Lihat di dalam ruang kontemporari bergaya ini yang diperbuat daripada bekas perkapalan logam

Pada pandangan pertama, anda mungkin tidak pernah menganggap bahawa struktur rumah kontemporari yang indah ini adalah sekali dua bekas penyimpanan industri yang digunakan untuk menghantar barang ke Pelabuhan Savannah di Georgia. Anda mungkin tidak menyedari bahawa kebanyakan ciri pedalaman tidak datang dari kedai reka bentuk rumah mewah tetapi sebaliknya bahan penyelamat diselamatkan tepat sebelum mereka memukul sampah.

Container Home Studio & Guest House, Savannah, Ga
Container Home Studio & Guest House, Savannah, GaSCAD, Kolej Seni & Reka bentuk Savannah

Tetapi bangunan 970 kaki persegi ini membuktikan bahawa kehidupan mewah tidak perlu menanggung kekayaan. Ia direka oleh artis Julio Garcia dari Projek Harga Jalan, sebuah studio fabrikasi yang berpusat di Miami.

Pernah menganggap hidup dalam bekas perkapalan? Ia taklah teruk sangat! (nampaknya)

Jan.24.201602:47

“Ketika saya di kolej, saya melihat projek-projek seperti ini di Eropah dan sentiasa tertarik,” katanya kepada Home TODAY. “Apabila kita perlu membuat ruang kreatif untuk syarikat kami di Savannah, saya menolak idea ini.”

BERKAITAN: Ya, rumah yang luas ini terbuat dari bekas perkapalan! Lihat di dalam

Container Home Studio & Guest House, Savannah Ga
Tempat duduk di Rumah Container di Savannah, Ga.Dylan Wilson / SCAD, Kolej Seni & Reka bentuk Savannah

Selepas kira-kira enam bulan penyelidikan, Garcia dan pasukan pereka mula mengembangkannya. Mereka dapat memperoleh dua bekas penghantaran dari seseorang yang bekerja di pelabuhan. Beliau berkata salah satu daripada cabaran terbesar keseluruhan projek ialah mencari cara untuk mendapatkan bekas besar-besaran di tapak ini – sebuah kawasan tanah yang dilindungi pokok – tanpa melukai landskap. Penyampaian dan penempatan berakhir dengan mengambil masa dua minggu kerana manuver berhati-hati.

Disematkan pada Pinterest.

Bahagian luar bekas dibiarkan dalam keadaan asalnya, memberikan struktur penamat industri dengan warna biru yang menakjubkan. Dan walaupun di luarnya kelihatan pedesaan, di dalam apa pun.

Container Home Studio & Guest House, Savannah Ga
Ruang tamu Rumah Container di Savannah, Ga.Dylan Wilson / SCAD, Kolej Seni & Reka bentuk Savannah

Cahaya matahari membanjiri kawasan pedalaman melalui tingkap lantai ke langit-langit yang dipasang. Terdapat juga satu set pintu double putih yang terbuka ke geladak siap. “Kami mahu memastikan bahawa apabila kami membuatnya, ia akan mempunyai penggunaan dalaman dan luaran,” kata Garcia sambil menambah bahawa terdapat kira-kira 600 kaki persegi penapisan.

BERKAITAN: Lihat apa yang ada di dalam rumah mudah alih seluas 107 kaki persegi ini

Dinding kering untuk kawasan pedalaman telah diselamatkan dari tapak pembinaan yang berhampiran. “Kami mendekati beberapa kontraktor, mengetahui bahawa terdapat banyak sisa dalam projek, dan mendapati seorang lelaki bersimpati. Sungguh gila bahawa kami dapat memperoleh 100 helai drywall yang mereka hanya akan membuang. “Dan lembaran itu adalah apa yang menciptakan tembok putih bersih di ruang angkasa.

Container Home Studio & Guest House, Savannah Ga
Dapur Home Container di Savannah, GaDylan Wilson / SCAD, Kolej Seni & Reka bentuk Savannah

Peralatan juga diselamatkan. Salah satu tukang kayu mendapati peti sejuk putih, yang seterusnya meramalkan skema warna putih di dapur terbuka minimalis. Topping slate hitam berasal dari makmal jabatan sains kolej tempatan yang dibongkar pada masa projek.

Bilik yang berasingan di belakang digunakan sebagai ruang pejabat pasukan kreatif, tetapi juga saiz yang sempurna untuk bilik tidur. Terdapat juga bilik mandi penuh di tempat itu.

Struktur kontena perkapalan adalah sebahagian daripada sebatian yang merangkumi rumah utama 1,420 kaki persegi dan 210 buah kereta api / rumah kereta api / kaki persegi. Ketiga hartanah kini dijual sebagai satu unit. Anda boleh menyemak penyenaraian penuh di sini untuk maklumat lanjut.