahun 90-an?

Anak patungnya kecil (kurang dari inci tinggi), jadi mereka adalah ukuran yang sempurna untuk tangan kecil untuk dipegang dan datang dengan rumah mereka yang lucu dan mudah alih. Apa yang tidak perlu dicintai?

Walaupun mereka mungkin kecil, mainan itu kini boleh mengambil duit besar dalam talian. Tidak semua mainan Polly Pocket lama berharga, tetapi set tertentu boleh dijual selama beratus-ratus dolar di eBay dan laman web lain.

Sebagai contoh, set bertema hari jadi ini baru-baru ini dijual di eBay untuk $ 299.

Polly Pocket Partytime Birthday
Ebay

Polly Pockets vintaj yang paling berharga dikeluarkan antara tahun 1989 dan 1998, ketika syarikat Bluebird syarikat British masih memiliki jenama itu. Bluebird mencipta lebih daripada 350 set Polly Pocket, termasuk kotej, taman hiburan dan istana untuk Polly dan rakan-rakan plastiknya yang kecil.

The Magical Mansion set (yang kita sendiri boleh mengesahkan adalah yang paling sejuk … ia mempunyai lantai tarian berputar dan bumbung menyala!) Baru-baru ini dijual di eBay untuk $ 90.

Polly Pocket Magical Mansion
Ebay

Mattel memperolehi Mainan Bluebird pada tahun 1998 dan secara dramatik merombak rupa anak patung, meningkatkan saiznya dan memberi mereka pakaian dan aksesori yang boleh tanggal. Singkatnya, mereka tidak menyerupai Polly Pockets asal. Itulah sebabnya pengumpul biasanya mencari asal dari zaman pra-Mattel.

Satu lagi aspek yang perlu dicari adalah jika mainan masih dalam pembungkusan asal; mereka kelihatan mengambil harga terbaik di eBay. Seting cahaya Fairy Light Wonderland ini dijual di eBay untuk $ 455.

Polly Pocket Fairy Wonderland
Ebay

Dan permainan kompak ini di dalam peti asalnya baru-baru ini dijual di eBay seharga $ 305.

Polly Pocket Hair Compact Playset
Ebay

Jika anda mencari wang tunai di Polly Pockets lama anda (atau jika anda mahu menambah koleksi anda), eBay menawarkan panduan pemungut Polly Pocket talian yang berguna.

Set yang mempunyai semua anak patung dan aksesori aslinya adalah, tidak menghairankan, lebih berharga daripada orang yang hilang keping, menurut eBay, jadi lihat jika anda boleh menampung semua komponen plastik kecil sebelum meletakkan set di pasaran.

Selain itu, kes-kes yang tidak bersengketa, tidak retak dan mempunyai engsel kerja memerintahkan harga terbaik. Jika Polly Pocket lama anda berada dalam keadaan yang baik, perhatikan perkara ini dalam senarai anda.

Istana yang melenting ini ditetapkan dalam keadaan pudina dengan anak patung asal baru-baru ini dijual dengan harga $ 145 di eBay.

Polly Pocket Bouncy Castle
eBay

Bagaimana anda mengetahui apa yang perlu dikenakan untuk Polly Pockets anda? eBay mengesyorkan untuk menyemak jualan yang telah lengkap mengenai model yang anda jual, untuk mendapatkan idea mengenai nilai pasaran semasa. Orang boleh meletakkan apa-apa harga yang keterlaluan yang mereka kehendaki pada mainan, tetapi memeriksa jumlah jualan yang sebenarnya akan memberi anda gambaran yang lebih baik tentang apa yang anda realistikan mengenakan.

Temui budak lelaki berusia 6 tahun yang membuat $ 11 juta meninjau mainan di YouTube

Dis.13.201702:33

Jika anda mempunyai banyak Polly Pockets lama, anda juga boleh cuba menjualnya dengan banyaknya. Sebanyak 69 set dijual pada harga $ 895 di eBay pada bulan November. Itu hanya kira-kira $ 13 satu set, tetapi ia benar-benar menambah apabila anda menjualnya sebagai satu kumpulan.

Walaupun anda tidak mempunyai banyak set untuk menjual, terdapat pasaran bagi anak patung individu di eBay. Kebanyakan anak patung plastik yang kami lihat baru-baru ini telah mengambil antara $ 5 dan $ 8. Yang baru-baru ini dijual dengan harga $ 7.50.

Polly Pocket
Ebay

Sekali lagi, ia tidak kelihatan seperti banyak, tetapi jika anda mempunyai sekumpulan anak patung Polly Pocket yang tergelincir, anda boleh mengubahnya menjadi sedikit perubahan yang bagus.

Bottom line, mereka Polly Pockets di ruangan bawah tanah anda mungkin tidak akan membayar pinjaman pelajar anda – dan untuk setiap set yang dijual untuk $ 300, nampaknya berpuluh-puluh set yang hanya mengambil $ 10 atau $ 20. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai keadaan yang betul dalam keadaan yang baik, anda boleh menyusun poket anda dengan sedikit wang tambahan.

Sekali lagi, jika anda merasakan nostalgia dan mahu menggantungnya – dalam semua kemuliaan ’90-an yang kecil’ – itu juga!