Kem musim panas Zac Brown untuk kanak-kanak mendapat rumah “ruang ketam” yang menakjubkan

Apa yang anda dapat apabila anda melintasi ruang angkasa dengan laut dan bumi? Ruang rumah ketam ruang, tentu saja! Pada akhir musim ini, Treehouse Masters di Animal Planet, pemenang Grammy, Zac Brown, membantu tuan rumah Pete Nelson untuk mencipta struktur dunia ini untuk anak-anak di Camp Southern Ground.

Lihat Zac Brown, rumah pokok di dunia yang tidak terkawal di Camp Southern Ground yang diumumkan

14.1.201601:48

“Ia seperti makhluk mitos di mana kita boleh melakukan semua perkara yang sejuk dengan anak-anak,” kata Brown dalam klip dari episod akan datang. “Imaginasi akan menjadi gila.”

Ruang Crab Treehouse Animal Planet
Rumah pokok itu adalah sangkar yang dibalut zink, seperti salib antara kapal angkasa dan ketam kuda.Planet haiwan

Kem itu adalah projek keghairahan untuk penyanyi Band Zac Brown. Terletak di selatan Atlanta, ia masih dalam pembangunan, namun rumah pokok adalah struktur pertama yang akan selesai sepenuhnya. Akhirnya, kem tersebut akan menjadi tuan rumah kepada semua kanak-kanak dengan penekanan khusus kepada mereka yang mengalami gangguan neurodevelopmental serta cabaran sosial atau emosi.

Rumah pokok Masters Animal Planet
The Tree Crab treehouse mempunyai tanjakan ADA terpanjang Pete Nelson (gambar dengan Zac Brown) yang pernah dibina.Planet Haiwan / Planet Haiwan

BERKAITAN: Lihat di dalam rumah pokok yang diilhamkan Frank Lloyd Wright ini

“Banyak anak-anak yang akan datang ke sini mempunyai keperluan khusus, dan ini [rumah pokok] akan menjadi ruang yang sangat transformatif bagi mereka,” kata Brown. “Anda berasa seperti berada di tempat yang istimewa dan perkara-perkara istimewa akan berlaku di sini.”

Struktur ini mempunyai ruang dalaman 744 kaki persegi dan 331 kaki persegi menghiasi. Terdapat juga jalan kaki 709 kaki persegi yang mengarah ke rumah pokok itu.

Haiwan Planet
Jadual 11-kaki menarik balik dari siling seperti lurus dari kapal angkasa.Planet haiwan

Di dalam, ruang lantai terbuka membolehkan kemungkinan tidak berkesudahan. Meja siling yang dipasang kaki 11 kaki boleh dibawa masuk untuk mengubah bilik menjadi kawasan mesyuarat. Terdapat juga bangku-bangku dan rak terbina dalam, serta tingkap-tingkap pemerhatian dan pintu kaca gelangsar yang membawa masuk di dalamnya.

BERKAITAN: Pasangan mencipta katil humongous supaya mereka dapat tidur dengan selesa dengan 8 anjing penyelamat

Ciri-ciri lain termasuk monitor TV siling, bar basah dengan peti sejuk mini dan almari simpanan.

Ia juga sangat kukuh. Struktur dan tanjakan direka untuk menampung 100 paun kaki persegi. “Saya fikir kita boleh memuat banyak anak di sini,” tambah Brown.

Untuk melihat lawatan penuh rumah pokok itu dan menontonnya datang ke kehidupan, muat turun ke Treehouse Masters pukul 10 malam ET, 16 September di Animal Planet.