Lihat di dalam rumah yang mengilhami ‘Pet Sematari’ Stephen King

Sekiranya falsafah anda adalah, “Rumah adalah tempat kengerian,” maka bilik tidur empat di Orrington, Maine ini sesuai untuk anda.

Ia adalah rumah yang mengilhami “Raja Pet Sematari” yang sangat menakutkan oleh Stephen King dan kini di pasaran dengan harga $ 255,000.

Binatang Semetary house
Zillow

Mengikut laman web King, dia menyewa rumah pada tahun 1979 apabila dia datang dengan idea untuk novel yang kemudiannya disesuaikan dengan filem.

Stephen King menanya Tuhan, iman dalam ‘Kebangkitan’

Nov.11.201404:03

Rumah itu “bersempadan dengan laluan trak utama yang sering mendakwa kehidupan anjing dan kucing,” kata laman web itu. “Di dalam hutan di belakang rumahnya, kanak-kanak tempatan telah mencipta tanah perkuburan haiwan yang tidak formal.” Selepas kucing anak perempuannya dibunuh oleh sebuah trak berlalu, dia mengebumikannya di tanah perkuburan haiwan kesayangan dan tiga hari kemudian datang dengan idea yang menyeramkan sekarang- buku terkenal.

Binatang Semetary house
Zillow

Dibina 113 tahun yang lalu, penari bersejarah itu terletak di tiga ekar tanah dan mempunyai dua tingkat dengan lantai kayu, dua pendiang dan cat baru.

Dapur negara, yang boleh menggunakan sedikit kemas kini, mempunyai pantri pelayan, kabinet putih dan dapur kayu.

Binatang Semetary house
Zillow

Banyak bilik, termasuk ruang makan dan ruang tamu yang formal, berkilat dengan sinar matahari kerana dinding tingkap mereka.

Binatang Semetary house
Zillow

Di tingkat atas – melalui tangga klasik – anda akan menemui bilik tidur utama dengan mandi en-suite. Terdapat juga bilik bonus lantai kedua di atas garaj dengan kemasukan berasingan yang boleh ditukarkan menjadi sebuah apartmen kecil atau ruang kerja.

Binatang Semetary house
Zillow

Halaman belakang yang besar boleh ditubuhkan untuk taman, taman permainan, dan sebagainya. Walaupun anda mungkin tidak mahu meletakkan haiwan peliharaan anda untuk berehat di sana, anda tahu, hanya keluar dari hati-hati.

Binatang Semetary house
Zillow

Lihat lebih banyak gambar rumah di Zillow.