Lihat ruang bawah gelap ini berubah menjadi bilik keluarga yang terang untuk hanya $ 1,000

Mempunyai ruang bawah tanah yang gelap dan lapuk di rumah anda? Selepas melihat makeover bajet ini, anda mungkin mendapat inspirasi yang anda perlukan untuk akhirnya mengatasinya.

Pereka dalaman Michelle Gage dan suaminya Alex sepenuhnya mengubah ruang bawah tanah di rumah mereka di Havertown, Pennsylvania, menjadikannya bilik keluarga yang cantik dan terang.

Basement makeover
Sebelum: Ruang bawah tanah telah lapuk dengan panel kayu gelap dan jubin merah hodoh.Baiklah oleh Michelle Gage

Gage memberitahu HARI INI bahawa dia mahu ruangan itu kelihatan seperti bilik perpustakaan. Untuk melakukan itu, mereka merobek beberapa panel dan memasang rak buku adat untuk memegang televisyen dan hiasan lain, memberikan ruang tumpuan yang sangat menarik.

“Kami menghabiskan separuh belanjawan untuk mewujudkan unit rak adat dan separuh lagi pada cat dan lantai,” katanya.

Basement makeover
Selepas: Rak buku yang dibina khas memberi ruang kepada perpustakaan untuk menggembirakan pasangan itu.Kyle Lahir

Bagi cat itu, mereka memilih warna putih yang “mencerahkan dinding,” tambah Gage. Bagi lantai asal, mereka tahu mereka perlu menghilangkan jubin merah yang dahsyat itu. Walau bagaimanapun, itu sendiri membuktikan satu cabaran besar bagi pasangan itu.

Sejak ruang mempunyai jubin asbes, yang berbahaya untuk menarik, mereka tidak dapat merobek lantai. “Jadi kami dapat mencari penyelesaian untuk sesuatu yang boleh kami letakkan di atas,” jelasnya.

Lantai kayu-kayu kelihatan sama seperti gaya kayu yang sebenar tetapi ia terputus di atas lantai asal. “Ia kelihatan hebat dan bekerja dalam bajet kami.”

Basement makeover
Lantai kayu palsu menggantikan jubin merah usang.Kyle Lahir

Mereka membuat keputusan untuk menyimpan sesuatu dari persediaan terdahulu: rasuk overhed gelap, yang dikatakan oleh Gage memberi watak bilik.

Jumlah belanjawan untuk makeover bilik DIY adalah $ 1,000, tidak termasuk perabot atau aksesori.

Basement makeover
Aksesori yang diurus dengan teliti meninggalkan unit rak yang kelihatan penuh, tetapi tidak terlalu berantakan.Kyle Lahir

Untuk pergi dengan inspirasi bilik perpustakaan mereka, mereka pergi dengan keratan beludru hijau yang kaya yang benar-benar memacu melihat ke rumah.

Gagah Gage untuk menjaga makeover mudah? “Kami tidak cuba membuat bilik terlalu banyak,” katanya. “Ia adalah satu-satunya ruang TV dan kami membiarkannya. Kami tidak cuba menjadikannya bilik TV / pejabat / bilik tetamu. “

Lihat lebih banyak reka bentuk Gage di laman webnya michellegage.co.