Lihat di dalam rumah mewah di mana Bob Hope mengangkat keluarganya

Rumah ini pasti mempunyai banyak cerita untuk diberitahu.

Legenda hiburan harta keluarga Bob Hope di Toluca Lake, California, telah menyaksikan bahagian selebritinya, termasuk jiran Bing Crosby dan Frank Sinatra. Ia juga di mana pelawak ikonik menghabiskan hari terakhir sebelum kematiannya pada tahun 2003.

Bob Hope family estate
Ladang keluarga Bob Hope di Toluca Lake, CaliforniaErik Grammer & EGP Imaging / Shooting LA, ihsan Pacific Union International

Dan kini, rumah 14,000 kaki persegi, yang Harapan berkongsi dengan isterinya Dolores (yang meninggal dunia pada tahun 2011) dan anak-anak mereka, mempunyai pemilik baru yang merancang untuk memelihara dan memulihkan harta yang terkenal.

Ahli perniagaan Ron Burkle membeli rumah itu dengan harga $ 15 juta, menambah koleksi harta Bob Hope (dia juga membeli harta pusaka Palm Springs yang direka bentuk unik).

Estet Tasik Toluca dibina pada tahun 1939 dan mempunyai lapan bilik tidur dan lapan bilik mandi, yang terletak di atas 5.2 ekar persendirian.

Di ruang tamu, perapian batu yang indah memberikan daya tarikan yang cukup. Kita boleh bayangkan pihak berkuasa bintang yang dihoskan di sini.

Bob Hope family estate
Ruang tamuErik Grammer & EGP Imaging / Shooting LA, ihsan Pacific Union International

Dapur biru mempunyai sebuah pulau besar di tengah bersama dengan banyak ruang kabinet. Terdapat juga sudut sarapan bersebelahan dengan tingkap besar yang kelihatan seperti tempat yang sesuai untuk mengejar keluarga sebelum hari yang sibuk.

Bob Hope family estate
Walaupun warna biru, dapur ini terasa ceria.Erik Grammer & EGP Imaging / Shooting LA, ihsan Pacific Union International

Satu den selesa dengan rak buku dan perapian tersendiri seolah-olah ia akan menjadi tempat yang bagus untuk berpelukan dengan salah satu daripada banyak buku pelawak yang diterbitkan.

Bob Hope family estate
Perpustakaan yang kita boleh tinggal sepanjang hariErik Grammer & EGP Imaging / Shooting LA, ihsan Pacific Union International

Di luar, terdapat banyak udara segar, landskap yang indah (dengan taman rasmi untuk boot) dan aktiviti yang menyeronokkan, termasuk padang golf tiga lubang, meletakkan hijau dan kolam renang.

Bob Hope family estate
Estet ini mempunyai kolam renang luaran dan kolam renang dalaman.Erik Grammer & EGP Imaging / Shooting LA, ihsan Pacific Union International

Jurucakap Craig Strong, pengarah eksekutif bahagian estet di Pacific Union International (yang mewakili kedua-dua pembeli dan penjual dalam perjanjian itu) berkata bahawa beberapa pemaju berminat dengan estet dan mudah dijual dengan lebih banyak, tetapi penting untuk anak perempuan pasangan, Linda, bahawa rumah itu akan dipelihara.

Bilik cerut ceria, biara yang ditukar: Rumah yang kaya raya

Apr.05.201803:41

Selaras dengan kehendak Dolores Hope, semua hasil daripada jualan akan pergi ke Yayasan Bob & Dolores Hope.